„Marinarii” au fost cotropiți de teleormăneni! Farul și-a pierdut invincibilitatea de acasă în meciul din care spera să iasă cu șanse reale la promovare

Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 01:51 Campionat

„Cetatea” construită la Constanța în acest sezon de Liga 2 a fost doborâtă sâmbătă. Farul și-a pierdut invincibilitatea de pe teren propriu într-un joc în care își punea mari speranțe. Pentru prima dată în această ediție de campionat, echipa de la malul mării a suferit o înfrângere acasă, 0-1 cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în etapa a 24-a, și șansa de a se înscrie cu adevărat în lupta pentru promovare s-a risipit precum pietrele din zidurile dărâmate de turneni.

Farul s-a ținut cu dinții de un punct pe terenul Petrolului și își punea speranțe într-o victorie acasă cu Turris Oltul, pentru a egala echipa lui Erik Lincar și a intra real în cursa pentru promovare. Obiectivul nu era deloc visător, mai ales că „războinicii” lui Ianis Zicu erau neînfricați pe teren propriu, unde în precedentele zece bătălii din acest sezon câștigaseră nouă și singura remiză o avuseseră chiar cu Petrolul. Numai că efortul depus pe „Ilie Oană” s-a resimțit contra teleormănenilor, iar încrederea n-a mai părut aceeași de până acum.

Transversată în minutul 2, la un șut de la mijlocul terenului al lui Ispas

S-a văzut încă din primele minute ale jocului. Turris Oltul a început în atac, iar, în minutul 2, Denis Ispas, fostul fundaș al Farului, putea înscrie un gol de generic de la mijlocul terenului, cu un trasor care s-a oprit în bara transversală. Constănțenii nu s-au lăsat mai prejos, iar în minutul 13, Toma a ratat milimetric lovitura de cap, după o centrare din lovitură liberă a lui Cruceru. După jumătatea reprizei, în minutul 27, Farul a risipit și cea mai mare ocazie a sa din acest meci. Atacantul de 19 ani Cezar Gherghiceanu a șutat în bara din dreapta portarului, după o acțiune superbă a constănțenilor, începută la mijlocul terenului. Până la finalul reprizei, tot Farul a mai avut o bună situație de a marca. În minutul 34, fundașii centrali Cană și Ursu au trecut amândoi pe lângă gol la aceeași fază, după un corner executat de decarul Alexandru Stoica.

Lovitura cotropitoare, dată de un fost farist: Denis Ispas

Repriza a doua a început cu același Denis Ispas în centrul acțiunii. Fundașul central al teleormănenilor a înscris, în minutul 51, cu o lovitură de cap pe spate, lângă bară, după o centrare a lui Pațurcă din lovitură liberă.

Chiar dacă Ianis Zicu a mutat imediat printr-o dublă schimbare, prin înlocuirea lui Gherghiceanu cu Hordouan și a lui Toma cu Greu, jocul constănțenilor nu a fost pe măsura așteptărilor. „Marinarii” au fost cei care au controlat jocul, prin prisma posesiei, însă Turris putea da lovitura pe contraatac în mai multe situații. Una dintre ele a fost în minutul 77, atunci când Serediuc a scăpat singur cu Muțiu, însă a finalizat faza într-un mod jenant. Goalkeeperul a reținut fără probleme pasa la portar a experimentatului jucător adus din Liga 1 de Lincar. La două minute distanță, Farul a părut că se trezește, însă Alexandru Stoica a tras mult peste poartă din 14 metri.

Ultimele minute ale partidei s-au disputat sub semnul disperării pentru formația de la malul mării. Farul nu a reușit să își creeze ocazii de gol, aproape că nici nu s-a apropiat de poarta lui Duțu, iar cei de la Turris puteau da lovitura pe contraatac dacă erau mai inspirați în fața porții, în special prin Albert Voinea, autor a trei situații bune de a marca. După ce jucătorii lui Erik Lincar au tras de mai multe ori de timp pe finalul meciului, spiritele s-au inflamat după ultimul fluier al arbitrului, iar jucătorii celor două formații s-au încăierat pe teren.

Absențele lui Lică și Ionuț Stoica au alterat „elementul cheie” al Farului

Astfel, Farul pierde primul meci pe teren propriu în acest sezon, după nouă victorii și un singur egal, cel cu Petrolul, din turul campionatului. Constănțenii nu au mai atacat în valuri cum obișnuiau să o facă până la acest meci, iar elementul cheie prin care a fost construită formația antrenată de Ianis Zicu, determinarea, a lipsit cu desăvârșire. Suspendarea fundașului golgheter Viorel Lică și accidentarea atacantului Ionuț Stoica au cântărit greu într-o partidă dezastruoasă pentru „marinari”. Singurul remarcat al partidei a fost portarul Vlad Muțiu, care a dat dovadă de siguranță în momentul în care atacanții echipei teleormănene au scăpat de mai multe ori pe contraatac. Totodată, s-a putut observa și după meciul de la Ploiești, cu Petrolul (0-0), lipsa unui vârf de careu, în speță, nouarul, Ionuț Stoica. Cezar Gherghiceanu și Denis Hourdouan nu par a fi în acest moment cele mai bune soluții pentru „marinari” pentru compartimentul ofensiv.

Rămasă cu 33 de puncte, Farul e la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu și stă între ele, pe locul 9. Etapa viitoare joacă vineri, de la ora 18:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda. În schimb, Turris Oltul acumulează 39 de puncte și egalează a doua clasată CS Mioveni, însă nu o depășește la golaveraj. Pe locul 3, echipa din Turnu Măgurele își poate pierde această poziție dacă Rapid câștigă duminică jocul cu CSM Reșița. Trupa lui Erik Lincar joacă următorul meci sâmbătă, la Timișoara, cu ASU Poli, ora de disputare, acum 11:00, urmând a fi schimbată mai mult ca sigur.

FARUL CONSTANȚA – TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE 0-1
Dragoș Ispas 51′

Muțiu (cpt.) – Marius Leca, Cană, I. Ursu, D. Panait – D. Toma (Greu 55′), Antoche, Cruceru – Al. Stoica, Gherghiceanu (Hordouan 55′), Kanda (Halep 69′)
Rezerve neutilizate: Udeanu – Al. Nicola, Cărăruș, Carabela
Antrenor: Ianis Zicu

Duțu – Călințaru, Ct. Pîrvulescu, D. Ispas, Mitrea – Haită, Sil. Pană (cpt.), Pațurcă – Serediuc (Nwabueze 81′), Alb. Voinea (Negruț 88′), Tescan (Buleică 46′)
Rezerve neutilizate: Petrișor – Rob. Neacșu, Pape Gassama, Sălcianu
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Farul (Constanța); În tur: 0-2; Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești); Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați); Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște); Observatori: Cristian Sava (Bacău) și Decu Crângașu (Ploiești).

Articol scris de Petruț IACOB
Foto: Farul Constanța

Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 01:51 Campionat
Pe aceeași temă