„Meciul va fi unul cu o încărcătură specială. Cunosc aproape jumătate din echipa Rapidului”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 16:00 Campionat

FC Botoșani va debuta sâmbătă în returul campionatului, urmând să întâlnească în deplasare pe Rapid CFR Suceava. Partida se anunță una foarte interesantă ținând cont de orgoliile de zeci de ani dintre Botoșani și Suceava.

Cristi Popovici, antrenorul principal al FC Botoșani se așteaptă la o partidă dificilă, pe stadionul Areni din Suceava. Gazdele acestui meci vin după un egal realizat la Tulcea, pe terenul unei candidate la promovarea în primul eșalon și acum își propun să încurce și pe FC Botoșani.

„E primul meci din campionat, este o rivalitate între Botoșani și Suceava, în turul campionatului Suceava a reușit să câștige la Botoșani. În etapa trecută Suceava a scos un rezultat pozitiv la Tulcea care pe noi ne ajută. Cu siguranță, meciul va fi unul cu o încărcătură specială. Indiferent dacă jucam la Suceava sau la altă echipă, nu ne puteam propune decât trei puncte. Suntem angrenați în lupta pentru promovare și doar acumulând câte trei puncte, etapă de etapă, putem fi în fruntea clasamentului”, a spus Cristi Popovici.

La prima vedere, tehnicianul botoșănean are un avantaj deoarece cunoaște o mare parte din componenții echipei Rapid CFR Suceava. Aceștia au îmbrăcat în trecut tricoul echipei FC Botoșani dar staff-ul tehnic a renunțat la ei preferând să mizeze pe alți fotbaliști. Cristi Popovici se așteaptă ca acești jucători să joace cu ambiție și să-și dorească să demonstreze că au valoare.

„Cunosc aproape jumătate din echipa Rapid CFR Suceava. Au trecut prin curtea noastră. Aveau o anumită valoare dar am considerat că nu făceau față concurenței pe care o aveau pe posturile respective. E un atuu pentru Suceava deoarece jucătorii care sunt înlăturați de la o echipă încearcă să arate că meritau să rămână. Nu trebuie să ne gândim foarte mult la ce vor face ei. Important este să ne iasă nouă jocul. E clar că lotul nostru e mai valoros. Rămâne să materializăm acest lucru”, a mai spus Cristi Popovici.

Popovici: „Pornim cu prima șansă”

Oficialii clubului FC Botoșani consideră că în meciul de la Suceava roș-alb-albaștrii sunt favoriți deoarece au un lot de jucători mult mai valoros. În aceste condiții, singurul rezultat care îi mulțumește pe oficiali este victoria.

„Pornim cu prima șansă chiar dacă starea terenului poate fi un impediment. Se anunță lapoviță și ninsoare, terenul va fi desfundat iar în astfel de situații valorile se nivelează. Din punctul acesta de vedere cei de la Suceava sunt avantajați. În orice fel de condiții noi trebuie să ne impunem. Mergem să obținem cele trei puncte”, a conchis Cristi Popovici.

Vali Bordeanu: „Avem prima șansă, dar va trebui să muncim”

Jucătorii echipei FC Botoșani sunt foarte optimiști înaintea meciului cu Rapid CFR Suceava. După cele două stagii de pregătire și după victoriile din meciurile amicale cu UTA și Poli Timișoara, roș-alb-albaștrii nu se gândesc decât la promovarea în liga I și nu concep un pas greșit la Suceava.

Valeriu Bordeanu, fundașul stânga al FC Botoșani consideră că în momentul de față meciul cu Sucava nu prea mai poate fi catalogat un derby. El spune că derbyuri erau în anii 80 și că în prezent este doar un meci al orgoliilor.

„Ne dorim trei puncte și instalarea noastră pe primul loc în clasament. Derby era pe vremuri între CS Botoșani și CSM Suceava. Acum nu știu dacă mai este un derby. Este un meci important, sunt orgolii… E un meci important pe care noi trebuie să îl câștigăm. Toți ne dorim foarte mult să câștigăm. Nu trebuie să ne considerăm învingători de la începutul meciului. Avem prima șansă dar va trebui să muncim ca să obținem un rezultat bun”, a spus Valeriu Bordeanu.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă