Nicolae Sarcină spune că nu intenționează să investească la Rapid, dar dorește să devină acționar la Pandurii

Autor: Mihai Andries Publicat: 12 Feb. 2014, 09:18 Actualizat: 12 Feb. 2014, 09:19 Campionat
Nicolae Sarcină spune că nu intenționează să investească la Rapid,  dar dorește să devină acționar la Pandurii

Omul de afaceri Nicolae Sarcină a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că dorește să devină acționar la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, el infirmând cu această ocazie o eventuală viitoare implicare a sa în finanțarea clubului Rapid București.

Sarcină, patron al firmei Succes Nic Com SRL, care are peste 20.000 de angajați, cu activități în comerț, minerit și energie, afirmă că dorește să susțină financiar echipa din Târgu Jiu, care a încheiat anul trecut pe locul doi în clasament, fiind vicecampioană a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Omul de afaceri menționează că nu s-a gândit deocamdată la o sumă cu care să contribuie la finanțarea echipei Pandurii, el precizând că este dispus să aloce fondurile necesare care să ajute clubul să câștige campionatul în următorii 2-3 ani.

„Nu am făcut calcule pentru a prezenta o sumă, dar vreau să aduc firma Succes la Pandurii. Nu mai am nicio discuție cu cei de la Rapid și nu o să merg acolo pentru că lucrurile sunt destul de dificile la ei. Au doi acționari și sunt convins că vor reuși să rezolve problemele de la Rapid. Eu vreau să fiu lângă echipa de suflet a gorjenilor pentru că mulți dintre angajații mei sunt din Gorj și mulți dintre clienții magazinelor sunt tot de aici și cred că împreună putem face o treabă bună la Pandurii”, a declarat Nicolae Sarcină.

Omul de afaceri afirmă că o decizie finală în privința intrării sale în Adunarea Generală a Acționarilor de la Pandurii o va lua după ce echipa va finaliza procedurile de licențiere pentru acest an. Atunci ar urma să fie stabilit și un buget cu care firma Succes Nic Com să contribuie la finanțarea echipei Pandurii.

„Eu sper să fie de acord cu intrarea mea în AGA și ceilalți acționari de la echipă. Nu cred că vor fi probleme, dar deocamdată aștept să se finalizeze procedurile de licențiere și apoi o să trecem la documente. Vreau să ajut echipa să ajungă până pe locul 1 în clasament. Dacă va fi nevoie în lot de 1-2 brazilieni și o să trebuiască bani, evident că voi ajuta financiar dacă aducerea lor la lot va ajuta echipa să atingă acest obiectiv”, a mai declarat Sarcină.

Firma omului de afaceri are activități în comerțul cu amănuntul și en-gross, magazinele grupului Succes fiind amplasate în mai multe județe din țară, cele mai multe fiind situate însă în județul Gorj. Compania lui Nicolae Sarcină a achiziționat în 2012 magazinele PIC de la Pitești și Craiova, pe care le-a reintrodus în circuitul comercial după ce au fost reamenajate.

Succes Nic Com derulează, de asemenea, activități în minerit și energie, transport, mass-media, distribuția de produse petroliere, precum și în alte domenii.

Pandurii Târgu Jiu este un club sportiv organizat ca o asociație non-profit, membrii fondatori fiind Complexul Energetic Oltenia, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Artego SA Târgu Jiu, Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, ultima instituție intrând în acționariatul clubului la începutul acestui an.

Articol scris de Gigi CIUNCANU (Mediafax)
Sursa foto: Gorjeanul.ro

Autor: Mihai Andries Publicat: 12 Feb. 2014, 09:18 Actualizat: 12 Feb. 2014, 09:19 Campionat
Pe aceeași temă