Meciul cu FC Argeș, cu promovarea pe masă pentru Academica Clinceni. Poenaru: „Avem nevoie de suportul fanilor”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 May. 2019, 16:22 Campionat
Meciul cu FC Argeș, cu promovarea pe masă pentru Academica Clinceni.** Poenaru:

Academica Clinceni joacă în deschiderea etapei a 37-a a Ligii 2, iar la ultima partidă programată pe teren propriu în acest sezon are posibilitatea să obțină promovarea matematică în prima ligă. Vineri, de la ora 18:30, o întâlnește pe FC Argeș, iar cu o victorie își asigură accederea în elita fotbalului românesc.

Echipa antrenată de Ilie Poenaru are, în acest moment, un avans de cinci puncte față de a treia clasată, „U” Cluj, astfel că în cazul în care va câștiga vineri va obține automat biletul pentru Liga 1. Clujenii nu o vor mai putea prinde din urmă.

Clinceniul nu va avea însă o misiune ușoară cu FC Argeș. Piteștenii, atunci când și-au dorit cu adevărat, au încercat pe oricine. În acest an au remizat la „U” Cluj (0-0), au câștigat la Ploiești (2-1 cu Petrolul), au bătut Mioveniul (2-0), Ripensia (2-1) sau UTA (2-1).

„Întâlnim o echipă de tradiție, foarte bună. Un club care și-a dorit promovarea. Tot ce ne dorim este ca noi să fim așa cum am fost în precedentele două jocuri, cu Universitatea Cluj și Aerostar Bacău. Să avem aceeași atitudine și aceeași dorință. Îi aștept pe toți cei care pe parcursul acestui sezon au fost alături de noi să vină și la acest meci. Avem nevoie de suportul fanilor. Echipa merită, iar aportul suporterilor s-a simțit de fiecare dată. Contează foarte mult pentru jucători ca suporterii să fie lângă ei”, a spus Ilie Poenaru despre meciul cu FC Argeș.

Pentru partida cu FC Argeș, conducerea clubului din Clinceni a hotărât ca intrarea pe stadion să fie liberă.

Academica Clinceni a fost anunțată de FRF că a primit licența pentru Liga 1, astfel că, din acest punct de vedere, are drum liber către prima ligă.

Dacă pierd sau obțin un egal cu FC Argeș, Academica rămâne pe locul 2 și va juca în ultima etapă din nou cu promovarea pe masă. Va avea însă o deplasare dificilă, la Ploiești, cu Petrolul. E cert că pentru a promova, în situația în care „U” Cluj își va câștiga ultimele două meciuri rămase, Clinceniul are nevoie de o victorie. La meciuri directe între Academica Clinceni și „U” Cluj stau mai bine ardelenii, care au câștigat în tur pe teren propriu, cu 3-0, iar în retur au remizat la Clinceni, 0-0.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Academica Clinceni

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 May. 2019, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă