Marius Baciu, ridicat de „mascați” imediat după meciul dintre Sportul Snagov și Turris Oltul

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 16:43 Campionat
Marius Baciu,** ridicat de

Marius Baciu (44 de ani), antrenorul echipei din Liga 2 Turris Oltul Turnu Măgurele, fost jucător al echipelor Steaua sau Lille, a fost reținut de trupele speciale DIAS (Departamentul de Intervenție și Acțiuni Speciale) imediat după încheierea meciului Sportul Snagov – Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 2-3), desfășurat miercuri, la București, pe stadionul Juventus.

Evenimente șocante au avut loc imediat după încheierea meciului din Colentina dintre Sportul Snagov și Turris Oltul Turnu Măgurele, ce a contat pentru etapa a 17-a a Ligii 2, și care a avut o desfășurare „interesantă” ca scor, 2-0 la pauză, 2-3 final pentru trupa fiului lui Liviu Dragnea.

Antrenorul echipei Marius Baciu a fost reținut de „mascați”. Imediat după finalul partidei, Baciu a fost băgat într-o încăpere a stadionului din București de forțe de ordine cu mandat și cu veste antiglonț și apoi l-au urcat într-o dublă pentru a-l deplasa la secție, scrie gsp.ro.

Implicat într-o rețea de trucare de meciuri pentru pariuri?

Deocamdată nu se cunosc detalii în privința motivului reținerii antrenorului, care, potrivit sursei citate, mai notează că tehnicianul a avut un comportament extrem de reținut în timpul partidei, indicațiile fiind date mai mult de secundul său, Sorin Bucuroaia.

Gsp.ro susține că Marius Baciu era urmărit de mai multă vreme de organe de poliție, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, și că FRF, prin Departamentul de Integritate, avea informații că antrenorul joacă frecvent și pe sume mari la pariuri. Federalii au sesizat apoi autoritățile. Există și varianta că Baciu ar face parte dintr-o rețea mai amplă de trucare de meciuri pentru pariuri.

2-0 pauză, 2-3 final și câte un penalty ratat de ambele echipe

Meciul disputat în premieră pe stadionul Juventus din București, acolo unde juca Daco-Getica, deși „casa” echipei Sportul Snagov este arena Voința din Ghermănești, a avut o desfășurare mai mult decât interesantă pentru pariori.

Snagovul a condus la pauză cu 2-0, după ce Cristian Poștoarcă (33) și George Apostol (37) au înscris în prima repriză, după ce un alt jucător al ilfovenilor, Iulian Roșu, ratase un penalty în minutul 11.

În partea secundă, Turris-Oltul a întors rezultatul prin golurile marcate de Florian Haită (67), Cristian Ciobanu (81) și Adrian Voicu (86 – penalty). În debutul părții a doua, la 2-0, Silviu Pană a irosit un penalty pentru teleormăneni în minutul 60.

Marius Baciu a preluat Turris-Oltul la finalul lunii octombrie

Marius Baciu a preluat echipa Turris-Oltul pe 25 octombrie 2019 și are trei meciuri conduse de pe banca tehnică. 1-0 la Csikszereda, 3-3 acasă cu Ripensia și 3-2 la Snagovul Snagov sunt rezultatele obținute de formația din Turnu Măgurele cu Baciu antrenor. În acest start de sezon i-a mai avut „principali” pe Erik Lincar (etapele 1-9) și Florin Bratu (etapele 10-13).

Până să ajungă la Turris-Oltul, Marius Baciu a condus-o pe Daco-Getica București, echipă la care activa de doi ani și care s-a retras din campionat.

În cariera de antrenor, Marius Baciu a antrenat echipele Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Silvania Șimleu Silvaniei, ACSMU Politehnica Iași, Flacăra Făget, SC Bacău, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Voința Saelele (actuala Turris-Oltul Turnu Măgurele, ex Voința Turnu Măgurele), Concordia Chiajna și Daco-Getica București.

Ca jucător, Baciu a fost fundaș central și a evoluat pentru Inter Sibiu, Gaz Metan Mediaș, Steaua, Lille (Franța), Rot-Weiß Oberhausen (Germania), Panserraikos (Grecia), Oțelul Galați și „U” Cluj.

Turris Oltul Turnu Măgurele ocupă, după acest rezultat, locul 4 în Liga 2, cu 27 de puncte acumulate în 15 meciuri în 17 etape. Echipa teleormăneană nou-promovară în Liga 2 a fost, timp de opt etape în acest sezon, liderul clasamentului.

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 16:43 Campionat
Pe aceeași temă