Măsuri luate de la primărie! Emil Săndoi a primit ultimatum la FC Argeș, iar jucătorilor le-au fost blocate salariile. Un „posibil investitor”, așteptat la Pitești

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 14:09 Campionat

Antrenorul Emil Săndoi a primit ultimatum, iar jucătorilor de la FC Argeș le-au fost blocate salariile pe termen neliminat. Acestea sunt măsurile luare, marți seară, de conducerea clubului piteștean după ce echipa a început anul cu două înfrângeri la limită, 0-1 cu Metaloglobus, în deplasare, și 0-1 cu Chindia, pe teren propriu.

Deciziile luate în urma ședințe la care au participat primarul Piteștiului, Cornel Ionică, consilierul local Cristian Gentea, totodată președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, managerul secției de fotbal, Vasile Popa, și antrenorul principal Emil Săndoi vor putea fi anulate dacă echipa va câștiga următoarele două meciuri, cu Energeticianul (deplasare) și ASU Politehnica Timișoara (acasă). Deci, la finalul acestei săptămâni, dacă FC Argeș nu câștigă meciul de la Petroșani de sâmbătă, Săndoi ar trebui demis, conform măsurilor luate la club.

Consilierul local Cristian Gentea spune că jocul echipei, unul sub așteptările șefilor clubului de drept public, și rezultatele negative i-au determinat să îi acorde ultimatum lui Emil Săndoi și să blocheze salariile de pe luna februarie. Acestea din urmă vor fi deblocate în momentul în care rezultatele vor fi cele așteptate de conducători.

„Marți seară a avut loc ședința Consiliului de Administrație a clubului FC Argeș în care tema principală a fost rezultatele secției de fotbal. La această ședință a fost prezent domnul primar Cornel Ionică, dar și antrenorul echipei, Emil Săndoi, și managerul secției de fotbal, Vasile Popa. Am avut multe lucruri să le reproșăm și s-a ajuns la concluzia că jocul echipei noastre, care este unul sub așteptări, dar și rezultatele negative, sunt cauzele pentru care oamenii nu mai vin la stadion. Situația nu mai poate continua așa și am luat măsurile care se impun. Am decis blocarea salariilor pentru luna februarie până când rezultatele nu vor fi cele așteptate de noi și de suporteri. De prime, nici nu mai poate fi vorba, pentru că echipa nu este în primele trei locuri, așa cum am stabilit înainte de începerea sezonului. Le-am cerut antrenorilor și jucătorilor să câștige meciurile cu Energeticianul și ASU Politehnica Timișoara dacă vor să-și primească salariile. Prin acest obiectiv se subînțelege că este și un ultimatum pentru antrenorul Emil Săndoi. Dacă nu se va reuși maximum de puncte în următoarele două etape, nu va mai continua la Pitești. Oamenii din acest oraș trebuie să știe că am asigurat echipei toate condițiile pentru a face performanță. Jucătorilor și antrenorilor nu le-a lipsit nimic, au fost cu salariile la zi, și ce au cerut li s-a dat. Noi ne-am achitat de obligațiile pe care ni le-am asumat, însă, jucătorii și antrenorii trebuie și ei să se achite de obligațiile pe care le au în contracte”, a spus Cristian Gentea, citat se pagina de facebook a echipei FC Argeș.

Discuții cu un posibil investitor chiar în momentul în care suporterii încep să fie tot mai nemulțumiți

Prin acest comunicat, Gentea transmite o hotărâre luată de ochii lumii, comunicând că „oamenii din acest oraș trebuie să știe că am asigurat echipei toate condițiile pentru a face performanță”, deși acest lucru nu este în totalitate adevărat. Consilierul local pus, politic, șef la FC Argeș uită însă că performanță nu se poate face la un club căruia îi este restricționat dreptul de a promova, iar jucătorii au ca obiectiv, real, doar să nu retrogradeze. De când echipa a ajuns în Liga 2, de doi ani, șefii grupării piteștene nu au făcut nimic concret pentru ca actuala formă de organizare a clubului să fie schimbară. Fiind de drept public, FC Argeș are interzis să ajungă în Liga 1, indiferent dacă ar termina sezonul pe primul loc.

Odată cu anunțul ultimatumului și a blocării salariilor, Gentea face încă o declarație care pare mai degrabă populistă. Suporterilor li se transmite că, fix astăzi, conducătorii clubului se vor întâlni cu un investitor interesat de FC Argeș. Anunțul vine într-un moment în care suporterii vociferează din ce în ce mai mult, sătui de minciunile pe care le-au înghițit până acum în privința dreptului la promovare a echipei.

„Astăzi ne vom întâlni cu un posibil investitor pentru FC Argeș. Este un om de afaceri din București care s-a arătat interesat de echipă. Vom vedea cum vor decurge discuțiile și vom anunța concluziile acestei întâlniri. Îmi doresc foarte mult să rezolvăm în cât mai scurt timp și această problemă, iar în sezonul viitor să ne luptăm pentru promovarea în Liga 1”, a mai anunțat Cristian Gentea.

„Și dacă schimbați antrenorul ce rezolvați? Ce performanțe urmărește un club fără drept de promovare? Fără drept de a folosi sigla în scopuri comerciale? Continuați un circ penibil…”, spune lucrurilor pe nume Daniel Drăghici, un suporter al echipei FC Argeș, care a comentat la postarea clubului pe pagina de facebook.

După 23 de etape, FC Argeș se află pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 41 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 14:09 Campionat
Pe aceeași temă