Meci nebun la Tărlungeni. Reșița a scăpat victoria după ce a rămas în inferioritate. Oprița a făcut show

Marius ANGHEL 10 Apr. 2015, 17:09 Campionat
Meci nebun la Tărlungeni.** Reșița a scăpat victoria după ce a rămas în inferioritate. Oprița a făcut show

Unirea Tărlungeni și Metalul Reșița au terminat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat vineri și care a contat pentru cea de-a doua etapă a play-off-ului Seriei a II-a. Brașovenii au acumulat 34 de puncte, cu unul mai mult față de CS Mioveni, echipă care o poate întrece diseară dacă o să câștige jocul cu ACS Poli. Bănățenii s-au împiedicat din nou în încercarea de a se apropia de lider și își menține poziția a treia, la egalitate cu FC Olt, a doua clasată.

Echipa pregătită de Dan Bona a început în forță meciul, iar după o ratare uriașă a lui Brujan în minutul 5, bară, Dâlbea a reușit să deschidă scorul. Era minutul 7 când căpitanul Unirii profita de o respingere în față a lui Zimmermann și împingea mingea în plasă. Inițial, după executarea unei lovituri libere de la 35 de metri, lateral dreapta, executate de Sorin Marin, Forika reluase cu capul din șase metri pe direcția portarului.

Reșițenii au echilibrat jocul, dar tot gazdele au irosit o ocazie imensă de a majora scorul, în minutul 39, atunci când Sorin Marin a țintit stâlpul din dreapta al porții lui Zimmermann. Până atunci, Buhăescu (20) și Adrian Ionescu (25) i-au dat mici emoții lui Niczuly. Totuși, în ultimele cinci minute ale reprizei, oaspeții au întors rezultatul grație reușitelor lui Szabo (40) și Buhăescu (45)! Primul a înscris cu un șut la colțul lung de la limita careului, iar al doilea a îndeplinit o simplă formalitate după ce Niczuly a respins lovitura de cap a lui Adi Ionescu.

Eliminarea lui Ionuț Popescu pentru două galbene (59) i-a costat scump pe reșițeni, pentru că din lovitura liberă executată de Neculai, Cristea a reușit egalarea (60). Până la final, cele două echipe au forțat desprinderea, însă Dandea nu a găsit spațiul porții din câțiva metri, iar golul lui Chirciu (88) a fost anulat pe motiv de ofsaid.

La final, conform monitorulexpres.ro, Daniel Oprița și-a muștruluit jucătorii, apoi a avut ceva de reproșat și brigăzii de arbitri. Nici cei de la Unirea nu au scăpat de gura lui Oprița. „Ați jucat pentru o primă oferită de cei de la Timișoara”. După câteva minute, Oprița a recunoscut problemele financiare grave cu care se confruntă echipa sa. „Suntem într-o situație asemănătoare cu cei de la Unirea. Nu avem bani”, a spus Oprița, citat de monitorulexpres.ro.

Etapa viitoare, Unirea va juca sâmbătă, 18 aprilie, în deplasare, la ACS Poli Timișoara, iar Metalul Reșița pe teren propriu cu FC Olt.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    2
METALUL REȘIȚA        2

Dâlbea ”7, N. Cristea ”60 / I. Szabo ”40, Buhăescu ”45

Niczuly – Vlăsceanu, Forika, Istrofor, Iaru (Frâncu ”75) – Al. Neculai, Dâlbea (cpt.), Brujan (C. Pricop ”32), N. Cristea, S. Marin (T. Galan ”77) – Chirciu
Rezerve neutilizate: Dănălache – Tatarciuc, Poenaru, Alb. Neculai
Antrenor: Daniel Bona

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Dandea, I. Popescu, V. Crețu – Ad. Ionescu, D. Enescu (Feher ”70) – Bg. Szijj (Al. Ciucur ”80), L. Manole, I. Szabo (Cl. Ionescu ”66) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: G. Ciucă – Hlinca, Bărbulescu, Oct. Vasile
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: I. Popescu ”59 (cumul de galbene)

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 150; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Bogdan Gheorghioiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Jucătorul meciului: Răzvan Dâlbea.

Marius ANGHEL 10 Apr. 2015, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă