Metalul Reșița, în beznă, jeg și miros insuportabil. Clubul finanțat din mulți bani publici are sediul într-un loc de neînchipuit

Mihai Andries 14 Nov. 2014, 18:01 Campionat

Echipa lui Daniel Oprița e a doua în clasament și are șanse reale la promovare. În tot acest timp, ceea ce fac oficialii cu imaginea acestui club și cu imaginea Reșiței, până la urmă, este de neînchipuit.

Adunarea Generală a Acționarilor SC CS Metalul Reșița SA, convocată pentru joi, la ora 13.00, a scos în evidență din nou bătaia de joc a unor așa-ziși oameni de fotbal plătiți din bani publici. Pentru că în invitația publică lansată de primarul Mihai Stepanescu patronului Cătălin Rufă nu era specificat și locul întâlnirii acționarilor, jurnaliștii s-au deplasat la Stadionul ,,Mircea Chivu”. ,,AGA nu se ține aici, ci la sediul clubului, la Blocul 800″, a spus Adi Ciocan, omul desemnat de municipalitate să coordoneze centrul de copii și juniori din Valea Domanului.

La Metalul vine doar poștașul

La adresa indicată de Ciocan, nimeni nu știa exact biroul în care se află sediul SC CS Metalul Reșița SA. După mai multe încercări, am ajuns la etajul patru al Blocului 800. Am căutat camera 409, așa cum apare la Registrul Comerțului și așa cum ne-au îndrumat angajații de la Patrimoniu, serviciu al Primăriei care funcționează cu un etaj mai jos.

Imediat în stânga scărilor de la etajul patru, un hol întunecat, fără vreun bec, cu mobilă veche și echipamente electrocasnice aruncate unele peste altele. Nu poate fi aici, ne-am spus unii altora. Am mers în dreapta. Nicio ușă care să aibă legătură cu fotbalul. Înainte să coborâm, verificăm totuși, la lumina unui telefon mobil, numerele camerelor de pe holul întunecat. Mergeau spre 409.

,,Penultima, pe stânga”, primisem indicații de la Patrimoniu. Ne-am făcut loc prin mizeria de nedescris, am uitat de mirosul emanat dintr-o toaletă mai mult decât insalubră și am ajuns la o ușă care abia se ținea în balamale. Aici să fie sediul SC CS Metalul Reșița?!

Confirmarea am primit-o tot la lumina telefonului mobil. Un plic mare cu antetul Federației Române de Fotbal, altele mai mici de la Finanțe și o mulțime de avize poștale. Destinatar, persoana juridică Metalul Reșița. Unele lăsate în ușă, altele pe jos. Nimeni n-a trecut pe acolo de luni de zile, poate de la incendiul care a lăsat în urmă doar pereți scorojiți și urme de fum, paragină și mizerie. Cu excepția poștașului, care își face treaba cu profesionalism și aduce corespondența pentru echipa finanțată cu un miliard de lei lună de lună, chiar dacă e clar că acolo nu numără nimeni banii de la bugetul local.

VEZI mai multe POZE din blocul unde este sediul clubului din Reșița

AGA a hotărât prelungirea închirierii spațiului pentru încă un an

Faptul că sediul societății e doar pe hârtie nu reprezintă o problemă atât de mare, ar spune unii, și nici nu afectează jocul elevilor lui Oprița, dar dacă pe adresa respectivă ajunge vreo scrisoare de intenție, cu privire la implicarea unui om de afaceri important la echipa din Valea Domanului, lucrurile se cam schimbă, nu?! Mai interesant este că, joi, AGA a hotărât ca SC CS Metalul Reșița să mai rămână acolo încă un an.

,,AGA s-a ținut la primărie. A fost totul în regulă, nu e nicio problemă. AGA a fost convocată de mine, cu o ordine de zi clară, nu a avut nicio legătură cu cele apărute în presă. Am prelungit contractul de închiriere pentru spațiul unde e sediul clubului. Am făcut un act adițional pentru încă un an”, a precizat Jean Turmacu, reprezentantul SC CS Metalul Reșița SA, societate în care Cătălin Rufă are 51 la sută din acțiuni, iar municipalitatea reșițeană 49 de procente.

Text și foto: Express de Banat

Mihai Andries 14 Nov. 2014, 18:01 Campionat
Pe aceeași temă