Mihai Ion, inspirația lui Erik Lincar în meciul cu Foresta. „Rog pe toată lumea să aibă încredere în această echipă. Să nu ne mai acuze”

Marius ANGHEL 09 Sep. 2017, 14:36 Campionat
Mihai Ion, inspirația lui Erik Lincar în meciul cu Foresta.**

În etapa a 7-a a Ligii 2, Academica Clinceni a avut programat meci pe teren propriu cu Foresta Suceava. Ilfovenii au întâlnit ultima clasată, însă transferurile făcute în această săptămână de moldoveni, cât și progresul din ultimele runde l-au determinat pe antrenorul Erik Lincar să privească cu rezerve eventualitatea de a câștiga ușor acest joc. Iar acest lucru s-a putut observa și în timpul meciului.

Foresta a aliniat o echipă cu cinci noutăți (Belevschi, Pavel Secrier, Pappoe, Acolatse, Kimbaloula) față de runda precedentă, iar Academica a avut de tras aproape o oră de joc pentru a prelua conducerea pe tabela de marcaj. Introducerea la pauză a lui Mihai Ion pe teren a fost cu noroc pentru Clinceni, tânărul jucători reușind să înscrie de două ori și să aducă victoria trupei lui Erik Lincar. Mai întâi a înscris cu o lovitură de cap, în minutul 54, după o centrare din lovitură liberă a lui Barbu, ca mai apoi, în minutul 77, să puncteze cu un șut de la 20 de metri.

La finalul meciului, Lincar a spus că nu a fost mulțumit de jocul din prima repriză, și-a mustrat elevii la pauză, iar în partea secundă a fost inspirat că l-a introdus pe Mihai Ion. „A fost un joc foarte dificil, împotriva unei echipe care se apără foarte bine, e compactă. Mai ales că până la primul gol am suferit foarte mult, nu am avut luciditate și am dat foarte multe pase greșite. Ei chiar au fost mult mai agresivi, ca echipă oaspete, ceea ce le-am și reproșat jucătorilor mei la pauză. Până la urmă, inspirația mea a fost că l-am introdus pe teren pe acest copil, Mihai Ion, care a reușit să deblocheze jocul prin lovitura de cap de la primul gol și de atunci, zic eu, lucrurile au început să se mai liniștească. Are o contribuție bună în jocurile în care a intrat. În cinci jocuri cred că are vreo trei-patru goluri, adică are un randament destul de bun. A jucat și titular la Satu Mare și cu Pandurii, dar dă goluri din postura de rezervă”, a spus, pentru Liga2.ro, Erik Lincar, care în vară a fost nevoită să își refacă echipa aproape în totalitate.

Antrenorul Academicii nu știa înainte de joc la ce să se aștepte de la Foresta. „Nu mă așteptam deloc să fie un meci ușor. Chiar mi-a fost foarte frică de acest joc, mai ales că ei au folosit patru-cinci jucători noi, legitimați acum, pe care nu îi știam. Orice echipă este foarte dificil de desfăcut în momentul în care se apără și joacă pe contraatac. Se știe asta în fotbal. Cum un pic de organizare poți să faci meciul foarte greu, chiar să și pierzi dacă nu ești atent”, a mai declarat Lincar.

„E un progres față de anul trecut. Nu e mai e cazul ca echipa să fie acuzată”

Cu acest succes, Academica Clinceni a acumulat 13 puncte, cât are și Chindia sau Dunărea Călărași, și se află pe locul 5, la doar trei puncte în spatele liderului ASA Târgu Mureș. Lincar încă se gândește la eșecul cu ASU Poli, 2-3 după ce echipa sa a avut 2-0. Antrenorul echipei ilfovene nu mai vrea ca Academica să fie percepută ca o echipă suspectă că nu joacă doar pe teren, din cauza rezultatelor imprevizibile. „Regretul meu rămâne jocul de la Timișoara, cu ASU Poli, în care am făcut o primă repriză extraordinară, așa cum demult nu am mai văzut la Liga a 2-a și în care s-a terminat 2-2 la pauză și chiar în repriza a doua am pierdut trei puncte foarte importante. Dar până la urmă trebuie să trecem peste acel insucces și să privim cu încredere meciurile următoare. E adevărat că obiectivul nostru nu e unul de a promova, dar, după cum se observă, lupta este destul de echilibrată, multe echipe fac puncte, e foarte strâns și trebuie să faci punte, pentru că facă pierzi vreo două meciuri nu știi în ce parte a clasamentului ajungi. În fotbal trebuie să fii mereu precaut, nu știi niciodată când ajungi în situații delicate. Oricum, din punctul meu de vedere, e un progres față de anul trecut. Deși foarte multă lume ne acuză sau ne acuzau de anumite chestii, eu zic că, și de aia vreau să remarc de fiecare dată, că nu e mai e cazul și rog pe toată lumea să aibă încredere în această echipă”, a spus, pentru Liga2.ro, Erik Lincar, care în runda următoare va juca la Oradea împotriva unei echipe care a antrenat-o sezonul trecut: „Luceafărul rămâne o echipă cu jucători de calitate și vom avea un joc foarte dificil la Oradea”.

Academica: Niga – Samson, Deaconescu, Pulhac, Balgiu, Gab. Simion. Bg. Barbu, Vl. Mihalcea, M. Constantinescu (cpt.), Găină, Al. Văduva
Rezerve: Ureche – Gliga, Bg. Matei, Groza, Al. Lazăr, M. Ion, Blejdea
Antrenor: Erik Linkar

Foresta: Began – Belevschi, Pavel Secrier, Diallo (cpt.), Masella, Pappoe, Acolatse, R. Sumanariu, Coroamă, Kimbaloula, Vl. Stănescu
Rezerve: Ursache – Bosînceanu, A. Onofraș, Duceac, Păvăluc
Antrenor: Marius Lup

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 09 Sep. 2017, 14:36 Campionat
Pe aceeași temă