Adrian Mihalcea a debutat cu victorie la revenirea la Unirea Slobozia, în derby-ul de la retrogradare cu Aerostar Bacău. Situația moldovenilor devine critică

Andrei PASCU 21 Feb. 2021, 15:14 Liga 2

În prima etapă a acestui an, în Liga 2 a avut loc și un prim derby între echipele care vor să se salveze de la retrogradare. Aerostar Bacău și Unirea Slobozia au oferit, sâmbătă, un meci destul de bun, cu destul de multe faze de poartă. În final, oaspeții au câștigat cu 2-0.

Adrian Mihalcea, debut cu dreptul pe banca Unirii Slobozia 

A fost primul meci oficial pentru Adrian Mihalcea la conducerea băncii tehnice a Unirii Slobozia. El a preluat echipa la finalul anului trecut, a pregătit-o în cantonamentul din această iarnă și se pare că modul în care a organizat totul este unul bun până acum. Slobozia a trecut destul de ușor de o adversară cu care va da și alte lupte, pentru salvarea de la retrogradare, în play-out.

Formația lui Mihalcea a început bine încă din primele minute și a ratat câteva șanse importante. Numai Adrian Moldovan a trecut de două ori pe lângă gol, prima ocazie fiind la numai două minute de la primul fluier, iar a doua șansă înainte de pauză cu 10 minute. Doar norocul a făcut ca acestea să nu fie transformate în gol, pentru că portarul Cebotari a avut intervenții excelente.

Daniel Munteanu trebuie să găsească rapid o variantă câștigătoare pentru Aerostar Bacău 

De altfel, Aerostar Bacău a avut de suferit de la început și din alte privințe. În minutul 2, Vlad Danale s-a accidentat la gleznă, iar locul său a fost luat de Dorin Burlacu. În minutul 40, Unirea Slobozia chiar a reușit să marcheze, dar golul a fost anulat pentru un fault la portar. În minutul adițional de prelungire din prima parte, Florinel Ibrian a marcat pentru 1-0, cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite de la Toma.

Imediat după pauză, Aerostar Bacău a fost aproape să restabilească egalitatea. Reluarea cu capul a lui Alexandru Popescu s-a dus foarte aproape de bara lui Gurău. Scorul final, 2-0, a fost stabilit de Sory Ibrahim Diarra, cu un șut din interiorul careului, din apropierea punctului de la 11 metri.

Dacă debutul cu victorie pentru Adrian Mihalcea va crește moralul Sloboziei pentru următoarele meciuri din Liga 2, Aerostar Bacău trebuie să găsească rapid variante pentru ca jocul să sufere modificări în sensul bun.

În acest moment, moldovenii sunt pe locul 19 în Liga 2, penultimul, cu doar 9 puncte în 15 meciuri desfășurate în 16 etape. Unirea Slobozia a mai urcat o poziție momentan, fiind pe locul 17, cu 15 puncte.

Aerostar Bacău are umătorul meci cu Metaloglobus, Unirea Slobozia cu ASU Poli 

În sezonul regular, cele două echipe care vor juca mai mult ca sigur în play-out-ul Ligii 2, mai au programate următoarele meciuri:

Aerostar Bacău: Metaloglobus (deplasare), Pandurii (acasă), Concordia Chiajna (acasă), CS Mioveni (deplasare).

Unirea Slobozia: ASU Poli (acasă), SCM Gloria Buzău (deplasare), Rapid (acasă), Metaloglobus (acasă), Pandurii (deplasare).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1100-giulestenii-au-sansa-sa-urce-pe-locul-2-si-sa-se-apropie-la-doua-puncte-de-lider-19170515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-cs-mioveni-se-reia-astazi-din-minutul-16-dupa-ce-ieri-zapada-a-oprit-meciul-19170524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-corect-dupa-egalul-dintre-rapid-si-ripensia-a-fost-meritat-golul-primit-in-minutul-903-nu-am-stiut-sa-gestionam-finalul-meciului-problemele-remarcate-si-opinia-p-19170670

 

Andrei PASCU 21 Feb. 2021, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă