Marian Pană: „Vâlcea a câștigat meritat, fără niciun dubiu”

Mihai Andries 05 May. 2014, 12:29 Campionat

Meciul Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea, din etapa a treia a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, disputat sâmbătă, 3 mai, în Valea Domanului, s-a încheiat cu victoria formației vâlcene, cu 2-0, prin golurile marcate de Codin (min. 10) și Adrian Popa (min. 69). Reșițenii au reclamat un penalty în finalul primei reprize, la duelul dintre Samson Nwabueze și Istvan Szabo.

‘E o zi tristă pentru noi”, a spus antrenorul Marian Pană, la conferința de presă. „Am pierdut într-un moment în care nu ar fi trebuit să pierdem. Adversarul a marcat repede, un gol foarte ușor primit de noi, după care noi n-am avut puterea să revenim. Nici mental n-am reușit să impunem un ritm care să ne permită să împingem jocul spre poarta adversă. Adversarii, venind foarte relaxați, nemaiavând ce pierde, au fost mai lucizi, mai rapizi, ne-au depășit pe un teren foarte greu. Nu caut o scuză prin starea proastă a terenului, vreau să spun doar că am luat un gol foarte ușor, iar adversarul a reușit să zburde pe teren în unele momente. Vâlcea a câștigat meritat, fără niciun dubiu. Noi ne-am jucat șansa, ceea ce vom face și în continuare. Nu cred că sunt prea exagerat sau caraghios dacă spun că o victorie la Craiova, care din punctul meu de vedere e perferct realizabilă, ne-ar aduce iar în lupta pentru promovare. Le-am spus băieților să țină capul sus, ceea ce voi face și eu. Mă bucur că suporterii adevărați au aplaudat echipa, au fost și câțiva care ne-au înjurat, dar eu nu bag în seamă lucrurile astea și vreau să spun că atât cât voi sta la Reșița, voi încerca să fac echipa să joace. Nu se poate tot timpul, trebuie să fim realiști, să stăm cu capul sus. Mie nu mi-e absolut rușine de nimic din ceea ce am făcut la Reșița. Dacă vom bate la Craiova, vom fi cu toții fericiți, acum suntem triști. Așa e în fotbal.”

Ironic la adresa centralului: „Îi trimit o felicitare specială lui Robert Dumitru dacă a fost penalty”

Întrebat cum i s-a părut arbitrajul, Marian Pană a fost ironic la adresa centralului brașovean Robert Dumitru: „Arbitrajul a fost foarte foarte bun, îl felicit pe Robert Dumitru, cred că a făcut cel mai bun meci din viața lui. A făcut meciul vieții, la Liga a II-a. Vreau să văd și eu dacă a fost penalty în finalul primei reprize. Dacă se dădea penalty și se intra cu 1-1 la pauză, repriza a doua se schimba total. Dar, suntem la fotbal. Și noi la Slatina am câștigat cu șansă. Nu caut scuze pentru eșecul de astăzi. Ne-au bătut meritat din punctul meu de vedere și dacă noi credem altceva, înseamnă că ne păcălim singuri. Pentru că, dacă suntem bărbați adevărați, ridicăm capul, ne odihnim, ne vedem de treaba noastră, nu mergem acasă la neveste, la copii, și batem la Craiova. Eu o să fiu foarte fericit, chiar dacă nu vom avea 22 de puncte. Dacă la începutul campionatului spuneam cuiva că vom termina pe locul 2 (se referea la clasamentul din sezonul regulat – n.r.), zicea că sunt șeful nebunilor. Hai să fim realiști, să spunem că am pierdut pentru că adversarul a fost mai bun. Ca să putem să continuăm. Dacă nu, ne lamentăm, jucătorii vor spune: «Vai de mine, am avut cinci penalty-uri!». Dacă o să văd pe DVD că a fost penalty, o să-i mai trimit o felicitare specială domnului Robert Dumitru, am antecedente foarte multe cu el și știu ce-i poate pielea.”

Sursa: Arena Bănățeană

Mihai Andries 05 May. 2014, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă