„Nu suntem pregătiți pentru Liga 1”. Președintele Dunării spune câte achiziții își dorește în această pauză de iarnă și ce crede despre clasarea pe prima poziție în Liga 2

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Dec. 2017, 14:28 Campionat

Dan Alexa declara după ultimul meci oficial al Dunării din 2017 că nu-și imagina că va avea un astfel de parcurs pe banca echipei călărășene, să nu piardă niciun meci în campionat dintr-un total de 18 desfășurate până acum, și să o lase pe primul loc în Liga 2 peste iarnă.

Aproximativ în același timp cu venirea lui Alexa la Călărași, și președintele Florin Brișan a fost instalat în fruntea clubului Dunărea. La fel ca antrenorul, nici oficialul echipei de pe malul Borcei nu-și imagina un astfel de parcurs în campionat.

„Pentru mine a fost o provocare încă de la început. Declarativ, se dorea promovarea, însă, după cum începuse campionatul, era cam imposibil acest lucru. Băieților le lipseau spiritul de învingător, un staff tehnic care să-i motiveze. Am stabilit din start cu Dan Alexa o strategie pentru această toamnă care să ne plaseze în primele 6. Nici noi nu ne așteptam la locul 1. Obiectivul nostru a fost clasarea pe unul din locurile 1-6. Mai în glumă, mai în serios, Dan și cu mine, am estimat că o să facem 49 de puncte până în pauza de iarnă, ceea ce s-a și întâmplat”, a spus Brișan, care a preluat conducerea executivă a AFC Dunărea 2005 Călărași cu două zile înainte de partida de pe teren propriu cu CS Mioveni (scor 1-1, din cadrul etapei a 2-a, desfășurat pe 12 august 2017).

Președintele Dunării susține că echipa are nevoie de întăriri pentru partea a doua a sezonului, pentru îndeplinirea promovării. „Părerea mea este că la ora asta avem o echipă competitivă, dar nu suntem pregătiți pentru Liga 1. Urmează să mai facem câteva transferuri, purtând deja discuții cu șase jucători. Vor pleca tot în pauza de iarnă și câțiva jucători care nu au dat satisfacție”, a conchis președintele Dunării.

În cele 21 de etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Dunărea Călărași a obținut 15 victorii, patru egaluri și două înfrângeri, având un golaveraj foarte bun: 43-16. Cu 49 de puncte acumulate, echipa lui Dan Alexa se află cu un punct peste AFC Hermannstadt și la șapte distanță de Chindia Târgoviște, formația care se află pe locul ce duce la barajul de promovare. Fața de a patra clasată, CS Afumați, Dunărea are 11 puncte avans.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Dec. 2017, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă