Metalul, moale la Motru

Având ca obiectiv calificarea în play-off și, ulterior, atacarea promovării, Metalul Reșița n-a convins la Motru, în pofida campaniei de achiziții destul de impresionantă, izbutită în iarnă. Aflată pe ultimul loc și decimată de accidentări, Minerul a făcut față adversarului, chiar dacă l-a mai pierdut în minutul 7 și pe fundașul stânga Nicușor Cosmin Neacșu, care a suferit o ruptură musculară și a fost înlocuit de juniorul Ionuț Schînteie. Acesta și-a făcut astfel debutul în Liga a II-a și s-a achitat bine de sarcini.

De altfel, diferența din clasament dintre cele două echipe nu s-a reflectat și pe teren. Metalul a avut primul șut al partidei de-abia în minutul 18, dar portarul Daniel Popescu a respins peste transversală balonul expediat de Octavian Vasile. Tânărul portar al Motrului a intervenit salvator și la lovitura de cap a lui Salif Nogo, din minutul 38. În finalul primei reprize, Minerul a solicitat penalti la șutul lui Bogdan Chirea, blocat cu mâna de fundașii adverși.

În partea secundă, gazdele au evoluat mai bine și au avut cea mai mare ocazie prin argentinianul Raul Speroni, al cărui șut, din diagonală, a fost respins cu dificultate de portarul Eduard Zimmermann. S-a încheiat 0-0, rezultat bun pentru moralul lanternei roșii, care a întâlnit o pretendentă la promovare.

„Pot să calific acest rezultat drept unul pozitiv, având în vedere problemele mari de efectiv cu care ne confruntăm. L-am mai pierdut și pe Neacșu, care va absenta și el mai mult timp. Am avut la un moment dat cinci jucători sub 21 de ani pe teren, iar diferența dintre cele două echipe nu s-a văzut pe teren. Asta îmi dă speranțe  că cei tineri pot suplini lipsa jucătorilor cu experiență. S-a văzut totuși o lipsă de maturitate, dar per ansamblu am făcut un joc bun. Am avut determinare, iar cu puțină atenție, eu cred că puteam chiar să învingem. Am fi putut primi și un penalti, dar arbitrajul a fost unul bun”, a spus antrenorul Minerului Motru, Gabi Zahiu.

Minerul Motru – Metalul Reșița 0-0

D. Popescu – Trașcă, Iclănzan, Dicu (cpt.), N. Neacșu (Schînteie ‘7) – Stoenac, Șoo (M. Poenaru ’83), Chirea (Unguru ’67), Speroni, Nicoloff – Trifu

Zimmermann – R. Cristian, Nogo, Cr. Apostol, Murgoci – Oct. Vasile (cpt.), Breșneni, A. Vaștag, Szabo (Liuba ’75) – D. Oprița, S. Mureșan (A. Stoica ’75)
Antrenor: Marian Pană

Cartonașe galbene: Dicu (’57) / Szabo (’43), Oprița (’67), Nogo (’73), Breșneni (’74)
Stadion: Minerul (Motru); Spectatori: 150

Arbitri: Floarea Cristina Babadac  (Alexandria) – Ioan Daniel Ciocănea  (Sibiu) și Florin Liviu Burlacu  (Urziceni)

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă