Nou-veniții au adus victoria Olimpiei!

Marius ANGHEL 03 Mar. 2014, 15:18 Campionat

Olimpia a început cu dreptul stagiunea de primăvară învingând, cu scorul de 2-0 pe UTA Arad. O victorie meritată, după un joc bun practicat de formatia sătmăreană. Din păcate, cele 3 puncte cucerite, nu aduc și un salt în clasament, Olimpia păstrându-și pozitia 8-a.

Într-un mod oarecum surprinzător, antrenorii Csik și Bolba au început meciul cu trei cadeți și trei debutanți în meciurile oficiale, portarul Anca, mijlocașul Faur și atacantul Boștină (al treilea cadet fiind Ene). Dar titularizarea lor, a noilor veniti, a fost inspirată pentru că Faur și Boștină au debutat cu gol, iar Anca, care nu are încă 19 ani, a fost sigur pe el în poartă.

Olimpia a deschis scorul devreme, în mintul 5 când, după o centrare a lui Gavrilescu, Boștină a deviat cu capul la Faur iar mijloașul sătmărean l-a executat, din careu, cu mult calm, cu un șut pe jos, pe experimentatul portar Boșneag. Au urmat apoi alte două faze care l-au avut în prim plan pe Boștină, o lovitură de cap și un șut în plasa laterală pentru ca în finalul reprizei Bujor să rateze o mare ocazie după ce a driblat doi adversari și a șutat lângă bară, balonul fiind respins de portar în corner.

După pauză, jocul capătă mai multă vitză, iar acțiunile ofenisve la poarta oaspeților se înmulțesc. La unul dintre aceste atacuri ale Olimpiei, din minutul 52, purtat pe partea dreaptă, Gavrilescu a centrat în careu, balonul l-a lovit pe Bujor în spate și a ricoșat la Boștină, liber la 14-15 metri. A urmat apoi șutul atacantului sătmărean, la vinclu, gol frumos îndelung aplaudat de cei aproximativ 2000 de spectatori. În minutul 57 același Boștină trimite cu capul din 6 metri lângă bară, dar Boșneag a respins în corner pentru ca în minutul 68 Faur să șuteze, de la 18 metri, razant cu bara transversală. Între timp și oaspeții au avut două bune ocazii. Dar portarul Anca s-a dovedit a fi foarte sigur pe el la șutul lui Surugiu din minutul 60 în timp ce Bălău a respins de pe linia porții (min.63) balonul trimis cu capul de Ola. Au fost singurele ocazii ale oaspeților pe tot parcursul meciului. Finalul a fost unul clasic, cu încercări ale oaspețiolor de a reduce din handicap în timp ce Olimpia a temporizat jocul pentru a menține avantajul de pe tabela de marcaj. Și sătmărenii au reușit acest lucru obținând o victorie prețioasă și meritată în același timp.

Olimpia: Anca – Munteanu, Bălău, Ene, Iuhas – Gavrilescu, Villand, Swarckopf (80 Micaș), Faur (75 Kinczel), Bujor, Boștină (73 Feier).
UTA: Boșneag – Oltean, Ola, Mardare, Diarra – Marcu (46 Surugiu), Lazea, Neagu, Zaluschi – Monac, Apostu (63 Sălăgean).

Munteanu și Ene suspendați în meciul cu CSU Craiova

Deși a fost un meci liniștit, fără nervi, fără gesturi nesportive, arbitrul Voina a acordat, cu multă larghețe, 8 cartonașe galbene, 5 pentru jucătorii formației sătmărene. Swarckopf, Gavrilescu, Iuhas, Munteanu și Ene au fost jucătorii avertizați de la Olimpia. Din păcate Munteanu și Ene au încasat al patrulea cartonaș și, în consecință vor fi suspendați pentru meciul de sămbătă cu CSU Craiova. Pierderi importante pentru că ambii jucători constituie piese de bază în angrenajul Olimpiei și vor fi greu de înlocuit.

Oaspeții nu s-au prezentat la conferinta de presa

Gest nesportiv comis de oficialii de la UTA. După meci ei au refuzat să se prezinte la conferința de presă, atât Falub, principalul arădenilor, dar care nu are încă dreptul să stea pe bancă, cât și secundul, refuzând categoric invitația de a participa o activitate ce intră în obligația lor. După meci, din spetele ușii vestiarului oaspeților, s-au auzit multe vorbe grele spuse de cei doi antrenori.

De cealaltă parte, Olimpia a fost reprezentată la conferința de presă de antrenorul Csik și mijlocașul Dan Gavrilescu. Și unul, și altul, erau fericiți după succes și promit noi victorii pentru Olimpia. „Vreau să-i felicit pe băieți pentru dăruirea și atitudinea pentru care au dat dovadă, au crezut, au simțit că vom câștiga și au câștigat. Urmează meciuri, după meciuri și sper să ne atingem obiectivul, să încheiem între primele șase locuri”, a declarat Csik.

În plus, Dan Gavrilescu, care „n-a marcat dar a centrat” cum spunea un coleg, a declarat că nu va mai da ocazia presei să mai scrie la modul negativ despre el. „E vremea să mă maturizez. Mi-a venit mintea la cap și am să mă ocup doar de fotbal acum. Am trăit meciul destul de intens. Mi-a fost puțin frică de meci și mie și colegilor mei, a fost și primul meci, era și tracul acesta să intrăm bine în joc, lumea are așteptări mari de la noi și mi se pare normal. Sincer nu știam cu ce echipă vine UTA, îmi era frică de primele minute. Într-adevăr am avut mare noroc cu golul acela din minutul 5 care le-a adunat plumb în picioare. A fost un meci greu, eu sincer nu sunt mulțumit de evoluția mea, eu aștept mult mai mult de la mine, puteam să arat altceva, dar în primul rând cele trei puncte au contat azi nu jocul meu și nici al altui jucător” a spus Gavrilescu, coautor la ambele goluri ale Olimpiei.

Sursa: Informația zilei
Foto: Kiss Adam

Marius ANGHEL 03 Mar. 2014, 15:18 Campionat
Pe aceeași temă