Marius Baciu a acuzat dur brigada de arbitri a meciului cu ACS Poli: „Șmecherașii ăștia. Arbitraj de casă, foarte frumos”. Jucătorilor săi le reproșează că sunt „căcăcioși”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 17:14 Campionat
  • Ultima etapă a turului Ligii 2 a fost prilej de nervi pentru Marius Baciu, oricum „incognito” pe foaia de joc la partida dintre ACS Poli și Daco Getica (scor 0-0). Antrenorul echipei bucureștene a fost foarte sincer după jocul desfășurat miercuri la Timișoara, recunoscând că nivelul fotbalului din Liga a 2-a este tot mai slab. Fostul stelist a pus însă „tunurile” pe brigada condusă de arădeanul Mircea Ardelean, în contextul în care în timp ce tehnicianul oaspeților dădea interviu, arbitrii le-au permis conducătorilor clubului bănățean să vină să-i felicite la vestiar.

 

Marius Baciu consideră că în minutul 52, echipa sa trebuia să primească penalty contra celor de la ACS Poli și spune că arbitrul nu a fluierat cu aceeași unitate de măsură duelruile dintre jucători. „Cum să fiu mulțumit? Am ratat cât am ratat, am condus jocul dintr-o parte în alta. A avut și Timișoara câteva situații, pe prostiile noastre și pe șmecherașii ăștia de arbitri, care în toate meciurile de acasă și de deplasare ne iau la mișto. Ce să mai zic? Dacă nu a dat arbitrul, nu a fost. Să judece observatorii. Le reproșez jucătorilor mei că sunt căcăcioși. Toate duelurile unu la unu… Nu mai discut, nu intru în detalii. Arbitraj de acasă, foarte frumos. Penalty, așa am văzut noi. Nu a dat, să fie sănătoși. Acesta e calitatea noastră, asta putem. Dar la ocaziile și situațiile pe care le-am avut, astăzi trebuia să câștigă fără probleme”, a spus Baciu, supărat pe „oamenii în negru” după joc.

Și-a asumat că și elevii sunt de vină și a pus sare pe rană despre liga secundă

Baciu a recunoscut totuși că rezultatul de egalitate se datorează jocului prestat de fotbaliștii săi. „Le-am zis ce le-am zis și în prima repriză. Că ne-a fost frică de joc. Nu am avut consistență suficientă, nu ne-am ratat la pasă, am intrat într-un joc care le-a convenit adversarilor. Și se putea întâmpla orice la o fază fix sau două contre, că aici au ei forță”, a precizat fostul stelist.

Baciu a avut momente în joc în care se minuna de soluțiile tehnice alese de jucătorii săi. La final, a recunoscut că nivelul eșalonului în care antrenează e foarte scăzut. „Foarte slabă! Toată! Universal! Sunt câțiva jucători buni, dar nivelul e slab”, a admis, sincer, Baciu.

Mulțumit cu locul 12

În ciuda nemulțumirilor punctuale de după jocul cu ACS Poli, antrenorul Daco-Geticii e mulțumit de parcursul din tur al echipei sale. „Sunt foarte mulțumit. De unde am plecat noi… Am avut doi jucători în joia de dinainte să înceapă campionatul și suntem la mijlocul clasamentului. Ne-am ridicat la un nivel foarte bun, am făcut echipa peste noapte. Că vreau mai mult e altceva. Și ne-au ciupit la o grămadă de faze. La Brăila nu au dat niciun șut pe poartă și am pierdut cu 2-1. Tușierul dă penalty, numai el a văzut. Și apoi, ne-o scoate din poartă. Am pierdut ca fraierii vreo 10 puncte cel puțin”, a spus Baciu, revenind al subiectul arbitri.

Regrete pentru Timișoara. Pe foaie a „apărut” Marius Voicu

Antrenorul bucureștenilor a spus că îi pare rău că Timișoara a ajuns cu trei echipe în liga secundă. „Pe mine mă doare sufletul de Timișoara. Eu mi-am petrecut aici copilăria. Mă doare inima pentru Timișoara. Chiar îmi pare rău, sunt în situația care sunt. E problema lor, de organizare”, a precizat Marius Baciu.

Trebuie spus că delegatul echipei, Radu Vasile, l-a botezat „Voicu” pe antrenor, dintr-o greșelaă greu de explicat. „Din greșeală .Au greșit oamenii. Delegatul a văzut alt nume”, a spus Baciu despre episodul hilar. Același Radu Vasile adormea pe banca echipei din București în sezonul trecut, când evolua în Liga 1.

Arbitrii au permis un episod interpretabil

Dincolo de subiectivul lui Baciu, care ar fi dorit un penalty mai mult decât ușor dictat, la finalul jocului, arbitri au permis un lucru interzis. Conform regulamentului, doar delegații trecuți pe foaie au acces după joc la vestiarul arbitrilor. În precedentele meciuri de la Electrica, s-a întâmplat ca vicepreședintele Viorel Boiț să vrea să intre peste arbitri, cum a fost cazul cu Sergiu Popa, la partida cu Chindia, sau Radu Birlică să vrea să intre peste același Mircea Ardelean la pauza meciului cu ASU Politehnica. După meicul cu Bacău, Birlică era furios la vestiare pe Paul Unimătan. Însă, niciodată, conducătorii nu au putut intra la vestiarul arbitrilor, mai ales că s-a opus Poliția Comunitară, ce asigură paza pentru ACS Poli.

Acest lucru s-a întâmpat după meciul cu Daco-Getica, când Viorel Boiț și Radu Birlică au mers nestingheriți la vestiarul arbitrilor, deși nu aveau voie să facă acest lucru, nefiind trecuți pe foaie și fără să aibă calitatea de delegat de joc. Un episod de acest gen, dar cu antrenorul de atunci Ștefan Nanu s-a petrecut tot cu Mircea Ardelean. Înainte de meciul cu ASU Politehnica, tehnicianul a venit la arbitri și i-a spus centralului să fie atent ca galeria adversă să nu aibă scandări rasiste la adresa jucătorului Keita. Arbitrul nu a trecut incidentul în raport, așa cum ar fi fost normal. Ulterior, clubul ACS a și reclamat presupuse scandări rasiste, nedovedite, la FRF.

Acum, în timp ce Baciu dădea interviu, la câțiva metri lângă, Boiț și Birlică au mers să felicite arbitrii, care, conform regulamentului, ar fi trebuit să-i poftească afară. Din brigadă, pe lângă centralul Mircea Ardelean, au făcut parte asistenții Ovidiu Timar din Bihor, Casian Băla din Arad, precum și rezerva Alexandru Gornic din Arad, pe care, culmea, la meciul cu Bacău, Birlică l-a făcut „vagabond” în timpul meciului. Acum, cei patru au fost felicitați. Arădeanul Ardelean face parte din lotul de arbitri monitorizat pentru promovarea în prima ligă și merge periodic la cursuri susținute de Kyross Vassaras.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 17:14 Campionat
Pe aceeași temă