Metalul Reșița e ca și condamnată la retrogradare după înfrângerea cu CS Balotești. Rufă o ține pe a lui: „Nu picăm pentru că sunt probleme mari la alte echipe”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 15:34 Campionat

Calculele în privința ultimei echipe care retrogradează din campionatul Ligii 2, după desființările cluburilor Șoimii Pâncota, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni, s-au încheiat după desfășurarea etapei a 25-a. Învinsă runda trecută pe teren propriu de ASU Poli (2-0), Metalul Reșița a pierdut și ieri confruntarea cu CS Balotești, scor 1-3, astfel că șansele de menținere pe plan sportiv în acest eșalon sunt de ordinul miracolului. Doar o nouă retragere din campionat sau imposibilitatea vreunul club de a continua în sezonul următor al Liga 2 poate salva clubului lui Cătălin Rufă de la drumul către Liga 3.

Metalul Reșița, club care își dispută meciurile de pe teren propriu la Ghermănești, în Ilfov, e la 10, respectiv 11 puncte distanță de CS Balotești și ASU Poli, iar salvarea este teoretic imposibilă. Echipa bănățeano-ilfoveană a pierdut sâmbătă, în deplasarea de la Balotești, cu 3-1, cu toate că a evoluat mai bine, însă în fața porții nu a fost inspirată.

Baloteștiul a deschis scorul contrar cursului jocului de până în acel moment. După o pătrundere pe dreapta a lui Constantin Dedu și o centrare în fața porții, Vlad Ignat și Dănănae s-au bâlbâit în careul mic, iar Alin Gojnea (15) a împins mingea în plasă. Speranța Metalului s-a reaprins destul de repede, tot după o gafă în defensiva gazdelor, de această dată. În urma unei degajări lungi, Dedu s-a încurcat cu portarul Iordan, Robert Buduroi (21) a agațăt mingea și a trimis-o în plasă, restabilind egalitatea care s-a menținut fix până în ultimul minut al primei reprize. Atunci, o minge respinsă la întâmplare la marginea careului a fost preluată de Claudiu Herea (45), iar golgheterul gazdelor a pătruns în careu și a tras năpraznic în dreapta lui Ignat, direct în vinclu.

În partea secundă a jocului, Metalul a reîncercat să revină în meci, a avut posesia, dar experimentații jucători pe care i-a avut pe teren nu au putut înscris deloc. A făcut-o în schimb același Claudiu Herea (84), care a punctat dintr-un penalty ușor acordat la un henț involuntar al lui Cioranu.

„Meritul este al jucătorilor și al celor din staff. Eu pot să spun că am schimbat ceva la mentalitate. Astăzi am fost mai pragmatici, dar am și profitat de elanul adversarului, care a atacat mai tot meciul. Pentru noi era bună și o remiză. Vom încerca să menținem încrederea în sânul echipei și să nu stăm la adăpostul celor zece puncte pe care le-am pus între noi și Metalul. Noi ne-am propus să mai urcăm în clasament”, a spus, după meci, la radio Sport Total FM, antrenorul Baloteștiului, Augustin Călin, care în cele trei meciuri de când este pe banca ilfovenilor a obținut două victorii (2-0 cu Foresta și 3-1 cu Metalul) și o remiză (1-1 cu Dacia Unirea).

De partea cealaltă, principalul acționar la Metalului, Cătălin Rufă, e încrezător în continuare că echipa sa se va salva de la retrogradare, mai mult la „masa verde” decât pe teren. „Am jucat foarte bine, am dominat 90 de minute, dar am luat trei goluri copilărești. Jocul ne dă speranțe pentru viitor, că mai e timp. Nu vom retrograda, că sunt probleme mari la alte echipe… Practic, nu am avut șansă și sunt convins că vom recupera cele zece puncte dintre noi și Balotești! Ă‚sta e fotbalul, au învins cei care au marcat mai multe goluri, nu cei care au jucat mai bine!”, a declarat și Rufă.

După această etapă, Metalul Reșița are 13 puncte, CS Balotești are 23, dar și un meci mai puțin disputat, iar ASU Poli are 24 de puncte. Runda viitoare, CS Balotești joacă la Mioveni, Metalul stă, iar ASU Poli joacă tocmai luni, la ora 19:00, la Brașov.

CS BALOTEȘTI – METALUL REȘIȚA     3-1
A. Gojnea 15′, Cl. Herea 45′, 84′ – pen. / Buduroi 21′

Iordan – N. Filip, Marciuc, Flămânzeanu, C-tin Dedu – P. Ioniță (Andr. Răuță 68), N. Ion (cpt.)(Antoche 87), M. Neagu, A. Gojnea – Cl. Herea, Eug. Nica (Dobra 60)
Rezerve neutilizate: Fulga – G. Ivan, Mirescu, Val. Andrei
Antrenor: Augustin Călin

Vl. Ignat – Dănănae, Cr. Munteanu (cpt.), Cioranu, C-tin. Dima (Dr. Matei 46) – Fl. Pîrvu (Al. Dan 77), Al. Radu, Borțoneanu (Bg. Oancea 70), Oct. Vasile – Buduroi, M. Dina
Rezerve neutilizate: Kololo – Gab. Nedelcu, F. Paraschiv, Rz. Petre
Antrenor: Mihai Stoica

Stadion: Comunal (Balotești); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Erchian Ionus (Constanța).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: IlfovSport

Marius ANGHEL 19 Mar. 2017, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă