Costel Enache, după ce Petrolul a câștigat meciul cu FK Csikszereda: „Ideea este că n-am făcut decât un mic pas.” Reacția antrenorului la adresa arbitrajului

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 16:54 Campionat

Petrolul a luat toate punctele din meciul de la Miercurea Ciuc, însă, în ciuda faptului că a controlat partida aproape pe întreaga sa durată, victoria cu FK Csikszereda a venit cu destule emoții, pe final. Ploieștenii s-au impus cu 2-1, golul succesului fiind, de fapt, un autogol.

„Lupii” au început în atac meciul de la Miercurea Ciuc și au dat senzația că vor obține o victorie facilă, însă cei care au marcat au fost jucătorii lui Valentin Suciu, în minutul 19, prin Casiadi Bako, la singura lor ocazie din prima repriză. Pal a centrat de pe stânga în mijlocul careului, de unde, nemarcat, Casiadi a reluat cu capul în vinclul din stânga. Șocul a fost resimțit până la pauză, jucătorii lui Costel Enache nemaiavând forța de a pune în pericol poarta adversă, cu toate că au continuat să aibă posesia.

Asaltul la poarta lui Gyenge a continuat și în partea a doua, iar, după mai multe situații care l-au avut în prim-plan pe Tudor Saim, golul a picat în cele din urmă în minutul 77, când goalkeeperul a scăpat din mâini mingea reluată cu capul de Saim Tudor, iar Sergiu Arnăutu a plonjat și a împins-o în plasă din câțiva cenimetri. Apoi ploieștenii au avut și noroc. Au continuat să atace, iar centrarea din dreapta a lui Younes a fost deviată nefericit în propria poartă de Paul Palmeș (82), cu un lob peste Gyenge, sub transversală.

Costel Enache: „Au crezut în victorie până la capăt, n-au cedat și au dus ritmul până au obținut ceea ce și-au propus”

După această partidă, Costel Enache a lăudat modul în care jucătorii săi au crezut până la final într-o victorie cu FK Csikszereda.

„Am controlat acest meci. A fost un meci plăcut, pentru că a avut intensitate, ritmul a fost unul destul de bun. Am văzut două echipe care au muncit astăzi și s-au luptat pentru punctele puse în joc. Am văzut o organizare foarte bună din partea gazdelor. Am văzut un arbitraj cum ne-am dori la fiecare meci, vreau să și felicit brigada de arbitri.

Cred că meritul cel mai mare al jucătorilor mei este faptul că au crezut în victorie până la capăt, n-au cedat și au dus ritmul până au obținut ceea ce și-au propus. E o dovadă de caracter, o dovadă că băieții ăștia chiar vor să facă ceva și e în totalitate meritul lor. Cele trei puncte erau foarte importante, pentru că ăsta este obiectivul principal al fiecărui joc, din punctul nostru de vedere. Sunt mulțumit și suntem cu obiectivul realizat. Ideea este că n-am făcut decât un mic pas.

Celor de la Csikszereda le urez multă baftă în continuare. Au un club, o echipă frumoasă, o echipă foarte tânără. Vă văd un viitor frumos. Mulțumim pentru primire și să ne vedem cu drag”, a spus Enache la finalul partidei de la Miercurea Ciuc.

Meciul a fost condus de centralul Viorel Nicușor Flueran (Craiova) și asistenții Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Petrolul a acumulat 38 de puncte, a urcat pe locul 5 și este la doar un punct în spatele celor de la CS Mioveni și Turris Oltul, care ocupă pozițiile 2 și 3, cele care duc direct la promovare au la baraj. În runda următoare, Petrolul joacă duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Ripensia.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bogdan BALAS / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 16:54 Campionat
Pe aceeași temă