Metaloglobus țintește la Balotești ceea ce n-a reușit până acum în 2019. Balint: „I-am avertizat pe băieți toată această săptămână”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 03 May. 2019, 13:41 Campionat
Metaloglobus țintește la Balotești ceea ce n-a reușit până acum în 2019.** Balint:

Metaloglobus a ieșit cu o înfrângere și o victorie din meciurile cu ilfovenele Academica Clinceni (0-1) și Sportul Snagov (1-0), iar în această etapă are un nou joc contra unei echipe de lângă București. Trupa lui Laszlo Balint are deplasare la CS Balotești, formație aproape retrogradată, și speră să spargă gheața în acest an și să câștige primul meci în deplasare, dar și să lege două victorii.

Urcată pe locul 10, dar aflată la cinci puncte de ultima poziție retrogradabilă, Metaloglobus încă nu a scăpat de emoțiile Ligii 3, însă le mai poate risipi la finalul acestei săptămâni, când are, cel puțin privind clasamentului, un meci mai ușor. Adversara, CS Balotești, se află într-o serie neagră, cu două puncte obținute în ultimele nouă jocuri, e la 12 puncte sub Daco-Getica, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile și e ca și picată din Liga 2.

„Pe hârtie, suntem favoriți în meciul de sâmbătă, însă i-am avertizat pe băieți toată această săptămână că trebuie să avem atitudinea potrivită pentru a demonstra acest lucru pe teren și pentru a scoate rezultatul pe care ni-l dorim. De la începutul sezonului de primăvară, avem acest obiectiv pe care încă nu am reușit să îl atingem, o victorie în deplasare. Sperăm cu toții să reușim acest lucru sâmbătă, asta ar însemna și să legăm două victorii, aspect de care tot discutăm de o perioadă încoace. Nu cred că e cazul să mai amintesc de importanța punctelor puse în joc, în cazul în care am reuși să câștigăm cele trei puncte, ne-am îndepărta de locurile retrogradabile. Va trebui să ne adaptăm foarte bine și la condițiile de joc, să fim puternici la duelurile individuale și să gestionăm bine momentele cheie ale jocului, pentru că avem jucători cu calitatea și experiența necesară pentru acest lucru. Revin în echipă Claudiu Herea și Andrei Lungu, doi jucători importanți care ne-au lipsit etapa trecută, însă, până la urmă, grupul este foarte important, și e esențial să avem un spirit bun pentru a câștiga acest meci!”, a spus Laszlo Balint.

Dacă pe teren propriu, în 2019, Metaloglobus are cinci victorii și un egal, deci e foarte greu de bătut, în deplasare, echipa lui Balint scârțâie. În cinci jocuri a obținut trei remize și două înfrângeri, acestea din urmă fiind ultimele rezultate obținute.

Meciul de la Balotești are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Comunal. În clasament, CS Balotești se află pe penultima poziție, 19, cu 24 de puncte, iar Metaloglobus e pe 10, cu 40 de puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 03 May. 2019, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă