Mititelu a anunțat că-și retrage echipa: „Spunem stop, nu vrem să ne umilească adversarii”

Mihai Andries 27 Mar. 2014, 17:35 Campionat
Mititelu a anunțat că-și retrage echipa:** „Spunem stop, nu vrem să ne umilească adversarii
  • Patronul oltenilor speră ca firma pe care se află clubul să treacă planul de reorganizare, iar la vară FCU Craiova să fie reînscrisă în Liga a II-a, deși, conform regulamentului, nu va putea să revină decât în Liga a IV-a

Adrian Mititelu a anunțat că-și retrage echipa din competiție, fiindcă nu-i poate oferi condiții de pregătire și finanțare, făcându-i vinovați, printre alții pe primarul Olguța Vasilescu, pe patronii CSU Craiova și FRF. „După o situație grea de 8 luni de zile, nu mai putem să ducem această competiție, fiindcă ni s-au închis toate posibilitățile. Nu ne mai putem antrena pe terenuri preistorice, echipa este hăituită, fiecare om care ne-a ajutat a avut probleme. Dacă eram lăsați pe „Ion Oblemenco” nu ajungeam aici. Nu mai pot, nu mai am nicio soluție, am luptat mai mult decât puteam. Noi ne luptăm cu săbii de lemn contra unor arme nucleare. Nu vrem ca adversarii să se bucure că ne bat la scor, e păcat de istoria acestui club să ne umilească adversarii. Spunem stop activității cu speranța că acest club va reveni, n-a murit în 2011 nu va muri nici în 2014. Mâine, va primi și FRF înștiințarea” a spus Mititelu.

Patronul FCU Craiova a precizat că nu va ceda clubul, în ciuda dorinței suporterilor și că la vară vrea să reia competiția din Liga a II-a, în cel mai rău caz din Liga a IV-a: „FCU nu va fi substituită și niciodată nu va fuziona cu un club, cu atât mai puțin cu CSU, această echipă înființată abuziv, care are zilele numărate. Sper că la vară să reîncepem din Liga a II-a, trebuie ca FRF să ne înscrie din nou, fiindcă este la fel de vinovată ca Mihai Rotaru și Olguța Vasilescu. Nu am să-i las să pună mâna pe acest brand. Jucătorii rămân sub contract, nu pot pleca nicăieri, fiindcă suntem în insolvență. Unii s-ar bucura să intrăm în faliment ca să poată pleca. Dorel Stoica a semnat chiar contract cu CSU. Nu dau echipa atunci când îmi spun doi-trei suporteri din galerie, clubul are nevoie de mine mai mult ca niciodată. Nimeni nu are dreptul să-mi spună să plec. Dacă firma care patronează clubul intră în faliment, avem și planul de rezervă, pot înființa altă societate pentru a asigura continuitatea clubului, deși atunci ar trebui să începem din Liga a IV-a”.

Mititelu l-a atacat dur pe Gică Craioveanu, directorul de imagine al celor de la CSU Craiova, dar și pe președintele Craiovei Maxima, Cornel Stroe: „Craioveanu pentru bani este în stare să spună că este urmașul lui Magellan. Președintele Craiovei Maxima, Cornel Stroe nu a făcut nimic, nu a fost decât martor la căratul apei, nu a făcut un teren de antrenament, doar a vândut niște fanioane”.

Prezent la conferința de presă, președintele FCU Craiova, Marcel Iancu, a declarat: „Universitatea Craiova nu se retrage, ci este în imposibilitatea de a continua competiția. Nu doar Craiova Maxima a reprezentat acest club. Unii dintre ei nu știau să se iscălească și acest club i-a făcut mari. Am vrut să avem aceleași obligații precum clonații, dar acest club s-a înființat pentru a ni se fura identitatea. Nu avem terenuri, nu avem condiții de refacere, nu avem vitamine”.

Căpitanul Mădălin Ciucă a comentat pe seama deciziei luate de Mititelu: „Nouă, jucătorilor, ne pare rău că s-a luat această decizie, dar s-a mai pus de câteva ori această problemă. E dificil să poți juca fotbal când te antrenezi pe terenuri impracticabile. Ne-am oprit ca să nu mai pierdem meciuri și să fim umiliți”

În cazul în care se va retrage FCU Craiova, rezultatele echipei din tur se vor menține, dar cele din retur, inclusiv cele consemnate până acum, vor fi omologate cu 3-0 în favoarea adversarilor. Conform regulilor stabilite anul trecut, o echipă care se retrage din campionat nu va mai putea începe din eșalonul imediat următor, ci din liga județeană.

Mihai Andries 27 Mar. 2014, 17:35 Campionat
Pe aceeași temă