Nagy, după ce UTA și-a pierdut seria de invincibilitate pe teren propriu: „Pur și simplu au fost mai norocoși. A fost un joc modest din toate punctele de vedere”

Marius ANGHEL 09 Oct. 2016, 11:47 Campionat
Nagy, după ce UTA și-a pierdut seria de invincibilitate pe teren propriu:**

După un sezon și un sfert a venit și momentul pentru prima înfrângere pe teren propriu pentru UTA. „Călăul” a fost Juventus București (scor 1-0), liderul clasamentului ligii secunde, o echipă ce nu a arătat un fotbal deloc plăcut ochiului, dar și-a atins scopul. În schimb, „Bătrâna Doamnă” alunecă spre mijlocul clasamentului și pare puțin în derivă.

„După un an și ceva, a venit și acest moment ca pe teren propriu să pierdem. A fost un joc modest din toate punctele de vedere al ambelor echipe. Pur și simplu, au fost mai norocoși decât noi. Nu am avut luciditate să punem presiune asupra lor. Poate, în unele momente am reușit asta, dar a fost ceva sporadic. Nu am apărut în fața porții, nu am avut situații de finalizare, iar atunci când nu dai gol, dar, în schimb, o face adversarul, apare precipitarea, fragmentarea jocului. Cu tot ceea ce a însemnat acel final de meci, cu Ambulanța ce a intrat de două ori pe teren… Toate acestea au dus la un deznodământ ce nu ne convine, în mod clar”, a menționat Roland Nagy.

UTA a ajuns la trei înfrângeri consecutive și se pune din nou problema întăririi rapide a lotului. „E un aspect despre care am tot vorbit, se știe asta încă din vară. Au mai plecat jucători și pe parcurs, înaintea finalului perioadei de transferuri, s-a tot discutat și se tot discută despre asta. Nu pot să inventez mai mult. După meciul de marți și cel de acum cu Juventus se vede deja consumul de energie și lipsa de concurență pe unele posturi. Nu avem posibilitatea să avem un lot pe măsura pretențiilor care sunt, nu e posibil avea performanțe mai mari decât sezonul trecut. Sigur, sunt trei înfrângeri într-o săptămână, dar să nu uităm că acum două săptămâni am avut trei victorii. Așa e în fotbal, e plăcut să fi într-un moment sus, după care jos. Nu ne-au caracterizat până acum astfel de rezultate, dar o să discutăm, vom analiza tot ceea ce s-a întâmplat. Și băieții sunt conștienți că e o perioadă grea, ei și-au dorit mult victoria, s-au agățat de orice, nu am ce să le reproșez ca și atitudine. Sigur, se poate spune că e un început de criză, pentru că am fost obișnuiți altfel, avem pretenții doar pentru victorii”, a adăugat tehnicianul „alb-roșilor”.

Confesiunea lui Nagy: „Am fost, sunt și voi fi trup și suflet alături de UTA, dar conducerea decide!”

E clar că UTA nu trece prin cea mai bună perioadă a ei, având două înfrângeri consecutive în campionat. În plus, calitatea jocului pare în evidentă scădere, absențele jucătorilor din sezonul trecut (Botiș, Hlistei, Rus sau Man) și lipsa lui Petre simțindu-se mai ales pe faza ofensivă. Tocmai de aceea, încep să apară tot mai multe voci care îl contestă pe Roli Nagy, cerând înlocuirea acestuia. La finalul partidei cu Juventus, antrenorul utist a avut următoarele remarci:

Legat de posibila sa plecare…

„Eu am fost, sunt și voi fi trup și suflet pentru această echipă, indiferent că sunt antrenor sau nu aici. Am dat tot timpul tot ce am putut aici împreună cu staff-ul meu, staff din care au mai plecat unele persoane, la fel ca și din lotul de jucători. Alături de ei am scris primele file din acest nou început după tot ce a fost din anii 1970 încoace. Trebuie încă să se întâmple multe lucruri aici. Oricând e posibil să pleci de la echipă, pentru că e o meserie în care dacă te uiți urât sau faci o schimbare care nu e pe placul cuiva ești înlocuit, în plus trebuie să fii mereu cu bagajele făcute. Aici am avut plăcerea și onoarea să nu dau peste astfel de lucruri, am în continuare toate aceste lucruri pentru că sunt un luptător. Nu cred că e cazul să se facă o așa tragedie pentru un meci pierdut acasă după un an de zile, dar la ce am realizat anul trecut pretențiile sunt mai mari și e logic să fie o asemenea reacție. În primul rând e vina mea, mi-o asum în totalitate pentru ceea ce se întâmplă. Trebuie să analizeze cei din conducere la rândul lor, eu am spus că sunt și voi fi trup și suflet aici mereu. Însă mereu vine și un finish. E o perioadă în care mi-a făcut plăcere și onoare să antrenez această echipă. Însă mereu vin și momente grele, în urmă cu o lună era bucurie aici, mi se cânta la mulți ani, erau lacrimi de bucurie iar acum… astfel de momente fac parte din fotbal …”.

Motivele derivei actuale a echipei…

„Trebuie să analizăm toată această perioadă și să vedem că nu suntem ce părem că suntem, trebuie să dăm mai mult și să avem calitatea necesară. Aici există o fundație excelentă, cu mulți juniori, cu echipa a treia, a doua, cu prima formație, dar trebuie să fie calitate, dorință și foame de performanță. Ă‚știa suntem acum, e doar o înfrângere, nu e o catastrofă, chiar dacă a fost o săptămână grea. Am avut avantaj și la Sepsi, controlam partida, dar ni s-a întors rezultatul în doar cinci minute. A fost o neglijență în careu, ne-am pierdut capul și a fost ce a fost. A fost o chinuială de fotbal iar echipa mai norocoasă care a înscris după o nesincronizare a noastră, nu am avut reacție, am fost prea timizi, prea neîncrezători…”.

Despre jucători…

„David e un jucător care vrea mult, se antrenează bine, a arătat calitate până acum, dar e într-o perioadă în care în unele momente nu a fost ce trebuia. Nu trebuie să îi luăm capul pentru acest autogol, a fost surprins de fază și la Sepsi, acolo unde la penalty s-a dus prea decisiv în careu. Sunt momente pe care ei trebuie să le gestioneze la capacitatea lor. La jucătorii tineri se vede mai bine acest aspect, că trebuie să crească, să progreze. La jucătorii cu experiență însă, care au calitate, personalitate, altele sunt însă așteptările de la ei și trebuie să arate asta în teren. Jorza și cu Tănase au făcut mereu schimb ca și titulari, și-au împărțit jocurile și se antrenează bine. Costin mereu a intrat mai greu în meciuri. Dennis Man a avut calitate și a fost decisiv, Petre la fel, normal că ei lipsind e greu să vină acum alții din urmă și să joace la fel, indiferent de ce performanțe au avut în trecut la juniori. E o diferență mare deocamdată și trebuie avut răbdare cu acești jucători care acum nu sunt la același nivel ca și Man sau Petre. S-a văzut acest lucru și marți la meciul din Cupă, a fost o înfrângere rușinoasă, chiar dacă am avut un lot special. Dar trebuia din valoare și din ce pretindem noi că suntem și cum ne respectăm să jucăm altceva. Acești jucători trebuie să crească într-un spirit corect dar din păcate am văzut ce am văzut. Nimic nu e întâmplător, suntem departe acum de ce pretindem că suntem, suntem departe de a face performanță în fotbalul mare. Nu suntem în măsură să atingem acum atâtea obiective”.

Din câte se pare, conducerea clubului arădean se va întâlni astăzi, duminică, cu Roland Nagy, pentru o discuție cu cărțile pe față în urma căreia s-ar putea lua chiar și decizii radicale.

CITEȘTE și: Oprița și Nagy au intrat în colimatorul spectatorilor! Antrenorul lui Juventus se bucură că a bătut-o mereu pe UTA

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 09 Oct. 2016, 11:47 Campionat
Pe aceeași temă