Massone: „Suntem pregătiți să semnăm actele pentru a prelua Rapidul”

Mihai Andries 09 Jul. 2014, 23:23 Campionat
Massone:**

Investitorul Angelo Massone a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, că este pregătit să semneze actele pentru a prelua gruparea Rapid, subliniind că își dorește foarte mult să salveze clubul giuleștean.

„Suntem pregătiți să semnăm actele. Trebuie să fim optimiși. Trebuie să începem totul de la capăt, totul este urgent. Trebuie să vorbesc cu jucătorii, să semnăm actele, să facem lucrurile în ordinea care trebuie. Fanii sunt numărul 1 la Rapid, noi vrem să ajutăm și să salvăm clubul”, a declarat Massone, care a revenit, miercuri seară, la București, fiind așteptat de fostul manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi.

El a menționat că a luat legătura cu Hernan Crespo, despre care presa italiană a scris că ar putea prelua conducerea tehnică a FC Rapid, dar a subliniat că argentinianul mai are o ofertă de la altă echipă: „Am luat legătura cu Crespo, dar mai are o altă ofertă cu altă echipă. Sigur, încercăm să facem maximum posibil”.

Angelo Massone s-a aflat săptămâna trecută la București timp în care a pus la punct cu Adrian Zamfir detaliile privind preluarea pachetului majoritar al FC Rapid. El s-a întâlnit vineri și cu jucătorii din lot în cantonamentul echipei de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia după care a plecat în Italia.

Investitorul italian trebuie să prezinte o scrisoare de garanție bancară de un milion de euro la semnarea contractului de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni al FC Rapid de la actualul proprietar, Adrian Zamfir, au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

Scrisoarea de garanție va avea ca beneficiar FC Rapid, suma urmând să fie folosită de conducere pentru achitarea a două-trei salarii restante către jucători și restul angajaților, dar și pentru realizarea unor transferuri.

Conform surselor citate, Massone și Zamfir vor semna un antecontract până cel târziu joi, dată la care expiră opțiunea de cumpărare aflată în vigoare. După semnarea antecontractului se va aștepta eliberarea de către banca emitentă a scrisorii de garanție, procedură care va dura aproximativ o săptămână.

Contractul de vânzare-cumpărare, document care va oficializa definitiv intrarea clubului Rapid în posesia lui Angelo Massone, va avea obligatoriu atașat scrisoarea de garanție. Adrian Zamfir va încasa în urma tranzacției suma simbolică de 1 euro de la Angelo Massone.

Articol scris de Marius Țone (Mediafax)
Foto de Victor CIUPULIGĂ‚

Mihai Andries 09 Jul. 2014, 23:23 Campionat
Pe aceeași temă