Nostalgiile lui Ilie Poenaru la revenirea la Timișoara! Antrenorul Clinceniului are planuri mari după ce a încurcat UTA și ASU Poli: „Avem un obiectiv pe care nu vreau să-l spun”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2018, 09:07 Campionat

Academica Clinceni a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul de sâmbătă, din cadrul etapei a 24-a a Ligii 2, cu ASU Politehnica, după ce a fost condusă de două ori. Antrenorul Ilie Poenaru, fost jucător al alb-violeților de pe vremea când Poli era doar una, s-a bucurat să audă din nou cântecele galeriei CVUCS. Cât despre adversar, a spus că echipa lui Bogdan Andone nu l-a surprins cu nimic. Despre Academica a spus că în vestiar s-a setat un obiectiv, dar care nu poate fi dezvăluit. Cu siguranță se vrea ocuparea locului de baraj.

Poenaru a fost fericit pentru revenirea la Timișoara, dar și pentru revenirea din joc a echipei sale. „Mă bucur că m-am reîntors acasă după trei ani și jumătate petrecuți aici. M-am simțit senzațional și cred că a fost cea mai frumoasă perioadă de fotbalist. Mă refer la publicul care a rămas în continuare și este un public minunat. A fost un meci bun, care a avut calitate. Un meci de luptă, pentru că suprafața nu ne-a permis să ne exprimăm așa cum ne doream. Îi felicit pe jucătorii mei că au reușit să revină de fiecare dată când am fost conduși. Suntem bine, pe un drum bun. Nu pierdem și asta e cel mai important. Trebuie să creștem de la meci la meci și să devenim din ce în ce mai buni”, a declarat tehnicianul Academicii.

În primele două jocuri oficiale din 2018, Clinceniul a câștigat la Șiria cu UTA, scor 3-1, după ce a fost condusă cu 1-0, iar la Timișoara, cu ASU Poli, a remizat 2-2, după ce a fost condusă cu 1-0 și 2-1.

Laude, dar și o „aroganță” pentru adversari

Poenaru a vorbit despre punctele forte al bănățenilor, dar și despre tactica deja previzibilă. „Ei m-au impresionat în primul rând prin atitudinea lor. Au avut atitudine, au fost agresivi. Ca joc, poate sunt lipsit de modestie, nu ne-au pus probleme deloc, mai ales că i-am studiat foarte bine, știam că joacă mult din zonă laterală, vin cu centrări, pe minge lungă și tot timpul câștigau mingea a doua și puneau presiune pe centrul porții. Dar mi-a plăcut atitudinea lor, organizarea lor foarte bună, sunt foarte agresivi, și este o echipă incomodă, greu de desfăcut”, a spus antrenorul ilfovenilor despre gazde.

Academica, fără presiune sezonul acesta

Clinceniul nu are ca obiectiv promovarea, dar jucătorii și-au stabilit un obiectiv de orgoliu. „Noi vrem să rămânem cât mai sus în clasament. Vrem să creștem ca joc, să creștem acești copii, pentru că avem în componență numai jucători de 19-20 de ani, exceptând câțiva cu experiență. Dar noi avem un obiectiv al nostru, al vestiarului, pe care nu vreau să-l spun. Dacă reușim să-l realizăm, bine, dacă nu, nu”, a precizat Ilie Poenaru.

În încheiere, antrenorul a povestit că, deși echipa a trecut prin multe schimbări de lot, a reușit să le insufle pofta de joc ofensiv. „Au venit foarte mulți jucători. Au plecat 14-15 jucători, au venit foarte mulți. Într-o perioadă atât de scurtă, am reușit să îmbinăm tinerețea cu experiența. Am adus jucători pe care eu îi știam, tineri, și pe care vreau să-i cresc. Omogenitatea încă nu este, pentru că nu poți să omogenizezi în două luni de zile. Dar ce am reușit a fost să creez un grup și să le implementez dorința de victoria. Pentru că ei asta își doresc, să câștige. Eu le cer ca la fiecare meci să scoatem maximul. Eu nu mă duc să mă apăr, la mine e totul sau nimic. Că se termina egal, ca și astăzi, e altă poveste. Dar indiferent cu cine jucăm, noi trebuie să câștigăm meciul”, a mai spus antrenorul Clinceniului.

După remiza de la Timișoara, Academica Clinceni a acumulat 39 de puncte și se află pe locul 5, la șapte puncte în spatele Chindiei, situată pe locul de baraj. În runda următoare, echipa ilfoveană joacă pe teren propriu cu Știința Miroslava.

Academica în meciul cu ASU Poli: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuță, Găină, Dobrescu – Pațurcă, Bg. Barbu – C. Gheorghe (cpt.)(S. Moldovan 75′), Gliga (Vl. Mihalcea 61′), Al. Popescu – Blejdea (M. Mihai 79′)
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Târșă, Gal, Baniță.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 11 Mar. 2018, 09:07 Campionat
Pe aceeași temă