Metalul Reșița, prima echipă din play-out retrogradată matematic în Liga 3, după doar a doua etapă. „Trebuie să urnim căruța mai departe”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Apr. 2016, 17:19 Actualizat: 18 Apr. 2016, 15:56 Campionat

Rezultatele din cea de-a doua etapă a play-out-ului Seriei a II-a a stabilit încă un lucru cert în acest sezon. Metalul Reșița a retrogradat matematic în Liga 3 după ce a pierdut meciul de pe teren propriu cu Șoimii Pâncota, scor 0-1. Gruparea bănățeană nu mai are nicio șansă să ocupe măcar locul 3 din clasament, cel care duce la barajul de menținerea în Liga 2 și în ultimele opt etape rămase până la finalul sezonului va juca doar pentru că trebuie, lucru pe care deja îl făceau de la reluarea campionatului în 2016.

Aflați la -11 puncte în clasament, Metalul Reșița nu va putea matematic să le depășească pe Olimpia Satu Mare sau Universitatea Cluj, cele două echipe aflate la egalitate de puncte (17) pe locuri ce le mențin în Liga 2, chiar dacă își câștigă toate cele opt meciuri rămase din play-out. Astfel, gruparea din Valea Domanului se alătură deja retrogradatelor din sezonul regulat FC Bihor Oradea, FC Caransebeș și Oțelul Galați, echipe care s-au și desființat.

Gurgu: „Fără greșeala de la gol, altul era rezultatul final”

Trecând peste aceste calcule, pe teren, Metalul Reșița începe să devină o echipă din ce în ce mai incomodă, chiar dacă nu a reușit să înscrie în meciurile oficiale în anul 2016. Dacă în prima etapă din acest sezon pierdea cu 0-4 pe teren propriu chiar în fața Pâncotei, reșițenii au strâns rândurile iar golurile primite sunt din ce în ce mai puține. Așa au stat lucrurile și sâmbătă dimineață, în cadrul meciului din etapa a 2-a a play-out-ului Seriei a II-a a Ligii 2, când Șoimii s-au impus doar cu 1-0 în Valea Domanului.

„Aștept de mult timp să facem un joc bun și asta cred că s-a întâmplat la această partidă. Chiar dacă suntem în etapa a zecea (n.r. – a zecea din 2016), sper să jucăm tot mai bine, să crească valoarea jucătorilor, să se elimine greșelile personale. Dacă nu greșeam la faza golului probabil era altul scorul final și, de asemenea, mi-aș dori mai ca băieții să aibă din ce în ce mai multă încredere în ei. Nu pot să înțeleg ce a fost la faza golului, a fost o mare greșeală individuală. Noi mereu discutăm înaintea partidelor și s-a văzut unde am greșit până acum, nu au fost greșeli de echipă ci de marcaj. Ei sunt tineri, le dăm încredere și sper ca în viitorul apropiat să auzim de jucători tineri care joacă bine”, a declarat, citat de Sport Arad, Carol Gurgu, antrenorul celor de la Reșița.

Acesta a vorbit și despre schimbările tactice pe care le-a încercat la acest meci, în care a trimis unii jucători pe unele posturi pe care nu au mai evoluat până acum: „Eu mă bucur de unii fotbaliști care au prins curaj, ca și Chira care nu a jucat niciodată ca și fundaș central, dar acum a jucat bine, s-a descurcat. Crăciun, chiar dacă a evoluat ca fundaș central până acum, eu l-am folosit ca și atacant, a dus un plus echipei, a creat situații de a marca, cu mai multă concentrare putea să joace și mai bine. Din atacant îl pun fundaș central și invers, ei sunt tineri, se pot adapta și poate nu a fost locul lor bine ales până acum în teren. În pregătiri am avut altă față, în campionat am început acel 0-4 cu Pâncota, Târgoviște ne-a dat în cap cu șapte goluri, dar e lipsă de omogenitate, ușor ușor își pune amprenta, dar trebuie să avem răbdare cu acești băieți. Răbdarea reșițenilor de mult e sus, eu îi rog să mai aibă încredere în noi pentru că vor veni și rezultatele. Unii jucători pot evolua la anul în liga a doua sau chiar în prima. Mă bucur că suntem ajutați în continuare de patron, de domnul primar, mă bucur de tot ce se întâmplă, e mai greu, dar trebuie să urnim căruța mai departe”.

Rezultate etapa 2 play-out Seria II:

Unirea Tărlungeni – CSM Râmnicu Vâlcea    0-1
A. Neagoe ’89
Olimpia Satu Mare – Universitatea Cluj    3-1
Buhăescu ’21, ’45, Mărkuș ’76 / Moruțan ’34
Metalul Reșița – Șoimii Pâncota        0-1
Leucuța ’41

Clasament play-out Seria II:

1.     CSM Râmnicu Vâlcea     2     2     0     0     3-0     24 pct.
2.     FC Olimpia Satu Mare     2     2     0     0     4-1     17
3.     Universitatea Cluj     2     0     1     1     1-3     17
4.     Șoimii Pâncota     2     1     0     1     1-1     16
5.     Unirea Tărlungeni     2     0     1     1     0-1     10
6.     CS Metalul Reșița     2     0     0     2     0-3     -11

*locurile 1 și 2 se vor salva de la retrogradare
**locul 3 va juca un baraj de menținere în Liga 2 cu ocupanta locului 3 din play-out-ul Seriei I
***locurile 4, 5 și 6 vor retrograda în Liga 3

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Apr. 2016, 17:19 Actualizat: 18 Apr. 2016, 15:56 Campionat
Pe aceeași temă