„Motoare” de Liga I! ACS Poli se impune și în deplasare, la Sânmartin!

Mihai Andries 27 Apr. 2013, 23:55 Campionat

Timișorenii au învins pentru prima dată Luceafărul pe terenul acesteia și au egalat liderul Corona în clasamentul seriei B2. Oamenii forte pentru trupa pregătită de Valentin Velcea au fost mijlocașii laterali Bărbuț și Nanu, al doilea marcând din lovitură liberă singurul gol al partidei.

Antrenorul bănățenilor a reușit cu noua echipă ceea ce nu a izbutit cu Goga și compania, să se impună la Sânmartin. Cu o singură modificare față de jocul cu Damila, una forțată, Nohai în locul suspendatului Sakir, ACS Poli a reușit să facă un joc dezinvolt pe toată durata celor 90 de minute.

Prima ocazie mare a jocului i-a aparținut vârfului Szekely al cărui șut din interiorul careului a fost respins „ca la hochei” de Cura. La această fază, precum la majoritatea, acțiunea l-a avut la bază pe micuțul Bărbuț. „Torjinho 2″ a centrat ideal pentru același atacant al timișorenilor și cu cinci minute înainte de finalul reprizei, dar, talonat de un fundaș, fostul golgheter din C5 a rașchetat balonul pe lângă buturile înlocuitorului lui Paul.

Aceiași actori aveau să se remarce în partea secundă. În minutul 64 al unui joc foarte alert pentru Liga a II-a, Szekely avea să rateze incredibil cu poarta goală. Imediat, nou-intratul la gazde, Bundea putea să-l transforme pe bănățean din nou în „om negru”. A câștigat un duel cu Petrovic, dar Kirev a „citit” tentativa mijlocașului care a trecut și pe la Rapid. Această ocazie a fost urmată de încă una la fel de uriașă pentru gazde, Popescu trimițând din doi pași pe lângă buturi în minutul 67.

A treia oară „în zece”

ACS Poli a trecut apoi peste emoții și aborda în atac finalul, în condițiile în care bihorenii, sub privirile lui Marțian de la UTA, trăgeau de timp din startul mitanului secund. Cu un sfert de oră înainte de final, Trandu vede însă al doilea galben, acordat corect pentru un fault din spate, și se părea că remiza îi va mulțumi și pe bănățeni. Cu toate schimbările efectuate timișorenii au rămas însă „pe poziții” și „motoarele” laterale aveau să le aducă satisfacție. Același Bărbuț pătrunde vijelios și e faultat la marginea careului în minutul 81 iar fără Trandu pe teren, Nanu, înlocuitorul lui Bălace, ia mingea și o catapultează în vinclul lui Sălăjan. 1-0 oarecum nesperat dar meritat și Vali Velcea își freacă mâinile pe marginea terenului.

Ultimele minute nu au mai adus niciun pericol real la poarta lui Kirev, ci dimpotrivă Bărbuț s-a asigurat să le mai dea o tură de frisoane adversarilor cu un cap peste el. ACS Poli câștigă trei puncte importante sub priviri rivale și mai pune o cărămidă la construcția pentru primul eșalon după un restart de campionat mai mult decât poticnit. Dar, poate mai mult, jocul de la Sânmartin a scos în evidență potențialul unui nou mare talent, acolo în banda dreaptă.

Luceafărul Oradea (antrenor Florin Farcaș): Sălăjan – Letan (cpt.), Cura, Muntean, Achim – Haș, Schwarczkoff (18′ Neaga), Ianc, Ghilea (63′ Bundea), Roșu – Popescu (87′ S. Pop).

ACS Poli Timișoara (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Bărbuț, Ov. Petre (cpt., 74′ Poparadu), Trandu, Bălace (71′ Nanu) – Boldea (57′ Boștină), Szekely.

 

Articol scris de Cornel Biholari (BanatSport)
Foto: CS Luceafărul

Mihai Andries 27 Apr. 2013, 23:55 Campionat
Pe aceeași temă