Mardare a scos călărășenii la grătare! Dunărea se răzbună pe UTA și îi retează drumul către Liga 1

Marius ANGHEL 30 Apr. 2017, 15:33 Campionat

Dunărea Călărași a învins, astăzi, în etapa a 32-a a Ligii 2, UTA Bătrâna Doamnă, scor 3-1, o pretendentă la promovare, și continuă forma bună arătată în 2017! Ștefan Mardare, fundașul echipei călărășene, a înscris în poarta arădenilor unicul gol al partidei și a jucat exemplar, grandios, la fel ca toți jucătorii lui Adrian Mihalcea. UTA ratează astfel șansa de a urca pe locul 2, promovabil direct, și nu are nici măcar prima șansă la poziția a treia, care duce la baraj.

Dunărea a avut un adversar dificil astăzi la Călărași. UTA se bate la promovare și nu-și permitea niciun pas greșit. Plus de asta, călărășenii aveau o revanșă de luat față de meciul pierdut la Arad din sezonul trecut, din baraul pentru accederea în Liga 1. Actualii jucători rămași în echipa lui Mihalcea au uitat de acel eșec și au demonstrat acum că sunt peste vizitatori.

Dunărea a început cum nu se putea mai bine partida. Trupa lui Adi Mihalcea a avut cele mai clare ocazii în prima repriză, iar arădenii au scăpat ușor cu doar 1-0 la pauză. Golul victoriei a venit în minutul 31. Fundașul Ștefan Mardare l-a învins pe Bogdan Miron cu o lovitură de cap în urma unei centrări dintr-o lovitură liberă a lui Bodo Kanda. Același Kanda (3) a lovit transversala în minutul 3, iar Pușcaș (10) a trimis cu capul din 6 metri peste, înainte de deschiderea scorului. După gol, tot Dunărea a fost mai periculoasă, și tot Mardare (39) era să înscrie încă o dată, ca la faza reușitei sale, însă acum Miron a respins in extremis de lângă bară. Kanda (41, 42) Danciu (45+1) și Șandru (45+2) au irosit alte situații de a mări diferența.

Arădenii au avut un „zvâc” în partea secundă, atunci când Dunărea a cedat puțin mijlocul terenului. Pe contraatac, gazdele au mai ratat și alte șanse de a mări diferența prin Cristea (49), Țîră (53), Kanda (70) și Ciocâlteu (76), însă nu a făcut-o. UTA a terminat apoi meciul în 10, în minutle de prelungiră Cristian Andor (90+3) fiind eliminat.

Dunărea câștigă un meci important și își ia revanșa în fața unei formații de top din Liga a 2-a. Pune punct oricărei speculații care îi dădeau pe arădeni ca și câștigători în acest joc. Bucuroși, suporterii călărășeni pot ieși acum la grătare de 1 mai!

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚  1-0
Ștefan Mardare 31′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Șandru, Mardare, Bg. Stancu – Danciu, Cr. Pușcaș, Preoteasa, C. Cristea (Ibrian 88′) – Kanda (Licu 90+5′), Țîră (Ciocâlteu 75′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – M. Ștefan, Cincă, Modra
Antrenor: Adrian Mihalcea

Bg. Miron – Adili, Al. Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (Piccioni 55′), Chindriș (D. Copil 67′), I. Tănase, D. Muntean (Andor 71′) – Stahl, Curtuiuș
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Jorza, Filaret, Vîlceanu
Antrenor: Laurențiu Roșu
Eliminat: Cristian Andor 90+3′ (roșu direct)

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 1.000; Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Sebastian Stoianov și Florin Iacob (ambii din Constanța).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 30 Apr. 2017, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă