VIDEO | Suspiciuni în lupta pentru promovare. Reacția Oțelului după ultima victorie a rivalilor de la SCM Gloria Buzău. „Mi se pare ciudat”

VIDEO | Suspiciuni în lupta pentru promovare.** Reacția Oțelului după ultima victorie a rivalilor de la SCM Gloria Buzău.
  • Un gol dintr-o pasă de la adversar și un autogol, astfel s-a construit victoria celor de la SCM Gloria Buzău, 3-2 la Focșani, din ultima etapă a Ligii a 3-a, iar acest mod de a aduna puncte a lăsat loc de suspiciuni. „Justificate”, a reacționat Valentin Ștefan, directorul general al contracandidatei la primul loc, SC Oțelul.

 

Lupta pentru promovare din prima serie a Ligii a 3-a devine tot mai încordată, primele două clasate, SCM Gloria Buzău și SC Oțelul Galați, mergând fără pași greșiți de multe etape, cele două fiind, de altfel, singurele fără înfrângere până acum din această serie. Duelul celor două a devenit și mai tensionat, după ce gălățenii cataloghează drept „dubios” modul în care s-a impus rivala din Buzău în partida din deplasare cu CSM Focșani, câștigată cu scorul de 3-2, sâmbăta trecută.

Buzoienii au deschis scorul în minutul 12 prin Ciprian Petre, dintr-o „pasă decisivă” de la un adversar, apoi s-a făcut 0-2 dintr-un autogol al lui Sorin Săpunaru (37”). „Am văzut foarte multe comentarii critice, în special în mediul online, pe rețelele de socializare, mai ales după meciul lor de la Focșani. Sunt reacții justificate la ce am văzut pe teren, cu aspecte dubioase, care alimentează unele suspiciuni”, a comentat situația Valentin Ștefan, director general al SC Oțelul.

Printre aspectele invocate de gălățeni se mai află și prezența în echipa de start a celor din Focșani a cinci jucători cu vârsta sub 19 ani, în detrimentul unor jucători experimentați, de obicei titulari.

Persoane de la clubul Gloria, în preajma vestiarului adversarelor Oțelului

Oficialul clubului gălățean a mai spus că s-au întâmplat și alte lucruri care ridică semne de întrebare în ceea ce privește onestitatea cu care este dusă lupta pentru primul loc. „Mi se pare ciudat în lumea sportului ca la meciurile noastre, cum a fost cel de la Târgu Secuiesc, să văd persoane din clubul buzoian în preajma vestiarului adversarei noastre. Să asiste la meci din tribună este în regulă, dar nu pe la vestiare. Aș mai vrea să subliniez un aspect care spune destule, noi nu am avut nici măcar un penalty în favoarea noastră în acest campionat, pe când la ei au fost vreo cinci. Și trebuia să primim, chiar în meciul direct cu Buzăul, ca și la Suceava, singurele meciuri în care am pierdut puncte, dar nu am făcut tam-tam, pentru că nu ne stă în caracter să acuzăm arbitrajele și astfel să le oferim alibiuri jucătorilor noștri. Ne dorim ca promovarea să se decidă doar pe teren”, a adăugat Valentin Ștefan.

Înainte ultimelor două etape din tur, SCM Gloria Buzău este pe primul loc, cu 35 de puncte, iar Oțelul pe cel secund, cu 32 de puncte, dar echilibrul se poate restabili în ultima rundă, când SCM Gloria Buzău va sta în urma retragerii celor de la CSM Roman.

Stau cu ochii pe Darabani

În duelul celor două nu este exclus să se infiltreze și a treia clasată, Știința Miroslava, mai ales dacă Sănătatea Darabani nu se va prezenta la unul din ultimele două jocuri ale anului. Formația din Darabani are deja o neprezentare, iar încă una ar însemna automat excluderea și anularea tuturor rezultatelor, situația în care marea beneficiară ar fi echipa din Miroslava, care ar scăpa astfel de balastul surprinzătoarei înfrângeri din meciul cu Sănătatea și s-ar afla teoretic la un singur punct în urma primelor două clasate.

Vezi CLASAMENTUL Seriei I

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: captură video Arena Buzoiană TV

Pe aceeași temă