Meciul Știința Miroslava – CS Mioveni, în pericol să nu se dispute din cauza vremii! Federalii nu au răspuns încă la cererea de amânare, fiindcă au alte preocupări

Meciul Știința Miroslava - CS Mioveni, în pericol să nu se dispute din cauza vremii!** Federalii nu au răspuns încă la cererea de amânare, fiindcă au alte preocupări

UPDATE, 14:25: Cererile cluburilor din Miroslava și Mioveni, de amânare a meciului direct de mâine, din comuna de lângă Iași, din cauza condițiilor meteorologice neprielnice, nu au fost încă analizate de nimeni de la Federația Română de Fotbal. Factorii decizionali ai forului condus de Răzvan Burleanu sunt plecați cu toții în Israel, acolo unde va juca un amical naționala României.

Fără un răspuns din partea FRF, CS Mioveni a decis să plece la ora 13:00 spre Miroslava, pentru a nu risca să nu ajungă la timp la meci și să fie sancționată cu neprezentarea. În aproape toată țara ninge masiv, iar jucătorii și stafful echipei argeșene înaintează printre nămeți spre județul Iași, acolo unde ninge ca-n povești.

Șansele ca partida să poată să se desfășoare în aceste condiții sunt minime, însă, cum federalii au alte preocupări, CS Mioveni și arbitrii confruntării vor face o deplasare degeaba la Iași, pe banii lor, fiindcă nimeni nu le va deconta aceste cheltuieli în cazul în care partida nu va putea să se dispute. 

Dacă vor reuși să ajungă la Iași, probabil arbitrii și observatorii vor decide mâine dimineață dacă partida Știința Miroslava – CS Mioveni se joacă la programarea inițială. La Iași ninge abundent de dimineață, iar terenul de joc prinde, pe minut ce trece, un strat și mai gros de nea.


 

Iarna continuă să-și facă de cap la Iași și câștigă din nou în fața fotbalului. La aproape o săptămână după ce meciul CSM Poli Iași – Astra Giurgiu, din play-off-ul Ligii 1, a fost amânat din cauza ninsorilor abundente, partida din Liga a 2-a, dintre Știința Miroslava și CS Mioveni, programată sâmbătă, de la ora 11:00, la Uricani, va avea aceeași soartă.

La Iași a început să ningă abundent în cursul dimineții, iar prognoza meteo nu întrevede nicio ameliorare a vremii până în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. În aceste condiții, starea terenului de la Uricani va avea serios de suferit. Oficialii clubului din Miroslava au luat deja legătura cu cei de la Mioveni, care sunt și ei de acord cu amânarea meciului și au trimis solicitarea pe adresa FRF.

„Terenul se prezenta cât de cât bine ieri, dar astăzi dimineață a început să ningă abundent și la Iași, iar prognoza arată că va ninge încontinuu până la noapte. În aceste condiții, terenul va fi acoperit cu un strat gros de zăpadă, iar la ora meciului va fi foarte greu să jucăm. Am luat legătura cu cei de la Mioveni, sunt și ei de acord să amânăm meciul. Am discutat cu domnul Auraș Brașoveanu, am trimis o hârtie cum că ambele cluburi sunt de acord cu amânarea partidei și așteptăm un răspuns din partea Federației Române de Fotbal”, a declarat directorul sportiv al clubului Știința Miroslava, Costel Săcrieru.

În proporție de 99 la sută, meciul va fi amânat.

Ieri, membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au decis reprogramarea etapelor din weekend ale campionatelor Ligii 3, respectiv competițiilor de juniori, dar să mute la altă dată și două jocuri ale rundei din Liga 2 de la finalul săptămânii.

Membrii CEx au votat în unanimitate ca meciurile de la Ștefăneștii de Jos (Ilfov), respectiv Motru (Gorj) să fie amânate la o dată care va fi anunțată ulterior. „S-au amânat și partidele Sportul Snagov-Dacia Unirea Brăila și Pandurii Tg. Jiu – CS Balotești, programate în acest weekend în LIga 2, la o dată care va fi stabilită ulterior”, a anunțat FRF pe site-ul oficial după decizia luată în ședința CEx.

Ieri, cei de la Miroslava sau Suceava au transmis că pot organiza jocurile de pe teren propriu, fiindcă ninsoarea s-a oprit. Astăzi, cei de la Iași au solicitat ca și partida lor să fie reprogramată. „La Liga a 2-a au fost amânate doar două meciuri. La Pandurii va fi cod galben, iar la Ilfov va fi cod portocaliu. Am vorbit la Suceava și Miroslava și nu sunt probleme. Au curățat terenurile, vremea e bună, s-au ridicat toate codurile de aseară, am discutat cu ambele cluburi și au spus că pot organiza jocurile în condiții optime”, spunea, ieri, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi membri ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Programul etapei a 26-a:

sâmbătă, 24 martie, ora 11:00
Luceafărul Oradea – Metaloglobus București
Foresta Suceava – Academica Clinceni
Știința Miroslava – CS Mioveni
Pandurii Târgu Jiu – CS Balotești
AMÂNAT
Olimpia Satu Mare – Dunărea Călărași    0-3
ASA Târgu Mureș – FC Argeș   0-3

sâmbătă, 24 martie, ora 12:30
Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila – TelekomSport 1 – AMÂNAT

sâmbătă, 24 martie, ora 14:30
Ripensia Timișoara – Chindia Târgoviște DigiSport 1

duminică, 25 martie, ora 12:00
UTA Arad – CS Afumați – TelekomSport 1

duminică, 25 martie, ora 14:00
ASU Politehnica Timișoara – FC Hermannstadt DigiSport 1

Prima intermediară, săptămâna viitoare

Între timp, televiziunile și FRF au stabilit și programul etapei a 23-a a Ligii 2, intermediară, programată la mijlocul săptămânii următoare:

marți, 27 martie, ora 16:00
Chindia Târgoviște – Știința Miroslava TelekomSport 1   

miercuri, 28 martie, ora 15:00
Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu   
Metaloglobus București – ASU Politehnica Timișoara   
FC Argeș – Foresta Suceava   
Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea    
ASA Târgu Mureș – Ripensia Timișoara        0-3
FC Hermannstadt – Olimpia Satu Mare   
     3-0

miercuri, 28 martie, ora 16:00
CS Afumați – Sportul SnagovTelekomSport 1
CS Balotești – Dunărea Călărași DigiSport 1

miercuri, 28 martie, ora 19:30
CS Mioveni – UTA AradDigiSport 1

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă