Meci cu trei cartonașe roșii: Luceafărul a învins FC Bihor

16 Apr. 2012, 12:08 Campionat

Luceafărul Felix a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FC Bihor, la capătul unui meci tensionat, din cadrul etapei a XXI-a a Seriei II, din Liga a II-a. Cele două echipe bihorene au jucat la Sânmartin, în fața unui stadion plin cu 2.500 de microbiști.

Roșu pentru „protestatari”

În prima parte, meciul a fost dominat de echipa gazdă, care a ratat o ocazie în minutul 8, când în urma unei lovituri de la colțul terenului, căpitanul gazdelor, Zeno Bundea, a șutat în diagonală de la 18 metri la coțul lung, dar portarul Popescu a reușit să respingă în bară.

În minutul 20, s-a înscris unicul gol al partidei. Intrat în suprafața de pedeapsă a oaspeților, Codoban a centrat de pe stânga, iar din 6 metri, atacantul Constantin Roșu l-a învins cu o lovitură de cap pe portarul formației FC Bihor.

În repriza a doua, jocul a început dârz. În minutul 54, arbitrul Teodor Crăciunescu din Râmnicu-Vâlcea a fost nevoit să arate și un cartonaș roșu, după ce Șerban Moraru de la FC Bihor a protestat vehement fiindcă a primit un cartonaș galben pentru un fault la marginea careului de 16 metri. Protestele însă i l-au adus și pe al doilea, jucătorul fiind eliminat.

În urma acestei situații, șapte minute mai târziu, antrenorul Iosif Rotrariu a fost nevoit să-l înlocuiească pe atacantul Mărkuș cu italianul Zanardini pentru a suplini locul lăsat liber pe partea dreaptă de fundașul Moraru.

Din minutul 60, FC Bihor a ieșit mai mult la atac, a pus presiune pe poarta adversă, dar nu a reușit să-și creeze ocazii clare, fiind surprinsă contraatac de acțiunile gazdelor, care au trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 68, când Konyeha, din 10 metri a șutat alături și în minutul 75, când Constantin Roșu, cu poarta goală, a trimis din 12 metri puțin pe lângă stâlpul din partea dreaptă al buturilor oaspeților.

Echilibrul numeric s-a restabilit în minutul 69, când la o acțiune la mijlocul terenului, fundașul dreapta al gazdelor, Dorin Mihuț, a intrat dur la Coroian, arbitrul vâlcean arătându-i direct cartonașul roșu.

Încercări ratate

Chiar dacă pe final jucătorii de la FC Bihor au încercat să restabilească egalitatea, tentativele acestora nu s-au concretizat, iar astfel, Luceafărul a reușit să-și adjudece acest derby. În minutele de prelungire, arbitrul Teodor Crăciunescu a mai acordat un cartonaș roșu jucătorilor de la FC Bihor, fiind eliminat, chiar în finalul disputei, fundașul central Deaconescu pentru proteste vehemente, cerând o lovitură liberă.

„A fost un joc echilibrat, exact ca în toate derby-urile pe care le-am susținut. Am avut probleme și din cauza stresului creat de presiunea acestui meci. Sunt puțin dezamăgit de atitudinea unor jucători, fiindcă i-am atenționat să nu răspundă la provocări și să nu comenteze la deciziile arbitrului, lucru pe care nu l-au respectat și asta ne-a costat”, a declarat, după partidă, antenorul Iosif Rotariu.

Pe de altă parte, mulțumit de victorie, antrenorul echipei Luceafărul, Leo Grozavu, i-a felicitat la final pe jucătorii săi. „Cred că am meritat victoria. Pe lângă gol am mai avut încă câteva ocazii clare de a marca, dar important este că am obținut cele trei puncte. Avem sărbători liniștite acum și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit la meci”, a declarat Leo Grozavu.

În meciul de la Sânmartin, antrenorul formației gazdă a utilizat echipa: Samoilă – Mihuț (min.69, eliminat), Pocian, Mureșan, A. Achim – Lupuț – Ianc (min. 63, D. Muntean), Z. Bundea, Codoban (min. 72, Letan) – Roșu și T. Moldovan (min. 52, Konyeha).

De partea cealaltă, Iosif Rotariu a trimis în teren echipa: A. Popescu – Moraru (min. 54 eliminat), Oltean, Deaconescu, R. Lupu – Coroian (min. 71 Danci), Selagea (min. 79 Hadăr), Sorian – Florean, Mărkuș (min. 61, Zanardini) și Fl. Pop.

Text și foto: Bihoreanul

16 Apr. 2012, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă