Niculescu a văzut frică în evoluția jucătorilor săi: „Habar nu am cauzele înfrângerii în acest moment”

Performeră în Cupă, CS Mioveni nu a reușit să o oprească pe ACS Poli în campionat (scor 0-1). Argeșenii au suferit al doilea eșec cu timișorenii în campionat, iar la finalul unui joc pe parcursul căruia a fost foarte tensionat Claudiu Niculescu și-a criticat elevii pentru frica avută. Fostul coleg al lui Alexa de la Dinamo nu a vrut să dezvolte subiectul arbitraj, dar a folosit o expresie care spune totul.

Niculescu a așteptat la conferința de după joc întrebările directe ale jurnaliștilor. „Habar nu am cauzele înfrângerii în acest moment. Jucătorii au fost chiar foarte concentrați. A fost un meci de slabă factură. Nu am arătat ca două echipe din fruntea clasamentului. Timișoara a avut două ocazii în partea a doua, din lovitură liberă și o dată le-am dat noi mingea. Nimic la nimic. Au avut jucător inspirat, care a executat libera”, a răspuns Claudiu Niculescu la primele „interpelări”.

„Doamne Dumnezeule atotputernic”

„Clau-gol” a avut câteva reacții ironice. Prima, când a fost întrebat de arbitrajul partidei, conduse la „centru” de oarecum neinspiratul Florin Marcu. „Despre arbitraj, stați să mă gândesc, ce aș putea spune, Doamne Dumnezeule atotputernic… Nu are legătură că am jucat contra lui Alexa. Au jucat cei 22 de jucători. Acum, la cald, nu-mi explic această frică, am arătat curaj în meciurile anterioare. Nu știu de ce le-a fost frică, o să analizăm. Azi Timișoara a fost mai insistentă”, continuat Niculescu.

Acesta l-a ridicat în slăvi pe remarcatul etapă de etapă al alb-negrilor, brazilianul Pedro Henrique. „Au jucători gen Henrique, mi se pare un atacant care nu e de Liga 2. Nu va rămâne mult timp aici. Poate pleacă. Când ai jucători cu experiență de Liga 1 e normal sa facă diferența. Suntem o echipă tânără care a reușit să facă surpriza în Cupă, asta nu ne-a ajutat azi”, a conchis Claudiu Niculescu.

Antrenorul Mioveniului a „scăpat” și o înțepătura la adresa gazdelor, probabil descătușându-se pentru bezelele din tribună. „A jucat locul 1 cu locul 4, știu ce sistem joacă Alexa, dar azi nu a fost o diferență mare între ACS Poli Timișoara, nu? Să nu fac o greșeală, a fost insesizabilă. Timișoara are prima șansă la promovare, a investit mulți bani, au un lot valoros. Are Dan 2-3 pe fiecare post, se vede și la joc, așa vine și performanța. Rămânem prieteni, ne-am tachinat în timpul jocului, îl felicit pentru victorie, îi urez multă baftă”, a mai spus ex-dinamovistul.

După jocul din etapa a 12-a, prima a returului, CS Mioveni a rămas acum la zece puncte de liderul ACS Poli (27 puncte).

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă