„Norocul ține cu cei puternici”

24 Sep. 2011, 20:33 Campionat

Lipsit de experiență în ale antrenoratului, tehnicianul FC Argeș-ului, Viorel Dumitrescu, prelua echipa în această vară fără ca prea mulți să-i dea multe șanse în a rezista pe bancă. Încrederea acordată și profesionalismul depus la antrenamente au dus la alcătuirea unui grup unit, care să crească de la meci la meci și, bineînțeles, cu norocul de partea lor, la formarea surprizei noului sezon al Ligii a II-a. Rezultatele au oscilat, însă niciodată negativul nu a persistat, astfel că în cea de-a șasea etapă, echipa antrenată de Dumitrescu a câștigat al patrulea meci din campionat, ceea ce i-a urcat pe podiumul Seriei a II-a cu un total de 13 puncte. În ultima rundă, piteștenii au învins în ultimul minut pe Juventus.

La finalul meciului disputat în cartierul Colentina, tehnicianul echipei FC Argeș era mulțumit de jocul echipei având în vedere toate evenimentele din timpul celor 90 de minute. Dumitrescu a vorbit pentru liga2.ro despre joc, noroc, amenzi, arbitraj și startul de sezon.

– Un meci tensionat, pe care l-ați câștigat, pot să zic, dramatic, în ultimul minut.
– Încep prin asta.. norocul ține cu cei puternici. Faptul că am avut noroc, echipa a muncit enorm astăzi și a muncit pentru astea trei puncte toată săptămâna. Vreau să-i felicit și eu pentru efortul pe care l-au depus, chiar jucând cu un om în minus. Vreau să specific că „roșiile” au fost corecte și vom lua măsuri pentru problemele astea de indisciplină.

– În ce vor consta aceste măsuri, îți veți exclude sau amenda?

– Probabil îi vom amenda. Vom face o ședință amănunțită și vom vedea ce vom hotărî.

– Ați controlat prima repriză, însă în cea de-a doua nu prea ați mai jucat. Ce s-a întâmplat?

– Da, este adevărat. Presiunea celor de la Juventus și-a pus amprenta asupra jocului nostru. Nu am mai reușit să ținem de minge, nu am mai reușit să-i blocăm părțile laterale, dar acesta este fotbalul, până la urmă e meritul adversarului.

– I-au împins și arbitrajul?
– Puțin. Ne-a ciupit un pic, dar una peste alta e ok. E normal, a ieșit bine.

– Vă mai așteptați la victorie având în vedere că v-au egalat și aveați și eliminați?

– Întotdeauna am sperat și întotdeauna pregătesc meciurile pentru trei puncte.

– Golul victorie a fost reușit de un fundaș, pe contraatac.
– Este un gol pregătit asiduu la antrenament. Nu este întâmplător golul. Aduceți-vă aminte că așa am înscris și la Baia Mare, așa am dat gol și la Târgoviște, deci contraatacul este pregătit foarte bine la antrenamente. Nu e nimic întâmplător.

– V-ați specializat pe goluri pe final de meci?

– Suntem o echipă tânără, în creștere, frumoasă și trebuie să fim stânși, acolo.

– Ce le-ați făcut de joacă atât de bine sezonul acesta?
– Pregătirea își spune cuvântul. Pregătire și iarăși pregătire, muncă și iar muncă.

Articol și foto de Marius ANGHEL

24 Sep. 2011, 20:33 Campionat
Pe aceeași temă