Marțian este doar creditor minoritar și nu patronul clubului UTA!

Mihai Andries 23 Nov. 2013, 15:58 Campionat
Marțian este doar creditor minoritar** și nu patronul clubului UTA!

Suporter Club UTA a constatat că în pofida recentelor evenimente care au clarificat structura organizatorică a clublului UTA, în mass media sportivă continuă să apară declarații ale lui Adrian Marțian în care acesta se autointitulează patronul clubului UTA și este tratat ca atare. Pentru că interesele și imaginea clubului UTA au de suferit din această cauză și pentru o informare corectă a iubitorilor fotbalului din România, Suporter Club UTA dorește să facă următoarele percizări:

În acest moment clubul UTA se află în insolvență și este condus de către administratorul judiciar (casa de avocatură Dinu, Urse și Asociații reprezentată de Iulian Zaharia) și administratorul special (Dorin Micșa), care au mandat de reprezentare din partea comitetului creditorilor. În acest organism Adrian Marțian este creditor minoritar, având doar 22% din creanțe.

Adrian Marțian s-a folosit și până acum abuziv de titulatura de patron al clublui UTA. El nu figurează și nu a figurat niciodată ca și acționar al acestui club la Registrul Comerțului. Este adevărat că a existat o intenție din partea sa de a prelua pachetul majoritar de acțiuni la acest club, însă acest fapt era condiționat de achitarea unei sume de bani către acționarul Giovanni Catanzaritti, lucru care nu s-a întâmplat.

Adrian Marțian nu s-a manifestat nici măcar în afara zonei juridice ca patron al clubului UTA. Salariații clubului sunt neplătiți de mai mult de un an de zile, jucătorii la rândul lor au restanțe salariale de câteva luni și, ce este mai grav, Adrian Marțian nu a achitat nici măcar cheltuielile curente ale clubului. În ultimele săptămâni antrenorul Eugen Trică, jucătorii Bogdan Apostu și George Neagu, Suporter Club UTA și o serie de oameni de afaceri din Arad au sponsorizat clubul cu sumele necesare pentru plata baremului de arbitraj, hrana și medicamentația jucătorilor, organizarea jocurilor de pe teren propriu și plata deplasărilor.

Repetatele afirmații ale lui Adrian Marțian cum că va muta echipa în diferite alte localități sunt uriașe aberații în condițiile în care este de notorietate faptul că drepturile asupra mărcii și numelui UTA aparțin Suporter Club UTA iar noi am declarat în repetate rânduri că nu vom accepta o asemenea măsură.

De când a apărut în peisajul clubului UTA Adrian Marțian nu a făcut altceva decât să murdărească imaginea acestui club. A jignit și a intrat în conflict pe rând cu autoritățile locale, cu persoane din stafful altor cluburi, cu proprii jucători și antrenori și cu suporterii. Comportamentul său a fost unul total opus față de valorile și istoria acestui club.

Toate acțiunile și declarațiile lui Adrian Marțian nu au avut alt scop decât de a-și face publicitate și de a-și alimenta orgoliul ieftin și grosier de tip interlop de a-și vedea numele și imaginea în ziare și la televizor. În această cateogorie se încadrează mult-repetata „venire a lui Adrian Mutu la UTA”, un lucru cât se poate de fals susținut, de o persoană care nu are dreptul de a hotărî privind componența lotului echipei UTA. Un club care i-a dat fotbalului pe Iosif Petschovschi sau Flavius Domide nu are nevoie de numele lui Adrian Mutu pentru a beneficia de publicitate.

Din considerentele enumerate mai sus, noi Suporter Club UTA, având în spate susținerea întregii comunități arădene așa cum au dovedit faptele din ultimele zile, îl declarăm pe Adrian Marțian persoana non grata pentru tot ce înseamnă UTA și Arad. Ultimele luni au fost cele mai rușinoase din istoria UTA-ei iar faptul că un individ nefrecventabil ca Marțian a stat pe locul ocupat altă dată de Baronul Neuman reprezintă o suferință pe care ne-o asumăm dar pe care o vrem de domeniul trecutului.

Ținând cont de toate aspectele prezentate mai sus vă solicităm să nu mai asociați numele acestui personaj cu numele UTA-ei. Suntem realiști și conștienți de felul în care funcționează presa sportivă din România și care sunt subiectele care vând. Ne asumăm faptul că nefolosind un limbaj de cocalar și neavând în rândul nostru cefe late cu lanț, ghiul și ochelari de soare este posibil ca apelul nostru să treacă neobservat. Sperăm totuși că în mass media din România mai există și oameni care iubesc sincer fenomenul sportiv, care respectă valorile și care au o limită a compromisului.

Vă mulțumim!

Mihai Andries 23 Nov. 2013, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă