Mestecăneanu: „Am scos din luptă o contracandidată”

16 Mar. 2009, 11:43 Campionat
Mestecăneanu:**

Președintele Ceahlăului Piatra Neamț s-a declarat mulțumit de rezultatul partidei cu Progresul și de evoluția elevilor lui Florin Marin, considerând că meciul putea ține două zile și gazdelor nu ar fi putut învinge. Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, oficialul nemțean nu s-a sfiit să critice prestația arbitrului Sebastian Colțescu, mai ales pentru faza la care s-a solicitat penalty pentru un presupus fault în careu asupra lui Bădescu.

 

 

La cum s-a jucat, nu-și aveau loc emoțiile în acest derby. Cum l-ați trăit?

Într-adevăr, adversara, prin numele de tradiție pe care și l-a făcut în fotbalul românesc, dar inclusiv prin postura ei în clasament, impunea un respect aparte. Meciul însă a arătat că puteam juca contra lor și două zile și tot nu puteau să ne învingă. Acum, tot ce îmi doresc, este să nu se mai retragă și Progresul până la finalul sezonului.

 

Ce vă mulțumește cel mai mult după acest derby?

Că am mai scos din lupta pentru promovare o contracandidată a noastra, la câștigarea seriei. Practic, după înfrângerea cu noi, Progresul nu mai intră în calcule pentru promovarea de pe primul loc. Apoi, sunt mulțumit că am mai dat o palmă morală cârcotașilor și rău-voitorilor noștri, care se temeau că vom învinge iarași din penalty. Avem echipa cea mai bună din serie, fără comentarii, suntem pe locul potrivit și am învins contracandidatele noastre pe terenul lor.

 

Ați îngropat „securea razboiului” cu arbitrul Colțescu?

Noi am uitat, demult, de nedreptatea care ne-a făcut-o în Liga 1, când practic ne-a retrogradat contribuind din plin la două rezultate negative ale Ceahlăului. Acum, a dus meciul la bun sfârșit, deși a mai avut destule faze interpretate greșit. Mă refer în special la acel penalty care nu ni l-a dictat, în repriza secundă. Se impunea fără discuții lovitură de pedeapsă pentru noi, dar pe care el a trecut-o cu vederea. Plus că ne-a mai oprit din câteva faze din atac.

 

Delta Tulcea a devenit cel mai periculos adversar în lupta pentru promovare. Vă sperie această echipă?

Deloc ! În primul rând mă gândesc la faptul că Tulcea nu poate să aibă noroc în trei meciuri la rând și să câștige practic în ultimile secvențe ale jocului. S-a întâmplat la prima lor deplasare, la Roman, cu Lotus Felix, s-a mai întâmplat și sâmbătă, la vizita gălățenilor și cred că le este destul.

 

Dar au anunțat că vin hotărâți să nu piardă nici pe terenul liderei…

Acceptam situația că ei sunt principalii noștri contracandidați acum și cu asta cred că le este destul. La Piatra Neamț nu vor avea nici o șansă! Sâmbătă, vrem să mărim, din nou, ecartul față de urmăritoarele din clasament. 

Sursa interviului: www.fcceahlaul.ro

16 Mar. 2009, 11:43 Campionat
Pe aceeași temă