Metaloglobus joacă mai bine în deplasare. Bucureștenii au obținut prima victorie în Liga 2 la Timișoara, cu ASU Poli. Vintilă: „Pot spune că Dumnezeu a fost cu noi”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 19:16 Campionat

Nou-promovatei Metaloglobus pare că-i priește mai mult meciurile din deplasare din Liga 2 decât cele de pe teren propriu. Dacă acasă a pierdut cu Olimpia Satu Mare (0-1) și Pandurii Târgu Jiu (2-3), pe terenul adversarelor a reușit până acum să ia puncte. La Șiria, cu UTA, a remizat (0-0), iar ieri, la Timișoara, în etapa intermediară, s-a impus cu 2-0 în fața celor de la ASU Poli. Cu cele patru puncte acumulate până acum, echipa bucureșteană se află la egalitate cu Dunărea Călărași, însă are un golaveraj superior, tocmai de aceea aflându-se pe locul 14.

Cele două goluri ale victoriei în fața alb-violeților au fost reușite de jucătorii lui Bogdan Argeș Vintilă pe contraatac, la limita celor două reprize. Primul a fost marcat de Valentin Ghenovici în minutul 44, la capătul unei acțiuni de atac pornite cu mare timiditate și încheiate cu un șut la colțul lung, din lateral stânga, mingea rostogolindu-se la firul ierbii până în poarta lui Gakos, mascat la această fază. Al doilea gol a picat în minutul 90+1, atunci când Alin Robu, servit excelent de Ghenovici, a marcat din lateral stânga.

Contra Politehnicii, Metaloglobus a reușit prima victorie din istoria sa în campionatul Ligii 2. „Așteptam această victorie chiar din prima etapă, dar, din păcate, nu am reușit. Am prestat un joc foarte bun în primele trei jocuri și nu am reușit să luăm decât un singur punct, la UTA. La Timișoara am sacrificat puțin latura estetică, nu am avut un joc foarte spectaculos, pentru că e nevoie să adunăm puncte. Știam că Politehnica e o echipă puternică, o echipă bună, cu un antrenor bun și cu suporteri în spate, care îi duc spre poarta adversă. Nu m-am înșelat deloc, așa a și fost. Pot spune că Dumnezeu a fost cu noi, pentru că Politehnica a avut foarte multe ocazii și putea tranșa jocul în favoarea ei”, a declarat, citat de Druckeria, antrenorul echipei bucureștene, fostul portar Bogdan Argeș Vintilă.

Tehnicianul Metaloglobusului crede că jucătorii săi nu au tras de timp în repriza secundă a meciului, chiar dacă au petrecut în dese rânduri timp stând pe jos. „Nu suport așa ceva, nu îmi place… Suntem însă sub efectul unui joc de sâmbătă, cu Pandurii, un drum de 10-11 ore și e normal să apară astfel de probleme musculare. Nu îmi place să păcălesc fotbalul și să pun jucătorul să tragă de timp”, a spus Vintilă, care s-a ales și cu doi jucători accidentați: „Stângă a suferit o comoție, sper să nu fie nimic grav (n.r. – jucătorul a fost transportat la spital după ce a fost schimbat). Celălalt fundaș, Caramalău, are o entorsă. Pot să spun că am suferit și la propriu, și la figurat.”

Jucătorii utilizați de Vintilă în meciul cu ASU Poli: R. Geantă – Negoței, Caramalău, R. Gherghe, Andr. Sava – Răileanu, Șt. Stângă (cpt.) – Ghenovici, I. Marian, Vl. Vlad – Măd. Martin. Au mai intrat Fl. Iordache,, Robu și Ant. Popa.

Sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 5-a, Metaloglobus primește vizita echipei Știința Miroslava.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 19:16 Campionat
Pe aceeași temă