Neputință maximă! Unirea a luat bătaie de la 9 rapidiști

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 15:56 Campionat

Giuleștenii au obținut prima victorie în Liga a II-a, 1-0 la Tărlungeni, deși brașovenii au avut doi jucători în plus circa 40 de minute!

Peste 300 de fani ai Rapidului au venit ieri la Tărlungeni pentru a-i susține pe Pancu și compania în meciul cu Unirea. Aceștia au creat o atmosferă de meci mare, iar la final au plecat fericiți după victoria la limită în fața brașovenilor.

Deși Laszlo Balint și-a încurajat elevii în ultimele zile și avertiza că rapidiștii vor avea viață grea la Tărlungeni, pe teren lucrurile nu au stat așa. Brașovenii au jucat cu trac, și în majoritatea timpului cu teamă, surprinzător țânind cont că Rapidul este umbra echipei din sezonul trecut. A rezultat un meci slab, cu două eliminări, ambele în tabăra Rapidului, Alexandru Iacob în minutul 25 pentru două galbene și Marian Stoica în minutul 54 pentru un fault dur la Vlăsceanu. Până atunci, doar Cristea și Liviu Nicolae i-au dat ceva emoții lui Drăghia. Imediat după ce rapidiștii au rămas în 9, Elek a ratat incredibil din șase metri, dar bara l-a salvat pe Drăghia.

Giuleștenii au dat lovitura în minutul 63, după un penalti obținut ușor de Vali Negru și transformat de Alexandru Ioniță. Până la final, brașovenii au fost neputincioși, Vali Negru putea face 2-0, dar Florin Iacob a reușit să respingă.

După trei etape, Unirea rămâne cu un singur punct, iar antrenorul Laszlo Balint va avea mult de lucru în următoarea perioadă pentru a regla jocul echipei.

La final, antrenorul Rapidului, Sandu Tabârcă, nu s-a putut bucura pentru acest succes, pentru că aflase că va fi înlocuit de Viorel Moldovan. „Oricum eram decis să renunț. Doar în România se întâmplă astfel de lucruri. Asta e, mergem mai departe”, a spus Tăbârcă.

Balint: „Nu aceasta este fața echipei noastre”

De cealaltă parte, evident dezamăgit de rezultat dar și de jocul echipei sale, Balint a pus eșecul pe lipsa de experiență a jucătorilor săi. „Pentru noi chiar a fost un dezavantaj că am jucat cu doi oameni în plus… Le-am spus băieților să aibă răbdare, dar s-au precipitat și au avut multe execuții nereușite. S-a văzut lipsa de experiență a multor jucători, care au fost inhibați de numele adversarului. Totuși, nu meritam să fim arbitrați în compensație. După ce a eliminat doi jucători de la Rapid, Teo Crăciunescu a dictat ușor acel penalti. Nu aceasta este fața echipei noastre”, a declarat Balint.

Pancu, nemulțumit de gazon

Căpitanul Rapidului, Daniel Pancu, a fost încântat de succesul obținut de giuleșteni, dar a criticat starea gazonului. „Începem să ne obișnuim cu nivelul din liga a doua. Am jucat acum mai degrabă pe un stadion de liga a treia, dar am dat dovadă de caracter în opt jucători de câmp. Cartonașele roșii puteau fi evitate, important este că am bătut și avem speranțe pentru viitor, cu toate că jocul nu a fost strălucit. Suporterii noștri au fost din nou extraordinari”, a spus Pancu.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI
RAPID BUCUREȘTI
0-1

Al. Ioniță II ”63 – pen.

Fl. Iacob – Vlăsceanu (A. Postolache ”81), Tatarciuc, I. Șerban, Dumbravă (Marcăș ”67) – Brujan (Al. Neculai ”62), N. Cristea, Enceanu, S. Marin – Elek, L. Nicolae (cpt.)
Antrenor: Laszlo Balint

Drăghia – Tânc, Al. Iacob, Ct. Păun – I. Voicu, V. Negru, Selacea, Lazea, M. Stoica – Pancu (cpt.)(N. Vasile ”57), Al. Ioniță II (Cl. Herea ”89)
Antrenor: Sandu Tăbârcă
Eliminați: Al. Iacob ”26 (2 galbene), M. Stoica ”52 (roșu direct)

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă