Marin Condescu a găsit o nouă sursă de bani prin care Pandurii ar scăpa de faliment! Contractul pe care se bazează. „Erau 6 milioane de euro în 2013, ne despăgubesc și le revine lor tot”

Marius ANGHEL 30 Jan. 2018, 11:13 Campionat
Marin Condescu a găsit o nouă sursă de bani prin care Pandurii ar scăpa de faliment!** Contractul pe care se bazează.

Principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a găsit o nouă sursă de bani pe care echipa din Liga 2 ar putea să pună mâna și astfel să scape de faliment. Fostul președinte al grupării gorjene, acum reprezentant al acționarului Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO), spune că Pandurii are contract de comodat pentru o parte din noul stadion din Târgu Jiu, lucru care îi poate aduce venituri în caz că o altă echipă dorește să joace pe arena nefinalizată încă. În cazul în care primăria dorește să rupă acest contract valabil până în 2024, atunci echipa lui Condescu cere despăgubiri de peste șase milioane de euro.

Pandurii are contract de comodat, de folosință, cu primăria Târgu Jiu până în 2020 pentru terenurile 1, 2 și 3 și vestiarele din complexul sportiv în care Compania Națională de Investiții (CNI) și autoritățile locale au investit peste 20 de milioane de euro și care încă nu e gata.

„Clubul Pandurii are de la primărie contract de comodat până în 2020, dar se prelungește cu durata cât a fost șantier, până în 2024, având toate drepturile asupra terenurilor 1, 2 și 3. Pot să joace și alte echipe la Târgu Jiu, dar contra cost”, a spus, citat de pandurul.ro, Condescu la radio Omega.

În cazul în care primăria nu mai vrea continuarea acestui contract de comodat, atunci Pandurii e gata să renunțe la el contra unei despăgubiri. Despăgubire care ar ajuta-o foarte mult în această perioadă grea pentru club, aflat aproape de faliment. „Să spunem că proprietarul de drept, care este primăria, hotărăște că vrea să desființeze acest contract de comodat și să nu mai dea stadionul Pandurilor. Foarte bine, facem o comisie, facem o expertiză pentru toate investițiile pe care le-a făcut clubul și v-am spus că erau de șase milioane de euro în 2013, ne despăgubesc și le revine lor. Noi jucăm ori la Târgu Jiu contra cost, ori altundeva unde avem loc”, a mai spus Condescu. De când a început construcția noului stadion din Târgu Jiu, Pandurii a evoluat în Liga 1 la Drobeta Turnu Severin, iar în Liga 2 la Motru.

Pandurii Târgu Jiu a scăpat, din nou, pe 17 ianuarie, de faliment. Tribunalul Gorj a dictat o nouă amânare de două luni în procesul privind cererea de intrare în faliment a clubului gorjean. În ciuda problemelor financiare, echipa și-a reluat antrenamentele, face transferuri și se pregătește de reluarea campionatului, unul unde se află pe penultimul loc în clasament.

CS Pandurii susține că are de încasat 4 milioane de euro și din partea asociaților Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia (CEO), Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) și Artego, bani cu care echipa ar ieși din insolvență.

Condescu, principal creditor după o înțelegere cu Răzvan Stanca

Altfel, Marin Condescu, reprezentantul USMO, a devenit în acest an principalul creditor al CS Pandurii după ce a reușit să obțină peste 50 la sută plus 1 din voturile Adunării Creditorilor. Acesta poate face regulile la clubul după bunul său plac.

Potrivit pandurul.ro, la începutul acestui an, Condescu a încheiat la notar un act cu jucătorul Răzvan Stanca, acesta din urmă fiind procurator al creditorilor salariați care s-au înscris la masa credală după intrarea clubului în insolvență.

Actul îi dă acum lui Condescu dreptul de a-i reprezenta pe jucători în procesul de insolvență aflat pe rolul Tribunalului Gorj și, astfel, fostul președinte a strâns peste jumătate din voturile de care avea nevoie în Adunarea Creditorilor pentru a-și impune punctul de vedere. Înțelegerea cu Stanca și ceilalți jucători l-a și ajutat pe Condescu să convingă instanța să nu decidă intrarea clubului în faliment la termenul de la începutul acestui an.

Marius ANGHEL 30 Jan. 2018, 11:13 Campionat
Pe aceeași temă