Momentul adevărului pentru „U” Cluj și Clinceni! Echipele cu primul și al treilea atac din Liga 2 se întâlnesc în etapa a 16-a. „Va fi un meci bun, frumos, deschis oricărui rezultat”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Nov. 2018, 14:22 Campionat
Momentul adevărului pentru

Academica Clinceni are un adevărat test în etapa a 16-a. Echipa pregătită de Ilie Poenaru întâlnește duminică, în deplasare, de la ora 11:30, una dintre principalele favorite la promovare, însă care, în acest moment, se află sub ea în clasament. Ilfovenii vor juca la Cluj-Napoca, împotriva Universității, formație care are cu trei puncte mai puțin și care nu i-a în calcul decât victorie pentru a urca, în sfârșit, pe locurile care duc în Liga 1.

Lotul echipei din Clinceni a plecat de astăzi spre Cluj, iar antrenorul Poenaru a transmis că se așteaptă la un meci deschis. Se vor întâlni echipele cu primul, respectiv al treilea cel mai bun atac din acest sezon, observând golurile marcate în primele 15 etape. „U” are 35 de goluri înscrise, iar Academica are 33. Între ele se află liderul Chindia, cu 34.

„Este un meci cu altă conotație, prin prisma echipei și a lotului de jucători pe care îi are „U” Cluj. Au foarte mulți jucători cu experiență, jucători buni, jucători care au multe partide în Liga 1. Au un stadion foarte frumos. O galeria foarte mare, care îi susține necondiționat. Eu spun că va fi un meci bun, un meci frumos, deschis oricărui rezultat. Noi venim după un parcurs bun și vom merge acolo să jucăm fotbalul pe care noi îl știm și să câștigăm meciul”, a transmis Ilie Poenaru.

Pe de altă parte, echipa ilfoveană are cea mai bună defensivă în acest campionat, cu doar 8 goluri primite, în timp ce „U” Cluj stă și ea destul de bine, cu 13 goluri încasate, însă clasându-se pe locul 5 în acest moment la acest capitol, sub CS Mioveni (11 goluri), FC Argeș și Sportul Snagov (ambele cu 12 goluri).

În lotul Clinceniului se află și Florin Achim, un fundaș care în sezonul 2014-2015 de Liga 1 era la Universitatea Cluj, pentru care a evoluat însă în doar patru meciuri.

„În următoarea perioadă avem meciuri grele. Dar noi suntem pregătiți. Avem un moral bun. Vom aborda meciul la victorie. Un stadion ca Cluj Arena te motivează. Cred că atmosfera de acolo va fi de bun augur și pentru noi. Sunt sigur că vom face un meci bun la Cluj”, a comentat și Florin Achim despre jocul cu Universitatea.

Înaintea desfășurării etapei a 16-a, Academica Clinceni se află pe locul 2, cu 33 de puncte, iar Universitatea Cluj are 30 de puncte și se află pe locul 5.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto și video: Academica Clinceni

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Nov. 2018, 14:22 Campionat
Pe aceeași temă