Meci nebun la Constanța: „marinarii” au condus cu 3-0 la pauză, dar nu au câștigat

Uneori, distanța de la agonie la extaz e imperceptibilă. Străvezie. Subțire ca o foiță de țigară. Sâmbătă, s-a convins de acest lucru și Farul. În minutul 42, „marinarii” conduceau cu 3-0, la capătul unui joc foarte bun și cu un prim gol marcat direct din corner. După pauză, Farul a arătat că și 3-0, nu numai 2-0, poate fi un scor periculos.

Astfel că meciul s-a încheiat la egalitate, 3-3, gazdele primind golul doi din penalty, iar al treilea fiind autogol. În plus, „marinarii” au fost aproape și de un al doilea autogol (bară), care putea duce victoria la FCM Dorohoi, după cum, în minutul 87, Farul putea puncta ea pentru 4-3. Joc nebun așadar, din care „marinarii” rămân cu prima repriză, în care echipa a arătat cu adevărat bine.
 
Farul a marcat până la pauză prin R. Neagoe (18) și Enciu (23, 42) și a ratat alte două ocazii (Băjan 39, Szalkai 45). Robert Neagoe a punctat direct din corner, în vreme ce la reușitele golgheterului Enciu omul cu pasa decisivă a fost Alex Grigoraș. Așadar, o repriză deosebită a Farului, însă, după pauză, totul s-a dus pe apa sâmbetei.

Farul, un autogol și jumătate

Problemele de ordin fizic, absențele din linia mediană, care au necesitat urcarea lui Pătrașcu mijlocaș, dereglându-se astfel sistemul defensiv, plus modul în care a fost tratat la finalizare avantajul de 3-0 i-au fost fatale Farului. „Marinarii” au deținut și imediat după pauză inițiativa, însă n-au avut concentrare în fața porții. Au apelat și la „călcâie”, semn că vedeau meciul gata. Toate acestea au condus la scorul de 3-3, în loc ca Farul să se distanțeze (Szalkai 52, Giurgiu 63) și să omoare meciul.

Bara lui Ghiviziu, din minutul 61, cu un trasor de la distanță, a arătat că FCM Dorohoi nu a depus armele. Și, încet-încet, s-a apropiat, beneficiind și de erorile defensive ale gazdelor. Minutul 67, 1-3, gol Alex Marin. Minutul 69, oaspeții cer vehement penalty. Minutul 77, 2-3, gol din penalty Edi Sandu, lovitura de la 11 metri fiind acordată în urma unui fault în careu al portarului Olaru. Minutul 82, 3-3, autogol Tudorache. Minutul 86, Farul este aproape de un nou autogol, dar o salvează bara.

Scăpată ca prin urechile acului de 4-3, dar rămasă în zece jucători, după ce Giurgiu a primit al doilea cartonaș galben în minutul 85 și a fost eliminat, Farul putea da lovitura în minutul 87, dar Pătrașcu a ratat din apropiere, iar meciul s-a terminat 3-3

FARUL CONSTANȚA – FCM DOROHOI    3-3
R. Neagoe ”17, M. Enciu ”23, ”43 / Al. Marin ”65, Ed. Sandu ”73-pen., Fl. Tudorache ”80 – autogol

Bg. Olaru – Băjan, D. Ciobanu, Fl. Tudorache, Al. Giurgiu – Fl. Pătrașcu (cpt.), Cioinac – Al. Grigoraș, R. Neagoe (Pîslaru ”68), Szalkai (Cl. Popa ”86) – M. Enciu (Al. Muscă ”75 )
Rezerve neutilizate: Vl. Neagu – Buzea, Al. Vieru, I. Plămadă
Antrenor: Marian Dinu
Eliminat: Giurgiu ”83 (două galbene)

Hărăguță – Vlaicu, Cososchi, G. Luca (cpt.), Barabaș (Stancoschi ”72) – Vrabie, Orășanu (cpt.), Ghiviziu – Grumezescu (Mateiuc ”58), Al. Marin, Ed. Sandu (Atudorei ”85)
Rezerve neutilizate: V. Prisacă – Juncănaru, Amarinei, Chiorescu
Antrenor: Vespazian Colban

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 400; Arbitru: Florin Costin Dan (Oltenița); Asistenți: Dragoș Baluna (București) și Ciprian Petre Geambazu (Bușteni); Jucătorul meciului: Marco Enciu

Sursa: Ziua Constanța
Foto de Alexandru RAITA
 

 

 

Pe aceeași temă