OFICIAL | Daniel Oprița, primele declarații în calitate de antrenor al Stelei. Semnalul de alarmă tras de fostul atacant: „Au vreau să risc lucrul acesta”

Marius ANGHEL 11 Jul. 2019, 16:47 București

Daniel Oprița (37 de ani) a fost prezentat oficial, astăzi, ca antrenor principal la Steaua București. Fostul atacant a semnat un contract valabil pe un sezon, cu posibilitatea de prelungire în funcție de rezultatele obținute, l-a înlocuit pe Marius Lăcătuș și a oferit primele declarații în noua sa postură.

Obiectivul lui Oprița este de a promova echipa în eșaloanele superioare. Pentru început, în Liga 3, după doi ani în care s-a ratat acest scop.

Acesta este bucuros să se întoarcă la Steaua, club pentru care a evoluat între 2002 și 2007. De asemenea, Oprița este conștient că o eventuală ratare a promovării în Liga 3 ar reprezenta o „pată” pe CV-ul său de antrenor.

„Este clubul la care am cunoscut cele mai mari performanțe. Eu când am jucat, era Steaua București, am jucat în Ghencea. Mă întorc, sunt bucuros, emoționat, știu că suporterii și toți steliștii au așteptări mari de la noi și trebuie să nu-i dezamăgim, pentru că nu putem să mai ratăm încă un sezon, să nu promovăm. Niciodată nu este ușor, chiar dacă, la prima vedere, suntem favoriți clar. Și eu mă gândesc, este un risc și pentru mine să vin în Liga 4 și să nu reușesc.

Ar fi o nereușită foarte mare pentru mine, nu vreau să risc lucrul acesta. Sigur că va fi nevoie de mai mulți jucători, obiectivul nu s-a îndeplinit. Trebuie să venim cu jucători noi. O să fac o evaluare la jucătorii din sezonul trecut și cu jucătorii pe care eu îi doresc vreau să facem o echipă bună cu care să nu avem probleme în acest sezon. Să vedem dacă se poate scoate acest sistem cu play-off, pentru că nu mi se pare în regulă”, a spus Oprița, într-un interviu acordat pentru Steaua TV.

Noul antrenor al Stelei are și un mesaj pentru suporteri. „Nu trebuie să ne mai gândim la ce a fost, trebuie să gândim în viitor și în prezent, pentru că avem nevoie foarte mare de ei. Știu ce înseamnă suporterii Stelei, îi aștept să vină și să fie aceeași care au fost. Sunt sigur că o să fie alături de echipă, dacă ne sprijină așa cum știu ei o să fie foarte important pentru noi și mult mai ușor”, a mai declarat Oprița.

În cariera de antrenor, Daniel Oprița le-a pregătit pe Metalul Reșița, Juventus București (acum redenumită Daco-Getica), CSM Școlar Reșița, FC Voluntari și CS Mioveni. Cea mai importantă realizare a avut-o pe banca tehnică a echipei Juventus, pe care a promovat-o în Liga 2 și mai apoi în Liga 1. Ultimele trei mandate s-au încheiat fără a-și îndeplini obiectivul. Cu Reșița n-a obținut promovarea în Liga 2, la Voluntari a stat o lună, iar la Mioveni a rămas aproximativ cinci luni și și-a reziliat contractul.

Daniel Oprița îi va avea în stafful tehnic pe Iulian Miu și Fănel Nofitovici, ambii ca antrenori secunzi, și pe Sorin Bobariu, ca antrenor cu portarii. Acestora li se va alătura și Florentin Dumitru, funcția sa nefiind încă stabilită cu exactitate. Miu și Dumitru au fost și ei jucători la Steaua.

Comunicatul oficial al CSA Steaua București:

„Conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” a decis numirea lui Daniel OPRIȚA în funcția de antrenor principal al echipei de fotbal.

Din staff-ul tehnic mai fac parte Iulian MIU – antrenor secund, Fane NOFITOVICI – antrenor secund și Sorin BOBARIU – antrenor cu portarii. Colectivul de antrenori va beneficia și de suportul tehnic al lui Florentin DUMITRU, care se va alătura echipei.

Obiectivul noii conduceri manageriale este de a promova echipa în eșaloanele superioare, contractele fiind semnate pe un sezon, cu posibilitate de prelungire în funcție de rezultatele obținute.

În perioada 2002 – 2007, când a evoluat ca atacant pentru Steaua București, Daniel OPRIȚA a bifat peste 100 de meciuri și 44 în cupele europene. A cucerit 2 titluri de campion național și  o Supercupă a României.  Pentru echipa națională, Oprița a jucat în 6 meciuri și a marcat un gol.

În anul 2006, a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României.

Ca tehnician, a mai pregătit echipe precum: CSM Metalul Reșița, Juventus București, Școlar Reșița, FC Voluntari, CS Mioveni.

Iulian MIU, fostul căpitan al grupării din Ghencea, la începutul anilor 2000 are 149 de prezențe la echipă în Divizia A și 27 în cupele europene. Ca jucător, a îmbrăcat de 3 ori tricoul de campion al României, a câștigat de 2 ori Cupa și Supercupa României.

Fane NOFITOVICI a evoluat ca jucător la echipele FC Argeș, CS Mioveni, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și FC Zimbru Chișinău. Ca tehnician, a pregătit echipele Juventus București, Școlar Reșița, FC Voluntari, CS Mioveni din postura de antrenor secund.

Sorin BOBARIU a fost portarul formației CS Otopeni în perioada 2003-2009 și a antrenat la echipele CS Otopeni și Juventus București.”

Marius ANGHEL 11 Jul. 2019, 16:47 București
Pe aceeași temă