Moldovan: „Un prim unsprezece valoros și preocupat de joc”

Mihai Andries, Silviu MIHAI 17 Feb. 2014, 09:00 Campionat
Moldovan:** „Un prim unsprezece valoros și preocupat de joc

Ion Moldovan va intra cu CS Mioveni, începând de astăzi, în linie dreaptă, antrenorul principal al echipei urmând a folosi în următoarele partide unsprezecele pe care va miza în campionat. Vineri și sâmbătă, galben-verzii au disputat ultimele două amicaluri, în care jucătorilor li s-a dat posibilitatea să aibă un număr egal de minute jucate, după aceste două partide, staff-ul tehnic hotărându-se în mare asupra jucătorilor pe care îi au la dispoziție.

Ce ați urmărit în cele două amicaluri din acest week-end?

– Ca și în precedentele partide de pregătire, am urmărit să le dăm jucătorilor posiblitatea de a evolua un număr cît mai mare de minute. În meciul de vineri, cu Valea Ursului, am vrut să folosesc o parte din jucătorii care au avut diverse probleme medicale pînă acum, ca Mazilu, Vintilă, plus jucătorii veniți în această iar­nă și pe care voiam să îi vedem. În afară de asta, vreau să văd jucând cît mai mulți copii și juniori de la echipa a II-a și de la Centrul de Copii și Juniori, iar aceștia s-au prezentat binișor în acest meci.

A urmat apoi partida de la Brașov

– Sâmbătă, am vrut să le dau măcar 60 de minute fotbaliștilor din echipa de bază, formație cu care ne gândim să evoluăm în primele partide din campionat. Celor care au intrat în prima par­te a meciului de sâmbătă li se vor mai alătura Negoiță și Olteanu care acum au lipsit din cauza accidentărilor. Ei au fost însă prezenți în tribune, pentru că i-am rugat să vină la meci ca să observe ceea ce le cer coechipierilor lor și celor care joacă în locul lor.

În prima repriză, echipa s-a mișcat bine

– Am făcut o primă repriză foarte bună. Am folosit un prim unsprezece cu care am mai lucat pînă acum, un prim unsprezece care a arătat că este valoros și preocupat de joc. Lor li se poate adăuga Olteanu, Negoiță… Până în minutul 60, evoluția a fost bună. Apoi am făcut schimbări, însă acestea nu au adus nici un plus… Nici o prospețime.

Urmează, în această săptămînă, alte două meciuri de pregătire…

– În acestea vom urmări să dăm minute cât mai multe de joc primului unsprezece, echipei de bază cu care vom juca în primele două etape, la Vâlcea și la Arad. În momentul de față, putem spu­ne că avem 11 jucători, plus trei rezerve. Ceilalți jucători compun lotul echipei, dar nu se ridică la nivelul celorlalți. Vrem în partidele cu Titu și Buzău să cristalizăm formula de echipă pentru pri­mele două jocuri oficiale.

Mai pot apărea schimbări?

– Nu trebuie să-i uităm pe Mazilu, un jucător care e în faza de refacere după boală, Vintilă care și el vine după accidentarea gra­vă… De asemenea, este foarte importantă integrarea în echipă a lui Chețan, Gueye, Abuzătoaie, a celor nou-veniți. Timpul de pregă­tire a fost OK, dar numărul de jocuri nu a fost îndeajuns ca să-i integrăm în echipă. De aceea, primul unsprezece va fi cel din tur, în afară de indisponibilitățile pe care le vom avea în primele etape.

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries, Silviu MIHAI 17 Feb. 2014, 09:00 Campionat
Pe aceeași temă