Metalul Reșița, aproape să obțină primul rezultat pozitiv în noua formulă. Gurgu: „Dacă am fi avut mai mult curaj, probabil că am fi egalat”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 09:05 Campionat
Metalul Reșița, aproape să obțină primul rezultat pozitiv în noua formulă.** Gurgu:

După 0-4 cu Șoimii Pâncota și 0-7 cu Chindia Târgoviște, reșițenii se așteptau la cel mai rău și în partida de ieri dimineață, cu UTA Bătrâna Doamnă, meci ce a contat pentru etapa a 22-a a Ligii 2. De fapt, Carol Gurgu a abordat foarte precaut partida, cu cinci fundași, iar arădenii au avut dificultăți mari să desfacă un astfel o defensivă aglomerată.

„Pregătim jocul în funcție de adversar. Dacă am avut o deplasare lungă la Târgoviște și rezultatul nu doresc să mi-l mai amintesc, astăzi am pregătit jocul de așa manieră încât să eliminăm greșelile care au fost și să surprindem adversarul prin câteva lucruri organizatorice bune. Ceea ce s-a și văzut mai ales în a doua repriză, echipa a prins mai multă încredere și a început să joace mai bine. Acum nu contest faptul că scorul putea să fie altul. Noi, dacă am fi avut mai mult curaj, probabil că am fi egalat”, a precizat tehnicianul „rosso nerilor” la finalul disputei cu „alb-roșii”.

Gurgu consideră că echipa sa începe să facă progrese din punct de vedere al prestației în teren. „Vedeți că, de la joc la joc, echipa începe să joace mai bine și sper ca în câteva etape să nu mai ieșim cu capul plecat. Majoritatea echipelor joacă de doi-trei ani împreună, știți foarte bine când au venit acești copii la Reșița. Le dăm o șansă, dar trebuie să avem răbdare cu ei. Trebuie să avem răbdare din punctul de vedere al omogenizării și al încrederii în ei, pentru că ei au jucat la Liga a III-a, doar câțiva au jucat la Liga a II-a. Și toți sunt tineri. Dacă ar fi să luăm echipa UTA de astăzi, e un semn de întrebare. De ce la Reșița a putut să dea numai un gol și ăla autogol? Consider că este o creștere în jocul echipei noastre. Și la Târgoviște am jucat destul de bine în primele minute”, a adăugat Gurgu.

Metalul Reșița se menține la -5 în clasament și după etapa a 22-a a Ligii 2, iar în ultimele patru etape rămase din retur va mai întâlni pe Unirea Tărlungeni (d), Gaz Metan Mediaș (a), Universitatea Cluj (d) și CS Mioveni (a).

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Mar. 2016, 09:05 Campionat
Pe aceeași temă