Mesajul lui Ionuț Popa către Burleanu după meciul de la Balotești. „Să-și trimită urgent oamenii pe teren. Să-i mai scoată din birouri să vadă cu ochii lor unde se joacă fotbal”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2018, 16:02 Campionat
Mesajul lui Ionuț Popa către Burleanu după meciul de la Balotești.**

UTA a remizat, sâmbătă, la Balotești, scor 2-2, în etapa a 25-a a Ligii 2, după ce a fost condusă de două ori de echipa ilfoveană. Starea terenului de joc al stadionului din Balotești a lăsat din nou de dorit, asta cu toate că meciul cu arădenii a fost primul desfășurat în 2018, iar organizatorii au încercat să-l protejeze cât au putut de mult.

Din cauza gazonului moale, jocul celor două echipe a avut mult de suferit. La finalul meciului, Ionuț Popa a comentat în stilul său situația terenului de joc și a oferit și o soluție pentru președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Pe drumul către stadion, chiar sunt două pancarte pe care scrie >. De aici, de unde, aș întreba eu? De la terenuri precum cel de la Balotești, denivelat și plin de gropi. Chiar vreau să-i transmit prietenului meu, Răzvan Burleanu, să-și trimită urgent oamenii pe teren. Să-i mai scoată din birouri să vadă cu ochii lor unde se joacă fotbalul de Liga a 2-a. Pur și simplu nu se poate juca fotbal pe un astfel de teren, darmite să mai faci și performanță cum ne îndeamnă cele două pancarte de pe marginea drumului. UTA are o echipă tânără, ce-și propune să crească și să propună jucători pentru Liga 1, dar cum să facă asta pe astfel de terenuri?”, a fost mesajul lui Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Pe 18 aprilie au loc alegeri pentru a desemna noul președinte al FRF, iar Răzvan Burleanu îl are ca principal contracandidat pe Ionuț Lupescu.

Despre rezultatul cu Balotești: „E un pas mai mic, e adevărat, dar în față”

Cu golurile lui Mihai Roșca și Cătălin Hlistei, UTA a câștigat un punct la Balotești și a ajuns la 27 de puncte în clasament, rămânând la doar trei puncte peste locurile retrogradabile. Așteptările arădenilor erau mai mari în privința jocului din Ilfov.

„Probleme de lot și-au spus din plin cuvântul la acest meci. Practic, am improvizat în toate compartimentele, ne-am prezentat fără atacant de meserie azi. Dacă David Popa a și rămas acasă, la încălzire și Curtuiuș a acuzat dureri și am fost nevoiți să jucăm cu Buia vârf fals. Eu zic că dacă aveam un atacant de careu la dispoziție am fi câștigat. Pe de altă parte, am mai remarcat și destule greșeli personale din partea jucătorilor noștri. Nu numai la cele două goluri, dar și la alte faze. Dar, până la urmă, vorbim despre o echipă tânără, despre jucători de 18-19 ani, care au nevoie de meciuri în picioare și încredere din partea noastră”, a spus directorul tehnic al UTA-ei.

Conducătorul băncii tehnice a UTA-ei i-a felicitat pe jucători pentru determinarea pe care au arătat-o și în acest meci. „Când nu pierzi, indiferent unde și împotriva cui joci, eu zic că faci un pas în față. Mai mic, e adevărat, dar în față. La pauză, chiar le-am spus jucătorilor să se mobilizeze că vor câștiga meciul, să aibă mai mult curaj, iar în repriza a doua eu zic că am dominat și am și reușit să și marcăm două goluri. Din păcate, am și greșit flagrant la reușita lor de 2-1, dar, ca și cu Hermannstadt, echipa a avut atitudine și a luptat până la final. Îi felicit pe jucători, deși știu că pot mult mai mult decât ceea ce au arătat astăzi”, a mai declarat Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

În cazul în care Luceafărul Oradea nu ia niciun punct în meciul de mâine cu Chindia Târgoviște, UTA va urca un loc în clasament după această etapă. Arădenii sunt acum pe locul 12, cu 27 de puncte. Weekendul următor joc juca pe teren propriu, la Șiria, duminică, de la ora 12:00, cu CS Afumați.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Mar. 2018, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă