Mitul invincibilității la Otopeni a fost spulberat

19 Sep. 2011, 11:12 Campionat

Delta Tulcea a întrerupt, sâmbătă, seria meciurilor fără înfrângere pe teren propriu a ilfovenilor de la CS Otopeni, nu mai puțin de 36, o performanță cu care puține echipe din România se pot lăuda. Ultima înfrângere suferită a fost consemnată pe 10 mai 2009, în urmă cu mai bine de 28 de luni, 0-1 cu Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 30-a din Liga 1.

Debutul jocului nu lăsa să se întrevadă prima înfrângere a ilfovenilor, după aproape doi ani și jumătate, în fața propriilor spectatori, prezenți în număr mic la partida cu Delta Tulcea. CS Otopeni a impus ritmul, iar replica tulcenilor, considerați favoriți la promovare în acest sezon, a fost una palidă, fără să conteze prea mult la construcție, astfel că primele faze periculoase au apărut la poarta lui Stoicescu. Deschiderea scorului s-a produs repede, internaționalul de juniori Serediuc a insistat pe partea dreaptă, a recuperat și a centrat pentru Ursu, fundașul reluând în poartă cu largul concurs al defensivei tulcene.

Oaspeții încep să conteze în joc d-abia la jumătatea reprizei, profitând de un pas mare făcut în spate de gazdele mulțumite cu rezultatul de pe tabelă, însă cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Florin Manea, căpitanul Otopeniului ratând de puțin vinclul cu un trasor de la 25 de metri.

Faza care a stârnit cele mai mari controverse și proteste vehemente din partea gazdelor s-a petrecut chiar înainte de pauză. Odoroabă l-a agațat pe Henry în careu și centralul Sava a acordat corect lovitură de pedeapsă și eliminare, însă ilfovenii au reclamat un henț comis de atacantul Deltei la preluare, înainte de a scăpa singur spre poartă.

Florea a transformat penalty-ului, cu mult noroc, Râmniceanu ștergând mingea cu mâna dreaptă, insuficient pentru a-i schimba traiectoria, astfel că la cabine s-a intrat cu scor egal.

În partea secundă, omul în minus s-a simțit în tabăra gazdelor, care au cedat aproape complet centrul terenului, singurele acțiuni ofensive fiind purtate pe contraatac sau pornite cu pase lungi pe extreme. În aceste condiții, sarcina echipei lui Cristi Dulca a fost mult ușurată și Râmniceanu a fost nevoit să facă față unui adevărat asediu, din ce în ce mai agresiv.

Inevitabilul s-a produs cu 20 de minute înainte de finalul partidei, când Neagu a centrat din banda dreaptă și Daniel Munteanu a reluat în plasă din careul mic (foto 1), nestingherit de fundașii centrali ai gazdelor.

Delta se putea desprinde în final, dar Florea și Henry nu au găsit cele mai bune soluții, din poziții favorabile. Totuși, această victorie la limită pe terenul de la Otopeni contează enorm pentru moralul tulcenilor, aceștia reușind să spulbere mitul invincibilității gazdelor.

CS Otopeni: Râmniceanu – Ghindeanu, Odoroabă, Perde, Iuhas – Serediuc, N. Cristea, Mug. Dedu (68 Aug. Voinea), C. Ursu (72 Lupu) – Fl. Manea – Fl. Anghel (46 Dragomir)
Antrenor: Tudorel Dumitru

Delta: Stoicescu (cpt.) – Cârjă, D. Munteanu, Soporan, Oae – Tobă, Mansur (37 Neagu), Postelnicu, Postolache (77 R. Radu) – D. Florea (84 Coconașu), Henry
Antrenor: Cristi Dulca

articol și foto de Florin ALBOIU

19 Sep. 2011, 11:12 Campionat
Pe aceeași temă