Manea: „Am făcut act de prezență la Severin, am jucat ca în curtea școlii”

26 Apr. 2012, 12:57 Campionat
Manea:** „Am făcut act de prezență la Severin, am jucat ca în curtea școlii

Gloria Bistrița s-a prezentat lamentabil la malul Dunării și a fost învinsă cu 3-1 de Gaz Metan Severin. Deși era lidera seriei, echipa antrenată de Nicolae Manea a găsit pentru prima dată cadrul porții de-abia în minutul 66, la lovitura de cap a fundașului Trașcă.

„O victorie meritată a gazdelor, în urma unui joc mai consistent decât al nostru. Noi am făcut doar act de prezență. Evoluția echipei nu a mai fost aceeași, dar am avut și mari probleme de lot. Peteleu, Tudose și Silvășan au fost accidentați, iar Vali Năstase suspendat, toți patru titulari. Cu ei în teren, alta ar fi fost soarta meciului. Am introdus mulți jucători noi, am făcut multe improvizații, dar tot nu mă așteptam să pierdem. Cu echipa de bază nu pierdeam sigur. M-a nemulțumit jocul, iar cei care au intrat trebuiau să se respecte mai mult. Am jucat ca în curtea școlii. Nu am mai avut aceeași ambiție, aceeași determinare. Pe final, echipa gazdă a dat semne de oboseală și mai putem marca”, a spus Manea.

A antrenat la Severin în urmă cu 20 de ani

Fost antrenor la FC Drobeta la începutul anilor 90, Manea crede că Severinul ar merita să joace în Liga I, dar nu crede că poate face față cu echipa actuală: „Am întâlnit o echipă care se bate pentru locul 3, sau 2, care are un stadion extraordinar de frumos și un teren foarte bun. Au trecut 20 de ani de când am antrenat aici și s-au schimbat multe. Poate Severinul merită o echipă în Liga I, dar nu știu dacă poate face față cu această echipă. Decât să te trezești acolo și apoi să faci 10 puncte, mai bine stai în B”.

„Putem să pierdem toate meciurile!”

Manea nu-și face emoții în privința echipei sale. „Chiar dacă am pierdut, nu se mai pune problema să ratăm promovarea. Vom fi la plus 20 la adevăr după jocul cu Turda, de sâmbătă, care nu se va disputa. Și dacă pierdem toate meciurile din deplasare, tot pe primul loc voi termina, dar acest lucru nu se va întâmpla. Nu am pierdut nici la Timișoara, deși consider că Poli are cel mai bun lot, dar evoluția echipei a fost afectată de problemele financiare. Noi nu avem probleme cu licențierea”, a precizat Manea.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

26 Apr. 2012, 12:57 Campionat
Pe aceeași temă