„Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de evoluția jucătorilor în teren”. Ce crede Cheregi despre șansele orădenilor de a se salva de la retrogradare

FC Bihor a încheiat returul Ligii 2 cu o remiză pe terenul echipei FC Caransebeș, scor 2-2. Rezultatul o distanțează la două puncte față de „lanterna roșie” a seriei, însă o ține în continuare în mari emoții în privința evitări retrogradării. De sâmbătă viitoare începe turneul play-out, iar orădenii sunt pe locul trei din patru în acest clasament.

În etapa desfășurată ieri, a 22-a, jucătorii lui Călin Cheregi au fost puțin impulsionați de salariul pe care și l-au primit în cursul săptămânii după ce clubul a găsit în conturi 35.000 de mii de euro, sumă ce reprezintă a doua rată din transferul portarului Ionuț Pop la AS Roma. Ionuț Ban a deschis scorul destul de repede la Caransebeș, în minutul 19, însă Goșa (31) și Artean (74) au întors rezultatul, ca pe final Florin Pop (82) să puncteze și el pentru orădeni.

La final, în cadrul conferinței de presă, antrenorul Călin Cheregi le-a mulțumit jucătorilor săi pentru dăruirea din teren și punctul obținut: „În primul rând aș vrea să le mulțumesc jucătorilor pentru modul în care au abordat acest joc, pentru modul în care au respectat sarcinile tactice. Aș vrea să evidențiez debutul juniorului Ban, născut în 1997, care și-a încununat frumoasa evoluție cu o reușită, fiind marcatorul primului gol. Pentru mine, personal, acest punct înseamnă mult, înseamnă un imbold motivațional. Având în vedere situația în care se găsește clubul în acest moment, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de evoluția jucătorilor în teren, de punctele agonisite în meciuri, știind bine că latura financiară la noi este una foarte precară și automat motivația, din punctul meu de vedere, dispare complet. Aș vrea să remarc evoluția grupului, și, repet, mă bucură nespus de mult acest punct. A fost un meci deschis, am întâlnit un adversar bun, pregătit de un antrenor cu experiență, cu rutina Ligii a II-a, care, din punctul meu de vedere, prestează o muncă frumoasă la acest club și țin să-l felicit pe Alin Artimon pentru ceea ce face la Caransebeș. Puteam mult mai mult, nu ne mulțumim cu un punct, dar până la urmă rezultatul de egalitate este unul corect în acest meci”.

Cheregi, care a fost convins să continue pe banca echipei orădene după ce la ultimul meci de acasă anunțase că vrea să demisioneze, a vorbit și despre scurtul plan de viitor al lui FC Bihor. Tehnicianul crede că jucătorii săi pot evita locul de baraj pentru menținerea în Liga 2, însă admite că situația clubului este complicată și că oricând se poate produce abandonul. „Noi, din punct de vedere sportiv, credem că vom evita barajul, dar, din păcate, situația clubului nu se rezumă doar la latura sportivă. După cum știți, ne ducem viața de la o zi la alta… De acum, urmează șase finale, deschise oricărui rezultat, echipa care va agonisi mai multe puncte probabil se va debarasa de ultimul loc. Cred, de aceea sunt aici, de aceea reprezint echipa, că avem puterea să evităm acel baraj. Dar, încă o dată spun, existența noastră în acel moment depinde de alți factori, nu neapărat de cei sportivi… Există chiar riscul ca, de luni, de marți, de miercuri, să nu mai existăm…”, a declarat după meciul de la Caransebeș Călin Cheregi.

FC Bihor a încheiat sezonul regulat al Seriei a II-a a Ligii 2 pe poziția a 10-a, cu 17 puncte și va juca în play-out pentru a se salva de la retrogradare.

Vezi programul și clasamentul pe care FC Bihor îl va avea în play-out

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă