„Ne-am bătut singuri!”

04 Apr. 2009, 14:16 Campionat

Petrolul a inceput avantat jocul de la Piatra Neamt cu o linie de mijloc agresiva, ce a incercat sa tina jocul departe de propria poarta. Badescu a centrat, insa, impecabil in minutul 13, iar juniorul Miron a lobat elegant balonul din coltul careului de 6 metri peste portarul Moraru, deschizand scorul pentru gazde.

 

Cand toata lumea credea ca Ceahlaul isi va da drumul la joc, tot petrolistii au fost cei care au instat, in special pe flancuri, sa deschida jocul. La o astfel de faza, Budescu a fost deposedat prin alunecare de Forminte, in afara careului, arbitrul Sorin Corpodean, a considerat ca fundasul Ceahlaului a facut joc periculos, a fluierat fault, dar l-a mutat in interiorul careului, in ciuda protestelor fundasilor pietreni si a dictat penalty. Odoroaba a transformat cu sange rece si a consemnat scorul pauzei: 1-1.

 

Presedintele de onoare al Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a venit in sectorul presei pentru a revedea faza penaltyului filmata de televiziunile locale, dupa care s-a izolat la ultimul etaj al cladirii conducerii administrative, de unde a privit la neputinta elevilor lui Florin Marin. Ceahlaul a inceput mitanul secund decisa sa marcheze dar, acelasi Sorin Corpodean anulat un gol gazdelor pe motiv de ofsaid la varful Criti Gafita (min. 54), faza iscand din nou discutii si controverse. Cebotaru si acelasi Gafita au trecut pe langa gol in acelasi minut, 65, dupa care, ploiestenii au dat lovitura in min. 74. Nou intratul Paul Tincu i-a driblat cu sange rece pe fundsii centrali ai Ceahlaului, a sutat, Savu a respins in fata, si din 6 metri Arnautu a reluat in poarta goala. Nemtenii s-au aruncat in atac chiar si cu portarul Savu, dar pina la final n-am mai consemnat decat eliminarea discutabila a fundasului ploiestean Bozga pentru un faul la Gafita (min.80).

 

"Aceasta echipa se mobilizeaza in fata formatiilor puternice. Important este ca am reusit sa-mi capacitez jucatorii sa nu vina cu teama aici. Incercam sa tratam cu seriozitate fotbalul", a declarat la finalul jocului antrenorul Petrolului, Eusebiu Tudor.

 

De partea cealalta, nervos pe nerealizarile fotbalistilor sai si pe Sorin Corpodean, antrenorul Mihai Ionescu a spus: "Forminte a atins mingea prima data, la faza penaltyului, iar contactul s-a produs in afara careului. Daca intram cu 1-0 la pauza altul era cursul jocului. Echipa adversa a trecut de patru ori centrul terenului si marcat de doua ori. Ne-am batut singuri. Astazi am primit o palma. Sper sa fie ultima", a declarat Mihai Ionescu. antrenorul Ceahlaului refuzand sa raspunda la intrabarea: "V-a plăcut jocul elevilor dumneavoastra?"
 

 

articol scris de Cristian SOROCEANU
 

04 Apr. 2009, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă