Miroslava pierde două puncte uriașe acasă, cu Metaloglobus, după un meci pe care l-a avut în mână

Știința nu a profitat, sâmbătă, de perioada nefastă a echipei Metaloglobus București, una dintre contracandidatele la evitarea retrogradării, formație care nu bătuse pe nimeni în ultimele șapte etape din campionat. Deși au avut meciul în mână, ieșenii nu au reușit decât o remiză cu Metaloglobus, scor 1-1 (1-0), în cadrul etapei a 24-a a Ligii 2, și au rămas pe loc retrogradabil după acest semieșec. Echipa lui Adrian Kerezsy a deschis scorul rapid, a ratat câteva ocazii mari, dar s-a văzut egalată în repriza secundă la prima ocazie importantă a oaspeților.

Prima repriză, controlată în totalitate de Miroslava

Meciul a început perfect pentru Știința, care a reușit să deschidă scorul încă din minutul 4, prin Alexandru Marin. Căruță a șutat din careu, iar masivul atacant al Științei a deviat ușor balonul în poartă, din câțiva metri, suficient cât să-l surprindă pe portarul Geantă. În minutul 20, Ciprian Milea l-a găsit la post pe portarul oaspeților, acesta din urmă scoțând de sub transversală mingea șutată de la marginea careului de căpitanul gazdelor. Prima repriză s-a încheiat cu o nouă mare ratare a Științei, Viorică nimerind bara, cu un un șut puternic de la marginea careului.

Bucureștenii au egalat la prima ocazie

Repriza secundă a debutat cu alte două bune oportunități ale gazdelor, ratate de Marin (46) și Căruță (53), dar cei care au înscris au fost oaspeții, contrar cursului jocului. Abia intrat în teren, Bilciurescu a restabilit egalitatea, în minutul 59, fructificând  din cinci metri o centrare perfectă din partea dreaptă a lui Voican.

Oaspeții au prins curaj după golul egalizator, au ieșit la joc, au îndrăznit mai mult și au fost foarte aproape să întoarcă rezultatul în două rânduri. Mai întâi prin Roșu (67), al cărui șut de la 20 de metri a fost respins cu greu de Turiță, apoi prin Voican (70), care a trimis puțin peste poartă, cu capul, după un corner bine executat de Roșu.

Gazdele puteau obține totuși cele trei puncte în ultimul minut, dar Buhăcianu, scăpat singur cu portarul Geantă, a șutat slab și i-a permis goalkeeper-ului oaspeților să respingă.

Știința ratează victoria și implicit șansa de a trece dincolo de linia retrogradării, după un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte, dar pe care nu a știut să-l gestioneze în repriza secundă. Terenul foarte prost și-a pus și el amprenta pe jocul ambelor formații, în special pe cel al gazdelor, nevoite să construiască mai mult.

Echipa lui Kerezsy rămâne pe loc retrogradabil (18) după acest semieșec de pe teren propriu, cu 23 de puncte, dar la o singură lungime de un loc salvator. Pentru Miroslava urmează o serie de foc cu Academica Clinceni (în deplasare), CS Mioveni (acasă), Chindia și Hermannstadt (ambele în deplasare), iar ieșenii sunt obligați să obțină puncte pentru a nu pierde contactul cu echipele din față.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI     1-1
Alexandru Marin 4′ / Mihai Bilciurescu 59′

Turiță – Ambrosie, Moisi, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Milea (cpt.)(Buhăcianu 61′) – Viorică, H. Crișan, Căruță, Nemțanu (Taciuc 55′) – Al. Marin (Ed. Sandu 78′)
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Țapu, Asăvoaei, Izmană
Antrenor: Adrian Kerezsy

Rob. Geantă – Asanache, Caramalău, Sava (cpt.), Negotei – Șt. Niculae (Potecea 83′), Ispir (Răileanu 18′) – Ant. Popa, Vl. Vlad (Bilciurescu 51′), I. Roșu – Voican
Rezerve neutilizate: Burci – Ghenovici, Șt. Stângă, Dincă
Antrenor: Alin Chița

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică); Arbitru: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Pe aceeași temă