Metaloglobus merge brici! După victoria cu Pandurii a bătut două recorduri de când joacă în Liga 2. Balint: „Trebuie să subliniez ceva”

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 11:28 Campionat
Metaloglobus merge brici!** După victoria cu Pandurii a bătut două recorduri de când joacă în Liga 2. Balint:

Metaloglobus e pe val de trei etape. Victoriile cu Sportul Snagov (1-0) și CS Balotești (3-0) au dat încredere jucătorilor lui Laszlo Balint. Cu Pandurii (scor 6-0), echipa bucureșteană a obținut cel mai clar succes din acest sezon, cât și din istoria sa în campionatul Ligii 2.

Echipa Pantelimonului a început mai greu meciul de pe teren propriu cu Pandurii. Prima jumătate de oră a fost una destul de echilibrată și care nu anunța furtuna de goluri care urma să vină. Frații Herea au dat însă tonul. Claudiu (33) a finalizat din demi-vole sub transversală, mingea trecând apoi de linia porții, iar Ovidiu (37) a punctat cu siguranță dintr-un penalty scos de Ștefan Niculae în fața lui Oiță.

În partea secundă, bucureștenii s-au dezlănțuit și au înscris de alte patru ori. Andrei Lungu (52) a dat start distracției cu o reluare din fața porții, după o pasă a lui Tomozei. Apoi Vîlceanu a avut o acțiune personală, l-a servit pe Valentin Ghenovici (75), iar acesta a finalizat plasat lângă bară. Coșmarul gorjenilor a continuat în ultimele minute. Potecea a executat o lovitură liberă, Plămadă a recentrat, iar George Caramalău (89) a reluat în plasă cu o lovitură de cap. Pentru ca cireașa de pe tort să fie pusă de Mihai Potecea (90+2), din apropiere, după ce Cotolan respinsese în față la șutul puternic al lui Mino Sota.

Cea mai clară victorie și pentru prima dată a legat trei succese consecutive

Cu victoria cu 6-0, Metaloglobus a obținut cel mai clar succes al ei de când joacă în Liga 2, bătând cele două scoruri mari înregistrate în ediția trecută a campionatului, 4-0 cu ASA Târgu Mureș și 5-1 cu CS Balotești. Totodată, a realizat prima ei serie de trei victorii consecutive de când e în eșalonul secund.

La final, antrenorul Laszlo Balint era nemulțumit de cum s-a jucat în prima jumătate de oră și a lăudat, în special, intrările în joc ale celor trei jucători introduși pe teren în partea secundă.

„Am intrat foarte greu în meci, cu toate că i-am avertizat toată săptămâna pe băieți că vom avea dificultăți dacă nu vom aborda meciul la un nivel maxim din punct de vedere mental. Sunt nemulțumit de primele 30 de minute, adversarii și-au creat în acea perioadă două-trei ocazii clare de gol, însă execuția frumoasă a lui Claudiu Herea ne-a trezit, a produs acel declic de care aveam nevoie. Mă bucur că discuția de la pauză a fost eficientă, repriza secundă nu a avut istoric, am controlat-o de la cap la coadă, pe lângă cele patru goluri marcate, ne-am mai creat și alte ocazii, venite în urma jocului consistent pe care l-am etalat. Trebuie să subliniez aportul jucătorilor veniți de pe bancă, toți trei (n.r. – Sota, Ghenovici și Potecea) au intrat foarte bine în joc, cu atitudine bună, Ghenovici și Potecea reușind chiar să marcheze. Suntem pe un drum bun, însă trebuie să ne menținem nivelul de concentrare pentru a putea scoate maxim din fiecare meci, până la finalul sezonului”, a spus antrenorul Laszlo Balint.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – PANDURII TÂRGU JIU   6-0
Claudiu Herea 33′, Ovidiu Herea 37′ – pen., Andrei Lungu 52′, Valentin Ghenovici 75′, George Caramalău 89′, Mihai Potecea 90+2

Fl. Iacob – Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Riza – Andr. Ionescu (Ghenovici 74′), Andr. Lungu (Sota Mino 62′) – Șt. Niculae, Cl. Herea (Potecea 82′), Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Vl. Vlad, Frîncu, C-tin. Costache
Antrenor: Laszlo Balint

Mih. Cotolan – D. Ciobanu, Rob. Bratu, Brînzan (cpt.), Al. Vasilescu – Oiță, Tudoran (Kim Du-Ho 80′), P. Popescu, Trancă (Dănescu 62′), Vodă (Dinu-Ivănescu 44′) – Blejdea
Rezerve neutilizate: Al. Costache – R. Cristea, Rob. Gheorghe, Nic. Cotolan
Antrenor: Adrian Bodoi

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

Cu această victorie, Metaloglobus a acumulat 46 de puncte și a urcat pe locul 8, la zece lungimi distanță de ultima echipă aflată pe loc retrogradabil, Energeticianul. În schimb, Pandurii, a rămas cu 38 de puncte, pe ultimul loc care asigură menținerea, însă mai are doar două puncte avans față de formația de la Petroșani.

Miercuri, de la ora 11:00, Metaloglobus joacă acasă cu Luceafărul Oradea, iar Pandurii joacă marți, de la ora 16:00, pe teren propriu, cu Chindia.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 11:28 Campionat
Pe aceeași temă