Manole a vrut un salariu mai mare și a fost trimis la juniori!

Mihai Andries 17 Apr. 2013, 10:02 Campionat
Manole a vrut un salariu mai mare** și a fost trimis la juniori!

Criza financiară care afectează țara noastră de câțiva ani și-a pus amprenta și asupra fotbalului argeșean. Obișnuiți cu salarii destul de consistente înainte de începerea recesiunii, fotbaliștii au fost nevoiți să accepte sume mai mici. Dacă la cluburile de Liga I un jucător de la o echipă modestă încasează câteva mii de euro pe lună, la FC Argeș salariile majorității fotbaliștilor nu trec de 1.500 de lei. Există și jucători care primesc sub această sumă iar unul dintre aceștia este mijlocașul Leonard Manole.

Mijlocașul în vârstă de 20 de ani, care a fost convocat de selec­ți­o­nerul Emil Săndoi la două me­ciuri de verificare ale naționalei R­omâ­niei de tineret, a cerut în urmă cu două săptămîni o mărire sala­rială, însă condu­ce­rea clubului nu a fost de acord cu această cerință. Fot­ba­listul alb-violet a luat decizia să nu se mai prezinte la antre­na­men­tele echipei de seniori și se pregătește cu juniorii.

„Am cerut 8 milioane în plus”

Leonard Manole spune care au fost motivele pentru care a decis să nu se mai prezinte la an­trenamentele echipei de seniori: „Nu am voie să vorbesc cu presa, pentru că am o clauză în con­tract prin care voi fi amendat dacă fac acest lucru. Totul a plecat de la o mărire de salariu pe care am cerut-o și eu. Oricum, banii pe care îi iau sunt destul de puțini și am cerut conducerii clubului să îmi dea și mie cu 8 milioane de lei vechi mai mult pe lună. Nu mi se pare că 20 de milioane con­stituie o sumă prea mare. Nu au fost de acord cu ce am cerut și de aceea nu am mai venit la an­trenamente. De-o săptămână am fost trimis să mă pregătesc cu juniorii. Voi reveni la antrenamente când antrenorul va considera că are nevoie de mine. Cred că nu voi pierde nici echipa națională”.

„Cineva îi bagă în cap numai prostii!”

Administratorul clubului din Trivale spune că va cere Comisiei de Disciplină a FRF ca jucătorul să fie sanc­ționat. „După jocul de pe propriul teren cu FCM Tîrgu Mureș, Manole n-a mai vrut să se prezinte la antrenamentele echipei. De fiececare dată când se întoarce de la lotul național, vine cu tot felul de prostii pe care cred că cineva i le bagă în cap. Am propus Consiliului Director o sancțiune, iar în câteva zile vom trimite hârtiile la Comisia de Disciplină a FRF. Este plătit la zi, dar nu știu ce are în cap. Cred că face aceste lucruri ca noi să-i dăm drumul și să-l lăsăm să plece. El mai are contract cu FC Argeș pînă în 2017. Este nemulțumit de banii pe care îi primește. Trebuie să arate mai întâi pe teren că merită o mărire salarială și apoi să ceară. Eu știu că banii sunt puțini, însă asta e situația! Acum l-am trimis să se antreneze cu juniorii. De el se ocupă Viorel Moiceanu, care are licența A”, a declarat Cătălin Barbu.

„Nu tolerăm actele de indisciplină”

Oficialul clubului din Trivale spune că numai jucătorul va avea de pierdut: „Oricum, Manole este un exemplu negativ pentru echipă. Nu pune umărul la treabă pentru formație. Va rămâne la juniori până când îi va veni mintea la cap. Asta este situația! Păcat de el, că este un jucător tânăr, care e în vederile lotului național. Am insistat pe lîngă antrenori să-l folosească meci de meci, pentru a rămâne în vederile selecționerului și spre a prinde un eventual contract la o echipă de Liga I, însă, din câte se pare, el nu știe să profite de aceste oportunități. Sînt sigur că nu va mai prinde lotul, dacă se va comporta cum o face acum. Oricum, noi nu tolerăm actele de indisciplină”.

 

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 17 Apr. 2013, 10:02 Campionat
Pe aceeași temă