„Noi nu suntem Rapid ca să ni se dea penalty”. Brăilenii reclamă două lovituri de pedeapsă neacordate în meciul cu Ceahlăul

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 18:11 Campionat

Dacia Unirea a obținut un punct la ultima clasată din Seria întâi, Ceahlăul Piatra Neamț, un rezultat bun pentru cine nu a văzut meciul, însă putea fi chiar foarte bun dacă arbitrul de centru Bogdan Anghelinei ar fi acordat brăilenilor măcar unul dintre cele două penalty-uri care s-au văzut și din avion. Nu este mai puțin adevărat că și Dacia Unirea, prin fundașul central Ghiocel, le-a făcut cadou gazdelor mingea din care acestea au deschis scorul.

„Noi nu suntem Rapid ca să ni se dea ceea ce merităm. Frunză a fost faultat clar în careul gazdelor, a fost un fault grosolan, apoi hențul clar din repriza a doua. Să zicem că arbitrul de centru nu a avut o poziție bună pentru a vedea infracțiunea, însă asistentul putea interveni. Au fost două penalty-uri de manual pe care trebuia să ni se acorde”, a comentat antrenorul Alin Pânzaru.

Dacia Unirea a făcut un joc bun la Ceahlăul, o formație care nu a mai avut în lot decât doi jucători din echipa care a evoluat toamna trecută. Brăilenii au controlat jocul în prima repriză, însă Muscă de două ori și Costel Roșu s-au jucat cu ocaziile create de colegii lor. Ceahlăul a irosit o șansă de a înscrie în minutul 20, când Gomis a pătruns pe partea dreaptă în careul oaspeților, a șutat, însă Mitrea a înlăturat pericolul. Contrar cursului jocului, în minutul 37, Ceahlăul a preluat conducerea. Ghiocel a degajat mingea prea ușor, Drăghiceanu a recuperat-o, i-a pasat-o lui Hidalgo care a îndeplinit o simplă formalitate.

Brăilenii au revenit la cârma jocului și, după numai șapte minute, au obținut o lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral stânga, iar Frunză a trimis mingea la vinclul colțului scurt, astfel că la pauză scorul a fost egal, 1-1. Repriza a doua a fost una echilibrată și fără mari ratări. Brăilenii au încercat să-l surprindă pe Barna cu șuturi de la distanță, însă încercările lui Pușcașu sau Petean au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj, așa cum nu s-a schimbat nimic nici după șutul lui Gomis din minutul 73. Cu cinci minute înainte de finalul partidei unul dintre apărătorii Ceahlăului a jucat mingea cu mâna ca la volei, dar Anghelinei nu a văzut infracțiunea și partida s-a încheiat nedecis, 1-1.

„În loc să marcăm conform a ceea ce s-a întâmplat în teren în prima repriză, a trebuit să alergăm noi după egalare. Am revenit în joc după golul lui Frunză însă nu am reușit să obținem toate punctele pentru că arbitrul de centru nu a văzut cele două infracțiuni în careul gazdelor. Și egalul este bun în condițiile în care Ceahlăul este o cu totul altă echipă decât cea din toamna trecută”, a declarat Alin Pânzaru.

Dacia Unirea va juca miercuri, de la ora 14.00, pe Municipal, cu prima clasată din Seria întâi, Rapid București. În schimb, Ceahlăul joacă de la ora 15:00, la Bucovina Pojorâta.

CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ  1
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA       1

Hidalgo 37 / Frunză 44

Al. Barna – Cerra, Castells, E. Mendy (Bamba 71), Napoli – Mitrofan, Hidalgo, B. Gomis, Galan – Drăghiceanu (Lupei 60), Margină
Rezerve neutilizate: Novara – Copoț-Barb, Smău, Mateiciuc, Amariei
Antrenor: Stefano Maccoppi

Cr. Mitrea – M. Dima, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (M. Enciu 75), D. Oprea, Olenic (Petean 46), Pușcașu (Onofraș 65), Frunză – Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – G. Iordache, Necoară, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Arbitru: Bogdan Anghelinei (Galați); Asistenți: Daniel Vase (Galați) și Ciprian Iovu (Botoșani).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă