Metaloglobus a reușit cu CS Balotești ceea ce nu bifase însă sub conducerea lui Balint

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 May. 2019, 21:35 Campionat
Metaloglobus a reușit cu CS Balotești** ceea ce nu bifase însă sub conducerea lui Balint

În deplasarea de la CS Balotești, Metaloglobus a reușit să îndeplinească două dintre obiectivele pe care echipa și le propusese în 2019, însă până acum nu le realizase. Odată cu victoria cu 3-0 din etapa a 33-a, formația bucureșteană a bifat primul succes în deplasare de când a fost preluată de antrenorul Laszlo Balint, dar a legat și două succese consecutive.

Ovidiu Herea a deschis scorul încă din minutul 19, după ce a executat excelent o lovitură liberă de la 22 de metri, în dreapta portarului, către vinclu. În partea secundă a jocului, Metaloglobus a reușit să se desprindă pe tabelă. Mai întâi, Andrei Ionescu (60) a finalizat cu sprițul din cădere, în dreapta lui Iordan, după o acțiune personală, în care a depășit mai mulți adversari și a pătruns în careu, ca, mai apoi, George Caramalău (75) să stabilească scorul final cu o lovitură de cap după un ce Claudiu Herea a centrează dintr-un corner de pe partea dreaptă, la bara a doua. Bucureștenii au avut și alte ocazii de a marca, inclusiv două bare prin frații Herea.

Cu acest succes, Metaloglobus a acumulat 43 de puncte, s-a menținut pe locul 10, însă s-a îndepărtat la opt puncte de Energeticianul, ultima echipă clasată pe locurile retrogradabile. La finalul jocului, antrenorul Laszlo Balint a spus că echipa sa și-a dominat adversarul pe întreaga durată a meciului și a vorbit despre cele două realizări din această etapă.

„Pot spune că sunt mulțumit de jocul de astăzi, în primul rând pentru că am reușit să câștigăm de o manieră destul de categorică, asta și pentru că băieții au înțeles că trebuie să abordăm cu seriozitate maximă și atitudine potrivită jocul. Am reușit să ne adaptăm foarte bine și la suprafața de joc și am controlat meciul, cred eu, de la un cap la celălalt și asta s-a văzut și în rezultatul final. Mă bucur că am reușit să marcăm trei goluri. Ne-am creat și câteva situații de a înscrie, printre care și două bare, prin Claudiu Herea și Ovidiu Herea. Mă bucur că nu am dat prea multe șanse adversarului de a deveni periculos în careul nostru și nu am primit gol. Este o victorie foarte importantă pentru noi, pentru că ne îndepărtăm un pic de acea zonă fierbinte a clasamentului și, la fel cum spuneam și înaintea jocului, am reușit să câștigăm în deplasare, să legăm două victorii și deja ne gândim către etapa următoare, când sperăm să o bifăm și pe a treia consecutiv”, a spus Laszlo Balint.

De partea cealaltă, CS Balotești a căzut la 14 puncte în spatele celor de la Pandurii, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, iar etapa următoare întâlnește liderul, e victimă sigură și va pica și matematic în Liga 3. Balint a avut un mesaj pentru antrenorul ilfovenilor, Ciprian Niță, cel care a preluat echipa de cinci meciuri și a obținut două puncte în acest interval.

„Îl felicit și pe prietenul meu Ciprian Niță, chiar dacă este în fața unei misiuni destul de grele, salvarea Baloteștiului de la retrogradare. Eu îi doresc mult succes și sunt convins că este un antrenor cu potențial foarte mare și îi doresc succes în experiența de la Balotești, cât și pe mai departe în carieră”, a transmis Balint.

În runda următoare, Metaloglobus joacă pe teren propriu chiar cu Pandurii.

CS BALOTEȘTI – METALOGLOBUS BUCUREȘTI          0-3
Ovidiu Herea 19′, Andrei Ionescu 60′, George Caramalău 75′

Iordan (cpt.) – G. Mihai, Marciuc, Flămânzeanu, Mitrache – M. Neagu, P. Capotă (Fl. Niculae 33′), M. Ghiță – Ov. Marin (Cocîrlă 57′), F. Paraschiv (Al. Stoica 63′), Vas. Mihai
Rezerve neutilizate: Fulga – Clătinici, Mih. Badea, R. Licu
Antrenor: Ciprian Niță

Fl. Iacob – Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu (Sota Mino 79′) – Șt. Niculae (Vl. Vlad 59′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)(Potecea 84′)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Ghenovici, Frîncu, C-tin. Costache
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Florin Iacob (Constanța).

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 04 May. 2019, 21:35 Campionat
Pe aceeași temă